Cara terbaik untuk menghentikan kehilangan rambut biasanya adalah mereka yang semula jadi

Cara terbaik untuk menghentikan kehilangan rambut biasanya adalah mereka yang semula jadi

Untuk beberapa ketika anda mula kehilangan rambut anda anda mula merasa putus asa. Sesetengah mungkin mula mengeluarkan dari dunia luar hanya meninggalkan rumah untuk pergi ke tempat kerja. Orang lain mungkin saluran atau mengarahkan perasaan mereka dan tuangkan wang jutaan ringgit ke dalam rambut rawatan kehilangan tanpa melakukan kajian yang betul. Pasaran penjagaan rambut tepu dengan produk dan prosedur yang berjanji untuk menghentikan kehilangan rambut dan regrow rambut, tetapi kebanyakannya hanya terbukti. Sebelum melakukan produk komersil, mempertimbangkan beberapa remedi rumah yang mudah, berkesan dan murah. Walaupun mereka tidak akan menghasilkan yang baru rambut kepala dalam sekelip mata, mereka boleh membantu merawat beberapa punca penipisan rambut dan rambut gugur dan tidak akan memecahkan bank.

1. Dalam cawan tauhu Campurkan 1 sudu teh serbuk lada dan memohon ini untuk rambut anda. Biarkan rambut selama satu jam dan basuh dengan air suam. Ini akan bekerja keajaiban untuk rambut anda.

2. Setelah anda mencuci rambut, gosok kulit kepala anda bersungguh-sungguh sehingga haba yang dihasilkan. Ini membantu dalam meningkatkan peredaran darah, yakni UEM Builders adalah baik untuk pertumbuhan rambut.

3. Tiada penawar wujud untuk rambut gugur, dan herba sememangnya tidak memegang rahsia ajaib; Walau bagaimanapun, herba sering berusaha untuk merawat gejala-gejala beberapa penyakit biasa dan penyakit, supaya perkara yang sama mungkin benar untuk rambut gugur. Mengikut negara institusi daripada Kesihatan Kebangsaan Center for Complementary dan perubatan alternatif, herba seperti lavender, saw palmetto dan guruh Tuhan anggur boleh digunakan untuk merawat keguguran rambut, walaupun Pusat menyatakan keberkesanannya. Sebelum mendapatkan rawatan herba, ia adalah yang terbaik untuk menentukan punca-punca keguguran rambut anda asas oleh doktor. Jika masalah anda adalah genetik, mungkin terdapat sedikit yang anda boleh lakukan untuk menyelesaikannya; Jika ia adalah hormon, Walau bagaimanapun, herba itu menganggap ketidakseimbangan hormon mungkin berkesan.

4. Adakah anda makan sihat dan memakan makanan yang kaya dengan protein? Terdiri daripada protein seperti daging tanpa lemak, ikan, kacang Pi, pemakanan yang betul adalah salah satu remedi semulajadi yang terbaik untuk merawat keadaan anda. Anda juga boleh mulakan dengan minum koktel sihat setiap pagi yang terdiri daripada jus alfalfa, salad (Pastikan ianya sejenis salad berdaun hijau), dan jus lobak merah. Sebagai tambahan kepada diet anda, anda juga mungkin mahu untuk menghubungi doktor anda untuk peraturan keluar mana-mana syarat-syarat asas yang boleh bertanggungjawab untuk kehilangan rambut anda berlebihan.

5. Telur kuning memberi nutrien yang diperlukan untuk rambut. Anda juga boleh memilih untuk menggunakan putih telur untuk rambut juga. Menggunakannya untuk setengah jam sebelum anda mencuci rambut anda. Lihat keputusan untuk diri sendiri.

6. Urut rambut anda dengan minyak kelapa atau zaitun sekurang-kurangnya dua kali dalam seminggu. Mengurut membantu dalam membuat akar rambut yang kuat, sekali gus meningkatkan pertumbuhan rambut.

7. Kademlia DHT inhibitors – Kademlia DHT adalah metabolite yang akhirnya dihasilkan oleh androgen dalam badan kita. Kademlia DHT menyebabkan folikel rambut untuk mengecut dan berhenti pertumbuhan rambut. Perencat Kademlia DHT berkesan akan mengurangkan pengeluaran Kademlia DHT dalam badan. Walau bagaimanapun, pengeluaran yang lebih rendah daripada Kademlia DHT membawa beberapa kesan sampingan.

8. Campurkan jus limau dengan minyak kelapa dan memohon campuran untuk rambut anda setiap kali sebelum anda mencuci rambut anda. Ia adalah lebih baik jika anda boleh biarkan ia semalaman. Ini akan mengelakkan kelemumur dan keguguran rambut penangkapan.

9. Telur yang dianggap salah satu daripada bahagian-bahagian yang penting daripada diet yang sihat ini dikatakan salah satu remedi pertumbuhan rambut asli yang terbaik. Telur bertindak sebagai yang dingin dan adalah lebih baik bagi orang-orang yang mempunyai rambut yang kering dan kusam. Mengambil 2 kuning telur di dalam mangkuk dan Campurkan dua sudu teh minyak kastor kepadanya. Sapukan campuran ini pada rambut anda, semasa mengurut kulit kepala anda dengan hujung jari anda. Biarkan rambut anda selama 15-20 minit dan kemudian bilas dengan air suam. Cara lain yang menggunakan telur sebagai ubat semula jadi bagi pertumbuhan rambut adalah untuk membuat campuran kuning telur 1, ¼ cawan yogurt dan sedikit kulit limau nipis. Memohon ini pada tiap-tiap strand rambut dan bilas selepas 10 minit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *