Cara terbaik untuk menghilangkan simpul otot

Cara terbaik untuk menghilangkan simpul otot

Otot-otot kita akan bahagian-bahagian badan yang membolehkan kita untuk bergerak dalam pelbagai gerakan percuma. Jika ia tidak untuk mereka, kita mungkin tidak akan dapat bergerak sama sekali!

Ia membolehkan kita untuk melakukan pelbagai perkara. Tanpa otot-otot anda, anda tidak akan dapat sampai ke tangan anda ke dalam peti sejuk untuk merebut kes bir yang sejuk!

Di sisi lain, anda tidak akan mampu untuk melakukan perkara yang lebih penting daripada bersenam, sama ada. Otot-otot anda membuat ia mungkin untuk anda melompat lumayan cebisan peralatan kecergasan seperti treadmill atau jurulatih elliptical.

Kerana mereka adalah bahagian yang penting untuk badan anda, ia adalah mudah untuk otot anda untuk mendapat cedera. Ini adalah kerana kita menggunakan mereka yang begitu banyak setiap hari.

Beberapa kecederaan boleh menjadi lebih serius, tetapi kurang serius masalah yang masih tidak selesa simpul otot. Ini dipanggil “knot” kerana apabila anda mendapat satu, rasanya seperti otot tertentu telah mengetatkan ke satu simpulan yang tidak selesa.

Mereka tidak mengancam nyawa, tetapi mereka pasti membuat hidup kurang menyeronokkan. Ia boleh menjejaskan aktiviti harian anda dengan mudah.

Anda boleh cuba untuk tidur setelah seharian penat bekerja dan anda tidak boleh kerana simpul otot. Ia boleh jadi nerve-racking dan tidak selesa anda melambungkan dan menghidupkan semua malam daripada mendapat rehat malam yang baik.

Ia juga mempengaruhi bagaimana anda bersenam dan mungkin menghalang anda dari bersenam sekali. Anda boleh menjadi sebuah treadmill dan merasakan begitu banyak tekanan pada belakang anda yang anda perlu berhenti berlari atau berjalan sepenuhnya.

Ini adalah mengapa knot otot boleh menjadi masalah yang menyakitkan hati. Berikut adalah beberapa cara yang anda sendiri boleh dengan mudah menghilangkan masalah ini.

Salah satu perkara pertama yang anda boleh lakukan untuk membantu dengan bantuan ini adalah untuk menggunakan haba kepada kawasan masalah. Jika berkahwin hanya disebabkan oleh penggunaan overextended dan ketidakselesaan, maka haba akan melakukan keajaiban untuk anda.

Anda boleh pergi ke kedai tempatan anda dan mudah mendapat manual atau elektrik Pemanas tuala wanita yang boleh menghasilkan haba yang anda boleh memohon ke kawasan. Ini tidak mungkin menyelesaikan masalah keseluruhan, tetapi dalam sesetengah kes, ia boleh melakukan banyak membantu.

Perkara jelas seterusnya yang boleh anda lakukan ialah urut kawasan yang terjejas. Jika berkahwin terletak pada bahagian bawah badan anda, maka anda boleh mempunyai kemudahan mengurut kawasan sendiri.

Jika berkahwin terletak di tempat-tempat yang lebih sukar untuk mencapai, kemudian anda perlu mendapatkan bantuan daripada orang lain untuk membantu anda dengan penyakit anda. Anda boleh menelefon dari tukang urut profesional yang atau hanya merebut salah satu rakan yang dipercayai untuk membantu anda.

Anda boleh juga berhati-hati meregangkan kawasan yang terjejas, dan yang mungkin membantu anda. Tetapi Jangan pergi terlalu ke laut.

Bilakah anda meregangkan otot, lakukan perlahan-lahan dan berhati-hati. Ini boleh membantu melegakan ketegangan di berkahwin dan meregangkan tisu-tisu sekitarnya sekelilingnya.

Anda juga boleh membantu penyakit itu dengan melakukan sesuatu yang juga tidak memerlukan anda untuk menyentuh kawasan yang terjejas! Ia mempunyai kaitan dengan nutrien yang diperlukan oleh tubuh untuk pengambilan.

Otot-otot anda memerlukan nutrien seperti magnesium, kalium, kalsium untuk berfungsi pada aras yang optimum. Jika mereka tidak mempunyai tahap yang mencukupi nutrien ini pada mereka, ia akan menjadi lebih mudah bagi mereka untuk mendapat cedera atau knot sehingga.

Anda hanya boleh makan pisang (yang penuh dengan kalium) atau mengambil suplemen kalsium atau magnesium untuk membantu dengan masalah. Dari semasa ke semasa, badan anda akan restocked dengan nutrien khusus ini dan ia boleh membantu dengan penyakit itu.

Seperti yang anda cuba semua kaedah sebelumnya yang telah dibincangkan, anda juga boleh menggunakan krim topikal yang kulit anda yang boleh membuat kaedah-kaedah ini yang sebelumnya yang pergi licin. Krim yang boleh berehat di kawasan dan membuat urutan atau pad Pemanasan lebih berkesan dalam kerja-kerja mereka.

Ini adalah sebahagian daripada cara-cara yang anda boleh membantu penyakit anda. Melihat dalam talian atau minta rakan yang boleh dipercayai untuk memberikan anda idea-idea lain yang baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *