Cat dalaman Playpen, 5 sebab ia akan membantu anda menjimatkan wang

Cat dalaman Playpen, 5 sebab ia akan membantu anda menjimatkan wang

Di sebelah konvensional Veterinar kos pemeriksaan, vaksin dan gagal Kesihatan, kemalangan dan makan perkara yang salah akan skyrocket kos doktor haiwan anda! Playpen kucing dalaman yang akan bukan sahaja menyimpan senarai nama calon rakan selamat dan kukuh tetapi juga membayar untuk dirinya sendiri berkali-kali dalam simpanan Ringgit yang diperolehi. Ia akan juga mengurangkan potensi bimbang dan gangguan yang disebabkan oleh tanggungan berbulu kami tertanya-tanya. E-mel anda doktor haiwan yang berdekatan untuk bayaran seperti yang ditunjukkan di bawah mungkin berbeza-beza.
1. Walaupun kucing akan cenderung untuk beralih daripada kuat berbau item mereka kurang boleh masuk ke dalam masalah dengan barang-barang. Detergen automatik mesin basuh pinggan mangkuk, cadar softener fabrik, mothballs, doh mainan buatan sendiri, rokok atau bahkan potpourri kegemaran anda adalah semua amat beracun bagi kucing. Sekiranya anda mendapati kucing anda telah ditelan satu ini anda perlu pergi ke doktor haiwan yang cepat yang anda boleh.
Yuran: Pejabat panggilan-sekurang-kurangnya $50, suntikan untuk mungkin racun-sekurang-kurangnya $50, panjang tempoh penginapan hospital penjagaan-sekurang-kurangnya $ 15/hari.
 
2. Anda boleh meletakkan kucing anda dalam garaj anda semasa anda berada jauh. Kucing yang berpilih-pilih dan jika mereka lalui melincirkan, gas, racun serangga atau baja, mereka akan menjilat diri mereka bersih dan inges toksin-toksin ini. Anda boleh menangkap mereka dan membawa mereka untuk mendapatkan dijaga atau anda mungkin tidak dapat mereka dalam masa.
Yuran: Pejabat panggilan-sekurang-kurangnya $50, suntikan/enemas mungkin membatalkan keluar toksin-sekurang-kurangnya $50, penginapan jangka panjang bagi hospital penjagaan-sekurang-kurangnya $ 15/hari.
 
3. Kadang-kadang sebelum anda, pemilik sebelumnya atau tuan rumah anda menghulurkan pelbagai lure tikus dan lupa tentang hal itu. Ia yang pasti kucing anda akan datang di seluruh barangan anda tidak ingat meninggalkan dan menelan umpan tikus, atau tetikus dilaksanakan sendiri, yang akan mencetus pendarahan dalaman. Ini benar-benar adalah serius! Peluang yang anda akan tidak mengetahui tentang hal itu untuk beberapa waktu kerana akan roams kucing anda pada ketika anda bunyi asleep atau dari pangsapuri.
Caj: Pejabat Lawatan-sekurang-kurangnya $50, suntikan vitamin K yang banyak untuk menepis darah lebih tipis-sekurang-kurangnya $80, jangka panjang yang menginap untuk hospital penjagaan-sekurang-kurangnya $ 15/hari.
 
4. Anda akan melukis atau mempunyai seseorang cat harta anda dan ingin tahu kucing berjalan semua melalui cat pada kain jatuh atau dabbles dalam dulang roller cat anda. Anda sudah tahu kucing akan menjilat kaki mereka untuk membersihkan mereka dan anda hampir sentiasa boleh dikira pada kebenaran yang mereka akan amble pada sesuatu yang akan menjadi sukar untuk membawa balik ke negeri yang pertama kerana Kumpulan pandai Begitulah lukisan kucing trek pengeringan di dalam material atau selesai. Adakah anda Lap kucing dengan roh-roh mineral? Tidak disangkalkan lagi! Ianya cukup abysmal yang anda perlu menyedut wap dalam dan memakai sarung melindungi apabila anda membersihkan sebagai terbaik anda boleh. Anda Tempahan pasti tidak mahu ini kimia yang menyerap ke dalam badan kucing anda melalui kaki atau kulit mereka. Kalau cat asas air, mandi rantau lukisan badan tanpa berlengah-lengah, walaupun ia mungkin tidak pengalaman tempat bercuaca yang paling yang anda mempunyai hari itu. Selepas anda telah dibersihkan, kemudian hadir ke trek kucing pada lantai anda, Noriha atau selimut, Walau bagaimanapun dapat mereka kini sebelum cat menembusi atau kering. Kalau cat berasaskan minyak, bagi sekarang yang terbaik yang anda boleh mencapai yang cuba menyerap sehingga segala-galanya anda boleh ke dalam kain yang bersih dari kaki mereka, bulu mereka serta antara jari kaki mereka. Selepas itu memotong keseluruhan bulu tercemar, juga di antara jari kaki mereka. Sekali lagi, ini bukanlah satu perkara yang menyeronokkan untuk melaksanakan. Cepat kerana anda akan dapat selepas mengambil penjagaan mereka, sampai ke trek kucing yang bertaburan tentang pelbagai jenis permukaan dan amanah yang anda boleh menukar mereka kembali dengan bentuk awal mereka.
Yuran: Pejabat Lawatan-sekurang-kurangnya $50 untuk mereka menyemak, sekiranya anda melaksanakan semua pembersihan kucing sendiri, harga kerosakan kepada perabot permaidani/lantai-tidak.
 
5. Emak baru sahaja anda Amaryllis yang enak. Anda membangunkan di pagi hari dan mendapati kucing anda telah dimakan mekar dan batang jagung. Kini anda boleh perhatikan muntah-muntah, Hiper-peliuran, perut yang mencederakan, gegaran dan najis longgar. Mudah-mudahan sebelum ini berlaku anda cepat mendapatkan kucing anda kepada doktor haiwan dan biar mereka sedar apa mungkin tertelan, atau sekurang-kurangnya chewed oleh itu mereka akan membezakan pilihan tepat untuk tindakan. Tumbuh-tumbuhan beracun yang begitu banyak boleh memberi kesan kerosakan serupa kawan anda berbulu.
Kadar: Pejabat Lawatan-sekurang-kurangnya $50, suntikan/enemas untuk meneutralkan racun-sekurang-kurangnya $50, mungkin berpanjangan penginapan hospital penjagaan-sekurang-kurangnya $ 15/hari.
 
Di tallying anda boleh juga mempunyai mungkin kehilangan masa kerja anda, mengurangkan gaji anda. Kemalangan dan ingestions yang anda boleh menjadi sedar tidak sentiasa tanaman waktu pejabat rutin bagi doktor haiwan supaya anda juga boleh menanggung perbelanjaan tambahan dan caj-caj yang berkaitan dengan keadaan segera memanggil dan bayaran lebih masa waktu pejabat. Semua di atas melahirkan perbelanjaan yang lebih tinggi berbanding Wang Tunai. Kebimbangan dan kesakitan ke atas individu tersayang kecil yang anda sendiri tidak dapat menyatakan monetarily.
 
Seperti yang anda boleh bayangkan, menjaga kucing anda sihat, dilindungi dan lama tinggal dalam playpen kucing dalaman untuk atau bahkan tempat kucing yang rolling semasa anda tidur atau hadir membayar dividen tertunggak. Penjimatan berbulu kawan-kawan yang begitu dihargai untuk teras lebih daripada akan membayar pampasan bagi pelaburan anda dalam perlindungan dan ketenangan fikiran.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *