Carditis: Punca, gejala dan rawatan

Carditis: Punca, gejala dan rawatan

Demystifying Carditis

Carditis adalah keradangan hati dan kawasan sekitarnya. Dari segi yang lebih luas, penyakit lagi dikelaskan kepada pericarditis, myocarditis dan endocarditis. Yang pertama adalah apabila pericardium yang bengkak dan ada sakit yang akut di dada. Kedua adalah disebabkan oleh kegagalan jantung congestive atau throbbing akut di dada dan yang ketiga adalah disebabkan kerana bengkak pada lapisan dalaman jantung. Apa-apa keadaan jantung boleh menjadi satu masalah bagi pesakit melalui gejala-gejala. Tetapi biasanya keadaan dianalisis berdasarkan budaya darah, ujian tekanan, echocardiogram dan sebagainya. Sebaik sahaja pakar jantung ascertains punca dan rawatan untuk masalah itu, pesakit mengikut arahan-arahan itu.

Tanda-tanda dan punca-punca

Penyakit ini biasanya disebabkan kerana gaya hidup tidak sihat, paras kolesterol tinggi, rutin kehidupan yang tidak aktif, bakteria atau kulat dan sebagainya. Tetapi terdapat faktor-faktor seperti kecacatan jantung kongenital, tengah-tengah muffled bunyi dan sakit dada yang pesat pada awal yang berterusan bagi jam atau hari. Lain-lain petunjuk awal sakit di lengan kiri, demam, kehilangan berat badan, perut kecewa, kusam sakit di kawasan perut, dan lain-lain. Sebagai satu peraturan adalah dinasihatkan untuk berjumpa doktor sebaik sahaja keadaan semakin tidak tertanggung. Ramai orang meninggalkan perkara-perkara untuk saat yang terakhir dan akhirnya perlu membayar melalui hidung mereka yang pintas atau Sten, iaitu jika mereka pun membuat ia.

Langkah-langkah pemulihan

Kaedah rawatan pencegahan untuk mengelakkan sebarang masalah yang berkaitan dengan jantung yang tertekan di seluruh saluran televisyen, majalah, internet dan sebagainya. Tetapi tidak banyak takers! Memandangkan tekanan semakin meningkat disebabkan masalah kewangan, masalah hubungan, kerja kerugian, krisis ekonomi dan overindulgence, lebih banyak orang mendapati diri mereka lebih teruk untuk memakai. Kanak-kanak tidak terkecuali juga. Oleh itu, sebelum pergi laluan seluruh gaya hidup buruk tahun dan kemudian menukar kemudian, ia adalah terbaik untuk bermula dari masa kanak-kanak adalah kecil. Bagi pesakit yang telah menghidap masalah, diagnosis awal mungkin memerlukan dia / beliau untuk merebut pencair darah, berdasarkan tahap kerosakan.

Penjagaan selepas pembedahan

Jika ada masalah yang teruk yang memerlukan pembedahan, Terdapat tiada jalan keluar. Ubat-ubatan alternatif seperti remedi homeopati dan herba boleh bekerja untuk satu tempoh masa. Tetapi jika anda memerlukan pemindahan jantung atau pembedahan pintasan, Terdapat tiada penawar alternatif ini. Selepas pembedahan, ia adalah penting tidak pernah untuk tekanan pesakit yang telah pulih dan membenarkan implan baru untuk bekerja. Perubahan pemakanan biasanya dinasihatkan oleh pakar pemakanan di dalam kemudahan penjagaan kesihatan. Mengambil langkah radikal seperti tiba-tiba berubah lebih kepada pelan vegetarian apabila seorang pemakan tegar daging yang boleh menjadi tugas yang sukar. Tetapi dengan memasukkan sayur-sayuran dan salad dalam rancangan boleh bekerja dalam jangka masa panjang. Senaman juga merupakan satu keperluan untuk menurunkan berat dan mendapatkan darah bergerak dan pulsing selalu. Ini harus di bawah bimbingan doktor dan ia adalah penting untuk tidak keterlaluan, kerana terdapat reaksi negatif kemudian. Untuk meringkaskan, kemas dan rapi untuk mengekalkan jantung semua orang pilihan – doktor tidak sedikit mereka, tetapi yang lain sehingga pesakit yang perlu ikuti semua arahan untuk tee.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *