Cara Pilih Kasut aerobik yang terbaik

Cara Pilih Kasut aerobik yang terbaik

Senaman aerobik, manakala besar untuk membina sistem kardiovaskular anda, boleh menjadi sukar pada kaki anda. Aktiviti aerobik terdiri daripada gerakan sisian cepat dengan banyak dan melompat melompat yang boleh memberi impak yang sangat negatif pada kaki anda jika anda tidak memakai kasut yang betul. Memakai kasut yang sesuai akan membuat senaman anda lebih berkesan dengan kurang kerengsaan dan ketidakselesaan. Kasut yang betul akan membantu anda menikmati aktiviti dan menjadi lebih bersedia untuk melekat dengan program untuk hasil yang maksimum.

Jadi, bagaimana menentukan pada kasut yang betul? Perkara pertama yang perlu diingat adalah bahawa semua Kasut tidak dicipta samarata. Kasut yang direka untuk menjalankan satu aktiviti tidak sentiasa menawarkan sokongan terbaik untuk aktiviti yang berbeza. Kasut berjalan, sebagai contoh, direka untuk memberikan kestabilan pergerakan ke hadapan. Jika anda cuba untuk melakukan pergerakan sisi aerobik dalam kasut berjalan, anda boleh menggulung tersadung ke atas kaki sendiri! Adalah disyorkan bahawa anda membeli sepasang kasut aerobik dan hanya memakainya untuk aktiviti aerobik. Walaupun mereka boleh mahal, kasut yang digunakan hanya untuk aerobik dan tidak dipakai sebagai pernah hari Kasut akan lepas masa yang lama dan panjang. Juga, apabila mempertimbangkan untuk Menggilap senaman, nama jenama kasut yang biasanya bernilai perbezaan harga. Mereka akan menawarkan lebih banyak sokongan dan bertahan lebih lama daripada Kasut generik yang murah.

Kasut aerobik perlu juga dipasang. Pergi membeli-belah di waktu petang apabila kaki anda berada pada mereka terbesar Menggilap. Pastikan anda memakai jenis sarung kaki yang anda akan memakai apabila bersenam kerana ketebalan sarung kaki akan menentukan sesuai dengan kasut yang sama. Pergi ke sebuah kedai kasut terkemuka untuk pemasangan, anda perlu tahu apa jenis kasut yang anda perlukan. Anda sentiasa boleh mencari Kasut orang-orang jualan kemudian tetapi anda mesti tahu Kasut kanan untuk mencari. Mengambil sepasang kasut yang lama dengan anda, haus dan lusuh pada sepasang kasut yang lama akan membantu wakil jualan yang menentukan kaki anda dan langkah jenis. Anda mungkin perlu beberapa kedai-kedai membeli-belah sebelum mencari Rep jualan berpengetahuan berhati-hati daripada wakil Menggilap yang cuba untuk menjual kasut tanpa pertama memandangkan jenis kaki anda.

Kasut aerobik harus menyediakan serapan kejutan yang unggul dan berpad. Tekanan yang anda letakkan pada kaki anda semasa melakukan aerobik adalah berkali-kali lebih besar daripada apabila anda berjalan. Pasukan kesan daripada aerobik boleh mencapai sehingga enam kali kuasa graviti. Kesan ini dihantar untuk setiap satu daripada 26 tulang kaki. Kerana banyak sisi ke sisi gerakan digunakan dalam aerobik, Kasut memerlukan Reka bentuk lengkung yang akan mengatasi pergerakan ini.

Ia mengambil sedikit masa untuk mencari sepasang kasut aerobik kualiti yang sesuai dengan keperluan individu dan citarasa anda. Walau bagaimanapun, sedikit masa yang betul-betul yang dibelanjakan di awal akan membantu mengelakkan kehilangan banyak masa kerana kecederaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *