Centennial Kolej menawarkan Program sepenuh masa praktikal kejururawatan

Centennial Kolej menawarkan Program sepenuh masa praktikal kejururawatan

Dalam pasaran kerja yang kompetitif ini, majikan akan mencari untuk mengupah graduan yang sangat khusus dan terlatih. Anda tidak mampu untuk membazirkan masa anda dengan pendidikan yang tidak akan membantu anda mendapatkan pekerjaan yang anda mahu. Centennial kolej, Semua program kami akan bersedia untuk kejayaan.

Sebagai sebahagian daripada program anda, anda akan bukan sahaja belajar bagaimana untuk menggunakan alat-alat canggih tempahan, tetapi anda juga akan belajar bagaimana untuk menggunakan prinsip tempahan dari profesional perniagaan. Membantu kelas anda belajar, anda juga akan mendapat pengalaman di dalam makmal.

Kakitangan di Centennial bukan sahaja percaya dalam menyediakan para pelajar dengan yang terbaik mungkin pengalaman mengajar, tetapi juga menawarkan khidmat nasihat bimbingan dan kerjaya terbaik.

Gambaran keseluruhan program

Satu kajian baru yang dibawakan Khas oleh Persatuan jururawat Kanada meramalkan bahawa menjelang tahun 2011, akan ada teruk kekurangan jururawat. Kekurangan ini boleh bermakna bahawa dari 59,000 kepada 113,000 jururawat akan diperlukan.

Program ini memberi tumpuan kepada kemahiran terbaru dalam amali kejururawatan. Anda akan mempunyai akses kepada pelbagai ahli fakulti yang berilmu, yang dipandang tinggi, makmal yang serba lengkap, termasuk makmal simulasi interaktif, akademik dan peribadi kaunseling, aktiviti-aktiviti di kampus dan percuma tunjuk ajar.

Syarat-syarat kemasukan

Centennial Kolej menjangkakan pelajar-pelajar yang memohon untuk kemasukan ke program sijil atau diploma untuk hadir sekurang-kurangnya untuk Diploma sekolah menengah Ontario (OSSD) atau yang setaraf atau 19 tahun umur atau lebih tua. Memiliki syarat-syarat minimum kemasukan tidak menjamin kemasukan ke program ini.

Keperluan akademik

* Wajib Bahasa Inggeris 12C atau U atau yang setaraf
* Matematik 11M atau U, atau 12C atau U, atau yang setaraf
* Biologi 11C, atau U, atau 12C, atau U, atau yang setaraf
* Salah satu Sains berikut: kimia atau fizik 11U, atau 12C, atau U, atau yang setaraf

Syarat-syarat bukan-akademik

* Bahasa Inggeris kecekapan akan dipertimbangkan dalam proses kemasukan
* Keperluan Sains mesti telah dicapai dalam tempoh tujuh tahun daripada tarikh mula program

Syarat-syarat sebelum pendaftaran

* Rasmi transkrip dinaik taraf kursus (jika perlu) hendaklah dikemukakan
* Terlebih dahulu penilaian pembelajaran & pengiktirafan (PLAR), di mana berkenaan, hendaklah dilengkapkan ke tarikh akhir seperti yang disiarkan dalam kalendar tarikh penting
* Sebelum menjalankan atur cara ini, pemohon harus sedar bahawa di bawah peruntukan dikawal selia profesion kesihatan dan tindakan kejururawatan, untuk melayakkan diri untuk menulis RPN peperiksaan pendaftaran, mereka perlu:
o menjadi warganegara Kanada, Pemastautin Tetap Kanada atau diberi kuasa di bawah Akta Imigresen (Kanada)
o tidak mempunyai apa-apa kesalahan jenayah yang termasuk di bawah kawalan narkotik atau makanan dan Akta dadah
o tidak telah menjadi subjek prosiding, berkaitan dengan salah laku profesional, incompetence atau ketidakupayaan dalam profesion kesihatan yang lain di Ontario, atau kejururawatan dalam bidang kuasa yang lain
o tidak mengalami gangguan mental atau fizikal yang menjadikan ia wajar kepentingan awam bahawa mereka tidak mengamalkan

Program / medan keperluan penempatan

* Sijil mesti sah untuk seluruh penempatan klinikal.
* Semak polis jelas terdedah tahunan sebelum penempatan klinikal.
* Borang yang diisi pelalian kajian (Borang standard yang akan dikeluarkan kepada pelajar selepas permohonan anda diterima)
* Berjaya menyelesaikan kursus diiktiraf semasa di HCP tahap CPR (pertolongan cemas Standard & penyedia penjagaan kesihatan. (kursus di Kolej dengan bayaran tambahan)
* Topeng patut ujian akan dilakukan di Centennial Kolej
* Dalam keadaan tertentu, pemohon dikehendaki untuk mengemukakan Surat rujukan.

Nota-Nota

Pelajar akan ditempatkan di tahap Bahasa Inggeris yang sesuai berdasarkan keputusan penilaian kemahiran

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *