Cara menggunakan kunyit untuk mendapatkan manfaat kesihatan yang maksimum

Cara menggunakan kunyit untuk mendapatkan manfaat kesihatan yang maksimum

Adakah anda kecewa dengan semua nasihat yang bercanggah tentang bagaimana untuk menggunakan kunyit? Biarkan aku menggariskan bagi anda cara yang paling berkesan untuk meraih Ganjaran daripada nutrien ini akan dilupakan.

Anda juga mungkin menyedari bahawa ia adalah curcumin, bahan aktif kunyit, yang bertanggungjawab untuk mengekalkan kesihatan yang memberikan sifat-sifat. Ini merupakan antioksidan yang sangat kuat dan anti-radang dan membantu untuk melawan radikal bebas yang merosakkan sel-sel yang sihat.

Ia boleh menghentikan kanser di semua peringkat, melindungi jantung dan paras kolesterol buruk yang lebih rendah. Ia juga sangat bermanfaat untuk kulit dan membantu menyembuhkan luka secara semula jadi.

Jadi bagaimana menggunakan kunyit untuk kesan maksima? Cara terbaik adalah dengan tambahan kesihatan pelbagai dalam keadaan semulajadi, ia tidak mudah diserap oleh badan.

Banyak syarikat di luar sana menunjukkan dos yang besar dalam satu pil yang terbaik, sehingga ke 600mg sehari, tetapi ini adalah semata-mata wang ke dalam longkang kerana kebanyakan mereka mempunyai tiada lapisan khas untuk melindunginya dari asid perut, dan jadi sedikit mencapai aliran darah.

Anda perlu tambahan dengan satu salutan enteric yang boleh lulus dengan selamat melalui perut dan ke usus di mana manfaat penuh boleh didapati, dan kemudian 50mg mencukupi. Ini bukanlah pilihan termurah bagi syarikat maka mengapa jadi sedikit memilikinya!

-Faktor yang lain majorly penting sama ia dengan nutrien lain. Apabila kunyit dicampur dengan piperine, dari lada hitam, kadar serapan yang ke dalam aliran darah boleh meningkat sebanyak 2000%! Jadi anda lihat bagaimana menggunakan kunyit dengan betul untuk mendapatkan manfaat kesihatan penuh.

Apabila juga digabungkan dengan teh hijau, ekstrak ginkgo biloba, keupayaan untuk melawan penyakit degeneratif amat ditingkatkan dan fikiran yang tajam dan memori yang lebih kuat menyebabkan.

Apabila bahan-bahan ini akan meletakkan bersama-sama mereka mencipta kesepaduan, bermakna anda mendapat manfaat langsung daripada setiap nutrien dan manfaat dari interaksi mereka dengan satu sama lain.

Anda akan melihat banyak lebih lanjut mengenai herba ini di masa hadapan, tetapi sekarang anda tahu bagaimana untuk menggunakan kunyit anda perlu pastikan untuk menyertakan dalam rutin harian anda dan membantu mencegah banyak penyakit-penyakit yang boleh menjejaskan anda kemudian.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai produk sinergi yang saya secara peribadi, termasuk kunyit, layari laman web saya semalam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *