Carolyn Kepcher semakin turun kepada perniagaan tentang tidur

Carolyn Kepcher semakin turun kepada perniagaan tentang tidur

Insomnia merupakan salah satu masalah kesihatan yang paling biasa di Amerika Syarikat. Malah, lebih daripada separuh rakyat Amerika mengatakan mereka mengalami sekurang-kurangnya satu gejala insomnia sekurang-kurangnya beberapa malam dalam seminggu. Walaupun ia adalah satu keadaan yang terkawal, satu tinjauan Kebangsaan yang dijalankan oleh American Academy of pengamal jururawat (AANP) mendedahkan bahawa orang-orang yang hidup dengan insomnia walaupun bukti bahawa ia boleh mempunyai kesan negatif yang serius terhadap kesihatan keseluruhan. Kaji selidik itu juga menunjukkan bahawa orang dewasa dengan insomnia hidup dengan keadaan bagi purata hampir enam tahun sebelum mendapatkan bantuan.

Ini adalah mengapa Carolyn Kepcher, dahulunya seorang penasihat di NBC “The perantis,” telah bergabung tenaga dengan AANP untuk meningkatkan kesedaran risiko kesihatan yang berkaitan dengan insomnia. Ia bertujuan untuk menggalakkan orang ramai untuk bercakap dengan profesional penjagaan kesihatan mereka tentang bagaimana untuk menguruskan keadaan ini dengan berkesan.

Menurut kajian ini, 76 peratus daripada orang-orang yang mempunyai insomnia percaya mereka boleh menguruskan sendiri. Begitu pula Carolyn-sehingga dia menyedari bahawa insomnia beliau telah menghadkan masa bersama keluarganya.

“Saya fikir saya boleh mengurus kesukaran saya tidur saya sendiri, tetapi mendapat yang baik tidur malam menjadi lebih sukar selama ini,” kata Kepcher. “Saya bangun pada waktu malam dan kemudian menghadapi masalah kembali lena. Kadang-kadang, ia adalah sukar untuk anak-anak saya sekolah di waktu pagi, yang saya benar-benar mahu lakukan.”

Dia berunding dengan profesional penjagaan kesihatan beliau dan bersama-sama, mereka membangunkan pelan untuk menguruskan beliau gejala-gejala yang termasuk perubahan gaya hidup dan ubat tidur bantuan Civ. CR Ambien (tablet keluaran tartrate dilanjutkan Sdn)

Kekurangan tidur yang tenang kerana insomnia bukan sahaja menjejaskan orang dewasa tidur jam, tetapi ia juga boleh mempunyai kesan ke atas beliau sepanjang hari. Sesiapa yang mengalami gejala-gejala insomnia, seperti masalah tertidur atau tinggal tidur sekurang-kurangnya beberapa malam dalam seminggu, perlu berbincang dengan profesional penjagaan kesihatan mereka.

AANP yang menawarkan tip-tip berikut untuk membantu mengurus simptom insomnia:

Perubahan gaya hidup •: pergi tidur pada masa yang sama masa setiap malam dan mengelakkan kafein sebelum tidur.

• Memperbaiki kebersihan tidur: mewujudkan persekitaran tidur yang selesa dan keluarkan bunyi dan cahaya yang mengganggu.

• Ubat-ubatan: Sesetengah ubat-ubatan ini mungkin lebih berkesan membantu anda tidur pada mulanya, manakala orang lain mungkin lebih baik untuk mengelakkan anda daripada bangun kerap pada waktu malam. Profesional penjagaan kesihatan boleh membantu menentukan jika bantuan tidur preskripsi yang sesuai untuk membantu menguruskan anda gejala insomnia.

Sebagai dengan semua ubat-ubatan, ia adalah penting untuk mengambil bantuan tidur sahaja sebagaimana yang diarahkan oleh penjagaan kesihatan profesional. Jika anda yang ditetapkan preskripsi tidur bantuan, mengambil ia betul-betul seperti yang diarahkan oleh anda penjagaan kesihatan profesional, menggunakan ia betul-betul sebelum pergi ke katil dan apabila anda boleh menumpukan masa yang cukup untuk tidur, dan tidak pernah mengambil dengan alkohol.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *