Chicago Mercantile Exchange, Chicago Board of Trade & NYMEX

Chicago Mercantile Exchange, Chicago Board of Trade & NYMEX

Dagangan kontrak niaga hadapan minyak mentah, gandum, jagung, kopi, kacang soya, perut babi, lembu, kadar faedah, nilai matawang, emas, etanol, Pemanas, copper petrol, Perak, dan lain-lain boleh menjadi sangat menguntungkan. Ingat musim panas 2008 Bilakah harga minyak mentah yang melompat dari kira-kira $60 ke sekitar $150 setong dalam perkara dua hingga tiga bulan. Orang-orang yang telah berdagang kontrak hadapan minyak mentah membuat banyak wang semasa mereka beberapa bulan. Begitu juga, pasaran emas adalah dalam ledakan yang belum pernah berlaku selama bertahun-tahun lepas. Walau bagaimanapun, ramai yang hanya takut dagangan niaga hadapan. Kebanyakan melabur dalam saham-saham yang berfikir bahawa dagangan niaga hadapan berisiko. Statistik bercakap dagangan niaga hadapan adalah tiada lagi perkara daripada perdagangan saham. Walau bagaimanapun, pulangan dalam dagangan hadapan komoditi boleh menjadi lebih tinggi daripada orang-orang dalam stok.

Jika anda ingin mendapat keuntungan daripada komoditi daripada dagangan niaga hadapan adalah kaedah yang terbaik dan terus mendapat akses kepada pasaran komoditi. Terdapat beberapa aktif dagangan niaga hadapan Bursa-Bursa di Amerika Syarikat. Tiga daripada Bursa niaga hadapan yang terbesar di dunia terletak di Chicago.

Niaga hadapan yang terbesar perdagangan pertukaran di Amerika Syarikat adalah Chicago Mercantile Exchange (CME). Sebilangan besar kontrak niaga hadapan mendapatkan didagangkan di CME termasuk komoditi, niaga hadapan indeks saham, matawang asing, kadar faedah, persekitaran niaga hadapan dan lain-lain.

Niaga hadapan komoditi yang mendapatkan didagangkan di CME termasuk lembu hidup, susu, tanpa lemak lembu, lembu feeder, mentega, limber, perut babi, Goldman Sachs komoditi indeks dan baja.

Kontrak niaga hadapan indeks saham utama seperti S & P 500, S & P 500 Midcap, S & P kecil Cap 600, komposit NASDAQ, NASDAQ 100, Russell 2000 dan kontrak-kontrak E-Mini yang sama mereka juga mendapatkan didagangkan di CME.

Kontrak niaga hadapan yang penting lain yang mendapatkan didagangkan di CME termasuk satu saham hadapan, niaga hadapan di ETF dan niaga hadapan pada indeks 225 Nikei Jepun. CME Kumpulan juga mempunyai GLOBEX elektronik Platform perdagangan yang membolehkan elektronik perdagangan kontrak niaga hadapan hampir sepanjang masa.

Bursa niaga hadapan yang kedua terpenting adalah CBOT (Chicago Board of Trade).Kontrak niaga hadapan yang terdapat pada CBOT termasuk niaga hadapan pertanian seperti kacang soya tersebut, etanol, beras, jagung, gandum dan lain-lain. Mini kontrak jagung, kacang soya dan gandum juga disediakan untuk dagangan pada CBOT.

CBOT memberikan anda peluang untuk perdagangan salah satu indexex saham yang paling popular di DJIA Dow Jones Industrial Average) dalam bentuk hadapan Dow. Versi mini Dow hadapan dipanggil Dow E-Mini juga disediakan. Anda juga boleh berniaga versi mini emas dan kontrak niaga hadapan perak pada CBOT.

Niaga hadapan utama seterusnya Pertukaran dagangan adalah di New York Mercantile Exchange (NYMEX). Ini malah hab global bagi tenaga perdagangan dan menawarkan kontrak niaga hadapan atas cahaya manis mentah, gas asli, petrol tanpa plumbum, Pemanas minyak, elektrik, propane dan arang batu.

NYMEX juga memberikan anda peluang untuk dagangan logam seperti dalam emas, Perak, platinum serta palladium. Anda juga boleh berniaga logam seperti tembaga dan aluminium di NYMEX. Dagangan niaga hadapan adalah sesuatu yang tidak sukar untuk dilakukan sebaik sahaja anda mendapatkan memahamkan. Pada mulanya, anda perlu hanya kertas perdagangan kontrak ini untuk beberapa bulan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *