Cara undang-undang untuk mendapatkan salinan rekod-rekod awam kematian Texas dalam talian

Cara undang-undang untuk mendapatkan salinan rekod-rekod awam kematian Texas dalam talian

Pada masa kini, rekod-rekod kematian Florida boleh didapatkan melalui penyiasatan rekod Khairat Kematian. Maklumat seperti nama, umur, tarikh lahir, pasangan, kanak-kanak dan alamat saudara-mara yang sedia ada, masa dan tempat dan membantu menyediakan laporan berkualiti yang berlepas. Fail-fail seperti notis kematian riwayat hidup si mati, awam, Taman kenangan, pengebumian, dan Sijil boleh menjadi permulaan yang berguna untuk mengesan warisan dan Salasilah keluarga.

Sijil kematian adalah dokumen utama yang datang daripada penyiasatan data Khairat Kematian yang. Ia adalah sebuah dokumen undang-undang yang diterbitkan oleh pegawai kerajaan yang diberi kuasa dengan penetapan masa, tempat, dan punca kematian. Dalam kes-kes kematian dalam absentia atau syak wasangka pembelot, pengeluaran dokumen yang berkenaan akan agak rumit. Sijil kematian, di bawah sistem pentadbiran yang kebanyakan, dianggap domain awam dokumen dan permintaan untuk ia boleh diberikan kepada mana-mana ahli masyarakat asalkan prosedur dipatuhi.

Untuk rekod, penyusunan rekod-rekod kematian Florida mengambil tempat pada tahun 1917. Depot utama yang ditubuhkan di Jabatan Kesihatan di Florida, Biro Perangkaan penting. Pengambilan dokumen-dokumen yang telah dibawa sehingga tarikh sejak tahun 1877 sehingga untuk membentangkan kos $5.00 pendua. Bayaran tambahan akan dikenakan untuk permintaan dengan tarikh yang tidak pasti. Nilai $5.00 dikenakan bagi tahun pertama dan $2.00 bagi setiap tahun berikutnya.

Output utama yang hasil dari carian rekod kematian biasanya ialah sijil kematian. Ini dokumen rasmi dikeluarkan oleh pegawai-pegawai kerajaan yang diberi kuasa. Butir-butir laporan tersebut termasuk ikrar masa, tempat, dan punca kematian. Di mana terdapat sebab untuk mengesyaki tindakan jenayah atau dalam kes-kes absentia, cara menerbitkan fail tersebut akan menjadi sukar. Di bawah kebanyakan bidang kuasa, sijil kematian dianggap sebagai dokumen awam dan permintaan bagi ini dibenarkan di bawah syarat bahawa kaedah-kaedah dan pergi akan mematuhi.

Apabila meminta untuk fail-fail tersebut, individu perlu menunjukkan hubungan seseorang dengan subjek dan pengenalan kerajaan disahkan hadir. Juga, kertas dokumen atas meminta mesti mempunyai tandatangan sah pada semua borang. Florida menganggap punca kematian si mati sebagai satu perkara yang sulit kerana mendedahkan butir-butir adalah satu isu yang sensitif. Seseorang perlu menyelaras dengan pihak-pihak berkuasa di Florida untuk syarat-syarat kelayakan di mana maklumat tersebut diperlukan.

Terdapat beberapa carian rekod kematian awam dirasmikan seluruh rangkaian dalam talian. Ini adalah serta-merta tersedia dalam talian itu mudah, senang dan menjimatkan masa. Apabila anda dengan segera untuk mendapatkan fail-fail rasmi tersebut dengan segera, melalui prosedur-prosedur yang panjang pada pegawai-pegawai penguatkuasaan undang-undang boleh menyebabkan anda kelewatan. Tetapi, dengan kewujudan pembekal perkhidmatan dalam talian, prosedur keseluruhan sekarang adalah ringkas dan dipendekkan. Beberapa bilik juga menawarkan caj sehingga titik-titik tertentu. Bagi direktori lengkap maklumat yang boleh dipercayai, caj akan kemudian digunakan dengan norma dengan jaminan wang balik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *