Cara undang-undang untuk mencari rekod kematian New York dalam talian

Cara undang-undang untuk mencari rekod kematian New York dalam talian

Negeri New York merupakan salah satu tempat yang paling banyak dikunjungi di Amerika Syarikat. Ia telah direkodkan dalam kiraan banci penduduk kira-kira 19,465,197 pada 2011. Tinggal di lokasi ini adalah pengalaman yang anda menyaksikan suasana perindustrian negara ini. Ia adalah penting untuk menghargai setiap saat dalam hidup anda. Anda tidak akan tahu bila ia akan diambil dari anda. Mengalami kehidupan di Empire State akan merekodkan indah kenangan yang anda pasti akan menikmati. Dokumen-dokumen penting di negeri ini akan diselenggara dan disimpan oleh sebuah pejabat kerajaan yang ditetapkan. Orang boleh mendapatkan salinan kelahiran, perkahwinan, dan rekod-rekod kematian New York di agensi tersebut.

Rekod kematian merupakan dokumen yang sah yang dikeluarkan oleh seorang doktor yang memperakui keadaan si mati seseorang individu. Ia mendedahkan maklumat mengenai orang itu. Butir-butir relevan yang dinyatakan dalam borang ini adalah nama, umur, seks orang, tarikh dan lokasi kejadian. Ia juga termasuk punca kematian dan masa yang diisytiharkan mati. Fail-fail mati dianggap dokumen-dokumen penting. Ia boleh menjadi banyak maksud bagi menziarahi keluarga si mati. Laporan jenis ini adalah penting dalam mengesan keluarga pokok atau Cari Salasilah, jawab beberapa soalan tentang kematian orang dan bukti yang tertentu individu yang telah meninggal dunia.

Terdapat lima Daerah Perbandaran New York City yang mempunyai pejabat kerajaan masing-masing mereka dalam kes orang yang memohon untuk mendapatkan salinan sijil kematian ahli keluarga si mati. Ini adalah Manhattan, Raja-Raja, Queens, Bronx dan Fairfax. New York State Jabatan daripada Kesihatan penting rekod bahagian mengekalkan dan menyimpan fail-fail penting seperti kematian rekod-rekod negara. Orang boleh meminta satu salinan fail tersebut untuk kematian yang didokumenkan di luar lima Borough, New York City. Selain daripada di pejabat yang dinyatakan, mereka boleh mengunjungi mereka Pendaftar yang tempatan di kawasan perbandaran di mana Majlis tersebut telah difailkan.

Terdapat pilihan-pilihan dalam mendapatkan apa-apa bentuk laporan New York Jabatan Kesihatan. Permintaan fail tersebut boleh dibuat melalui pesanan telefon, internet perintah, atau menghantar borang permohonan di Jabatan Kesihatan New York State, seksyen rekod penting dan Unit Sijil, 800 Utara Pearl Street, Menands, NY 12204 bagi keutamaan pengendalian mel. Di sisi lain, aplikasi mel biasa yang dihantar ke Jabatan Kesihatan New York State, seksyen rekod penting pensijilan Unit, P.O. Box 2602, Albany, NY 12220-2602. Pejabat boleh mengeluarkan salinan bagi borang kematian yang direkodkan tahun 1880 sehingga sekarang.

Terdapat yuran-yuran yang berkaitan bagi setiap jenis permintaan. Walau bagaimanapun, permintaan tetap salinan diperakui berharga $30 setiap dan $45 bagi setiap salinan keutamaan mel. Semua pembayaran mestilah dihantar cek atau kiriman wang dibayar kepada Jabatan Kesihatan New York State. Ia mengambil masa enam hingga lapan minggu untuk menerima permintaan berhubung. Telefon dan Internet pesanan perlu tunggu 5 hingga 10 hari bekerja sekali bayaran diterima oleh pejabat.

Carian dalam talian rekod kematian kini boleh dicapai dengan kemajuan teknologi. Terdapat banyak alat yang boleh digunakan untuk mempunyai akses kepada apa-apa dokumen yang penting. Terdapat syarikat-syarikat dalam talian yang sah menawarkan perkhidmatan carian dan itu termasuk mencari dokumen-dokumen awam yang disediakan. Melakukan carian dalam talian memberikan anda hasil yang segera yang sepadan dengan maklumat yang diberikan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *