Cartomancy, tujuan dan kad perwakilan

Cartomancy, tujuan dan kad perwakilan

Cartomancy adalah sejenis peramalan yang menggunakan dek kerap bermain kad. Masa depan anda boleh ditentukan melalui penggunaan Kad ini dan melalui pemahaman perasaan manusia. Ia berasal dari masa Bilakah datang bermain kad untuk digunakan di Eropah pada abad ke-14. Manakala terdapat juga sebarang pandangan yang berasal dari Cartomancy semasa zaman Mesir purba. Sebaliknya, sesetengah percaya bahawa seni psikis membaca jenis ini adalah berasal dari kebijaksanaan Tuhan Mesir purba yang bernama Thoth.

Orang-orang yang mempunyai kepakaran dalam Cartomancy yang dikenali sebagai cartomancers atau hanya pembaca kad. Sama seperti membaca tarot, cartomancers juga mempunyai keupayaan untuk memberi nasihat psikik. Cartomancers akan dapat mendapat pemahaman querent ini hanya dengan melihat pada kad.

Di negara berbahasa Inggeris, dek 52-kad standard yang biasa digunakan untuk bermain jambatan dan juga popular digunakan untuk memberitahu nasib. Dek 32-Kad walaupun digunakan di Perancis untuk bermain Piquet dari – Kad ini juga boleh digunakan untuk cartomancy. Semua dalam 2s sehingga semua 6s di dek Piquet dari dihapuskan dari dek 52-kad biasa manakala meninggalkan yang lain digunakan. Ini adalah amalan semasa dalam 18, 19 dan 20 centuries, dan sekarang di abad ke-21.

Bermain kad yang kuno yang telah digunakan terutamanya untuk tujuan atau kepentingan matematik atau psikik bacaan dan setiap Kad ini dikatakan mempunyai maksudnya. 52 Kad mewakili 52 minggu tahun. Empat saman menandakan empat musim iaitu musim bunga, musim panas, musim gugur dan musim sejuk. Ia juga boleh menjadi bahagian empat hari iaitu waktu pagi, Tengahari, petang dan malam. Walaupun sesetengah mewakili ia sebagai empat unsur yang merupakan bumi, angin, api dan air.

Dalam guaman empat, berlian yang melambangkan belia, kerjaya dan wang dan perjalanan manakala kelab-kelab yang melambangkan dewasa dan perniagaan. Di sisi lain, hati melambangkan kematangan, kasih sayang, persahabatan dan hal-hal domestik manakala SPED yang mewakili usia, kesukaran dalam kehidupan, pengkhianatan, kesedihan dan kafir. Terdapat tiga belas Kad setiap sut yang menandakan bulan lunar 13 tahun sebagai minggu 13 setiap suku tahun. Raja-Raja, Queens dan bicu di dalam dua belas Mahkamah Kad mungkin menandakan bulan dua belas tahun atau rumah-rumah dua belas zodiak.

Kuasa dan kekuatan adalah diwakili oleh Raja-Raja yang juga menunjukkan struktur dan kestabilan. Kasih sayang dan penjagaan yang diwakili oleh Queens tersebut kerana ia menandakan kasih sayang yang mendalam dan apabila ditolak boleh vindictive. Bicu yang mewakili immaturity dan changeability.

Jadi difahamkan bahawa setiap Kad yang sepadan dengan masa lalu, masa kini dan masa depan anda. Cartomancy boleh meramalkan perkara-perkara kasih sayang, Kesihatan, kekayaan, kebahagiaan dan jawapan pada soalan yang dikemukakan oleh querent dalam. Tradisi tertentu percaya bahawa dek ini kad hanya gunakan penilikan dan tidak harus membenarkan orang lain sentuh. Walau bagaimanapun, disebabkan oleh populariti bacaan tarot, cartomancy bacaan telah ketinggalan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *