Cara terbaik untuk Regrow rambut secara semulajadi

Cara terbaik untuk Regrow rambut secara semulajadi

Simpan Mahkota bersih, tetapi Adakah syampu rambut tidak terlalu kerap. Ia boleh menjadi sangat pengeringan keluar. Membeli bahan-bahan kimia dalam syampu dan penghawa rambut anda. Mereka boleh menjadi berbahaya untuk kesihatan rambut anda. Mengekalkan rambut yang dipotong dengan tepat benar-benar membantu untuk mengelakkan perpecahan dan rosak helai. Elakkan daripada menggunakan kehangatan, lencong peralatan dan lain-lain peralatan yang serupa pada helai itu. Jika boleh, anda perlu udara kering bukannya dengan menggunakan pengering rambut udara panas.

Selalunya, urut kepala lembut. Rangsangan luaran yang membantu anda untuk membawa oxigen kaya darah ke kulit kepala anda. Ini adalah satu kebaikan untuk menjaga kesihatan kulit kepala serta folikel rambut. Ia juga membantu menyebarkan sebum di sepanjang aci seluruh.

Pilihan rawatan topikal sesuai untuk rambut dan kepala akan sering disapu ke helai rambut, dibiarkan selama 30 minit atau lebih kemudian dicuci. Beberapa kaedah yang popular mengandungi santan, minyak kelapa dan alpukat, minyak kelapa yang di mana bunga raya bunga telah minyak simmered, badam dan juga campuran gooseberry India yang asli, reetha, shikakai dan sel telur. Rawatan jenis ini telah digunakan dalam ubat-ubatan yang lelaki dan wanita selama bertahun-tahun. Mereka tidak berbahaya kepada kesejahteraan anda.

Tambahan beberapa berfikir untuk meningkatkan pertumbuhan. Ini termasuk saw palmetto stinging melukakan hati, gotu kola, ginseng, fo-ti, Vitamin A, Vitamin B dan asid folik, Vitamin E dan Vitamin C. Ini adalah sesuai diterima dalam bentuk organik, namun mereka boleh didapati dalam bahagian pemakanan tambahan kedai runcit atau kedai kesihatan tempatan anda. Anda harus memastikan bahawa anda hanya faham dalam dos yang betul, khusus dengan Vitamin A.

Senaman yang meningkatkan kadar jantung adalah berguna untuk pertumbuhan semula rambut dan juga untuk kesihatan secara keseluruhan dan kecergasan fizikal anda. Edaran darah yang baik membawa vitamin dan mineral serta oksigen ke semua sel badan anda. Ini meningkatkan keupayaan jantung semasa anda mengepam darah diperlukan.

Menghalang bahan-bahan kimia yang merosakkan dan pengawet dalam produk-produk yang anda gunakan pada kulit boleh membantu memelihara kesihatan folikel. Anda perlu menjauhkan diri daripada mana-mana produk dengan nama-nama yang unpronounceable. Kajian label produk-produk seharian yang anda pilih supaya anda memahami apa yang mereka lakukan dan jika ianya baik untuk diri sendiri dan alam sekitar.

Setiap kali anda tumbuh kembali kunci secara semula jadi, anda mungkin mendapati bahawa rutin anda hanya tidak menawarkan pertumbuhan semula sangat baik, tetapi mereka akan membuat kulit anda kelihatan lebih baik. Dalam pertumbuhan semula mungkin lebih sihat dan lebih kaya. Mengurangkan helai yang kusam dan tidak bermaya adalah benar-benar manfaat untuk rayuan visual keseluruhan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *