Castleburn Mountain Resort – Apakah semua kemarahan?

Castleburn Mountain Resort – Apakah semua kemarahan?

Castleburn resort bermula sebagai sebuah ladang yang terdedah di rantau Underberg dengan karavan dan outhouse seperti ini yang hanya kediaman pada tahun 1983. Hari ini, ia adalah sebuah resort Gunung mewah dalam portfolio Magic Breakaways Leisure Resort. Gunung Castle Taman yang menghadap ke ladang dan nama Scotland untuk aliran yang kecil – terbakar – adalah apa yang memberi nama kepada ladang:-Castleburn. Pendapatan hidup mereka dari perdagangan pembinaan dan operasi perladangan yang lebih kecil, keluarga Barnett telah pemilik asal tanah. Mereka bermimpi untuk membina sebuah tasik dengan kotej-kotej pesisiran, kedua-duanya terlepas pandang oleh rumah sendiri yang lebih tinggi sehingga di Lembah.

Pembinaan dinding empangan yang dialirkan untuk serta sebuah rumah kelab dan kotej-kotej 4 bermula pada tahun 1991, mungkin setahun yang Barnett, ingat sangat baik sebagai permulaan manifesting impian mereka. Satu boleh mengatakan bahawa ijazah campurtangan Tuhan dicapai pada Castleburn apabila hujan dipenuhi Tasik sejurus selepas selesai pada akhir tahun 1991.

2 tahun kemudian, Dave Barnett dan Peter Foaden dari sihir Breakaways bertemu dan mencipta hubungan yang menang yang mengakibatkan pembangunan besar-besaran di Castleburn. Breakaways ajaib yang beroperasi di kawasan pembangunan resort legasi Kumpulan – sebuah perbadanan Afrika yang besar dan pemimpin dalam industri hospitaliti.

Sesungguhnya hubungan yang terbukti menjadi pemenang dan Castleburn balik kepada 58 unit yang terdiri daripada: 4 Chalet-Chalet mewah dengan jakuzi Mandian; Pangsapuri Satu Bilik tidur 6; 22 Chalet dengan tiga bilik tidur; 4 Chalet-Chalet mewah yang menampung 3 tetamu

Iklim di rantau ini adalah sederhana sejuk dan musim panas. Bulan paling sejuk adalah April hingga September dengan suhu terendah yang menjatuhkan kepada 2 darjah Celsius pada musim sejuk pagi dan ketinggian memuncak pada 26 darjah pada bulan Disember. Resort ini terletak di kaki Gunung Drakensburg di Selatan, menjadikan ia menyaksikan indah pergunungan tengah dan pengunjung; menyaksikan banyak masa untuk dinikmati dengan orang-orang keluarga dan / atau disayangi dalam keamanan rantau. Semua Chalet dilengkapi Pemanas sistem serta batu pendiangan untuk bulan-bulan yang lebih sejuk.

Ikan trout nelayan dan sifat peminat akan elemen mereka pada Castleburn Walau bagaimanapun, resort ini mempunyai pelbagai aktiviti yang lebih banyak untuk menawarkan juga. Resort dan sebuah Lembaga Taman Krismas nature reserve berkongsi satu sempadan; ianya juga menjadi tuan rumah kepada Tasik Madingofani (dahulu Castleburn Lake) dan 7 empangan kecil yang membentuk tarikan utama resort. Rainbow, triploid dan brown trout adalah tiga spesies utama ikan trout yang banyak terdapat dalam Tasik Madingofani. Pembinaan empangan-empangan terus restocked dan begitu kecewa fly-nelayan adalah satu kejadian yang luar biasa.

Aktiviti-aktiviti lain yang disediakan akan memenuhi semua dan Kembara Berjalan Kaki, mendayung, Berkanu, belayar, Skuasy, jejak berpandu Kuda, gelanggang bola tampar, dua lapisan dalam Taman, berenang di kolam renang batu-hewn, ibu robot, catur Luaran, gelanggang tenis dan permainan kanak-kanak. Jika idea satu kelonggaran yang benar tidak melibatkan penggunaan fizikal di resort dilengkapi dengan kesihatan dan Salun serta restoran dan bar koktel, putt putt dan juga rekreasi Pusat dengan Permainan Dart dan kolam renang. Tentu saja Chalet-Chalet dan Hotel akan kitted dengan kemudahan televisyen satelit dan teres-teres yang selesa menjemput al fresco menu dan masa yang tenang terhadap fabrik majestic banjaran gunung yang lain memanjakan.

Untuk peminat tapak pemerhatian burung akan mendapati diri mereka cukup sibuk dengan lebih seratus spesies burung untuk dilihat. Burung tidak makhluk sahaja yang berusaha merebut perhatian dalam wawasan teleskopik berkilat, Reedbuck dan Eland lembu serta Bush buck, Duiker dan jackals juga mendapati diri mereka biasanya dikesan.

Dalam kelas destinasi berehat, Castleburn adalah mudah Tempahan terkurang dan saya memohon semua pembaca menganggapnya sebagai timeshare atau pecahan pemilikan prospek. Castleburn resort mempunyai penarafan empat bintang emas Crown, kemahiran dan pengalaman yang telah membawa legasi yang menawarkan yang banyak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *