Cara semulajadi untuk menjaga prostat & ovari sihat

Cara semulajadi untuk menjaga prostat & ovari sihat

Hampir setiap hari saya sedang berhadapan dengan seorang lelaki pesakit mengadu kekerapan kencing, mengurangkan aliran, kesukaran memulakan aliran beliau dan terganggu tidur daripada bangun dari tidur dua hingga empat kali satu malam untuk membuang air kecil. Ini adalah gejala BPH (benign prostatic hyperplasia).

Saya juga mendapat panggilan daripada pesakit wanita yang terdedah kepada masalah sista tunggal dan berbilang sista dari ovari (polycystic ovari penyakit). Manakala maklum balas daripada ubat-ubatan konvensional akan merawat gejala-gejala, atur cara semulajadi menyokong punca-punca asas.

Sebagai contoh, saya mempunyai ramai pesakit wanita, badan-badan yang dapat menghapuskan sista mereka selepas berada di kursus tiga bulan tambahan semula jadi yang menyokong.

Ia juga telah saya dengan sukacitanya melihat pesakit lelaki yang menunjukkan peningkatan yang konsisten dalam gejala mereka semasa menggunakan atur cara yang semula jadi yang menyokong badan dan alamat punca asas BPH.

Faktor-faktor yang negatif yang boleh mendorong perubahan Organ

Semua sel memerlukan tertentu combi-negara pemakanan, oksigen / air dan detoksifikasi untuk mengekalkan kehidupan. Apabila salah satu komoditi-komoditi ini akan diganggu, sel-sel yang bekerja kurang cekap. Untuk memberikan pampasan bagi fungsi diturunkan ini, badan bertindak balas dengan perubahan penyesuaian.

Di dunia yang nyata, apabila kerja yang besar perlu dilakukan, jawapan yang biasa adalah untuk mendapatkan lebih banyak atau lebih pekerja. Sel-sel membuat jawapan yang sama apabila mereka berhadapan dengan tekanan – mereka mendapat lebih besar atau mereka membiak. Perubahan pampasan boleh pembesaran sel-sel (hypertrophy) dan/atau pertambahan bilangan sel-sel (hyperplasia). Sebuah menengah perubahan-perubahan ini boleh mengakibatkan pembentukan sista.

Berkaitan dengan kesihatan prostat dan ovari, Terdapat beberapa faktor yang boleh menyebabkan perubahan-perubahan ini. Kekurangan pemakanan, ketoksikan, ketidakseimbangan hormon (terutamanya penguasaan estrogen), Nikotin, jangkitan, tindak balas keradangan, fisio-logik dan reaksi tekanan psikologi atau tenaga yang rendah Negeri boleh menjejaskan kesihatan organ. Faktor-faktor yang negatif boleh memudaratkan prostat dan ovari dengan syarat-syarat seperti BPH dan sista ovari.

Perubahan gaya hidup, Crinum Latifolium menunjukkan janji

Menterbalikkan faktor-faktor yang negatif mungkin termasuk perubahan gaya hidup seperti memperbaiki kualiti pemakanan, bersenam, tekanan pengurangan, pemakanan tambahan seperti vitamin B6, asid folik, magnesium, asid lemak, DIM/Indole-3-carbanol, iodin dan glutathione.

Crinum latifolium adalah ramuan herba semulajadi yang di bawah penyiasatan untuk sifatnya untuk membetulkan ketidakseimbangan ovari dan prostat. Penemuan-penemuan awal penyelidik di Vietnam menunjukkan sifat Kesihatan banyak Crinum latifolium, termasuk detoksifikasi, antioksidan, meningkatkan peredaran dan oksigen penghantaran, mengurangkan keradangan dan ketoksikan, dan mengimbangi hormon.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *