Cara hak untuk mencari rekod kematian California pada bersih

Cara hak untuk mencari rekod kematian California pada bersih

Pelaksanaan Akta kebebasan maklumat pada tahun 1966 mempunyai mandat untuk mempunyai rekod kematian boleh diakses kepada orang ramai. Di Negeri California, kematian orang yang diumumkan dalam akhbar obituaries dan kematian notis. Jabatan Kesihatan penting seksyen rekod menguruskan rekod-rekod kematian California.

Sijil Kematian di Negeri California akan digunakan apabila melakukan kajian sejarah keluarga. Ia adalah salah satu dokumen-dokumen yang diperlukan oleh orang-orang yang ditinggalkan oleh si mati semasa memproses dokumen-dokumen undang-undang seperti tuntutan insurans dan apa-apa pemindahan hakmilik.

Maklumat orang yang meninggal dunia yang ditunjukkan pada sijil kematian. Hal ini akan mengandungi orang yang lengkap nama, alamat dan umur Bilakah orang yang meninggal dunia. Maklumat mengenai punca kematian individu juga disediakan. Tarikh-tarikh penting seperti tarikh lahir dan apabila orang yang meninggal dunia dengan jelas dinyatakan dalam sijil. Butir-butir dalam pengebumian ini juga disertakan pada rekod seperti tempat persemadian orang dan tarikh pengebumian itu.

Apabila memohon sijil kematian orang yang meninggal dunia, salah satu akan dikehendaki membayar $12. Ia perlu dihantar ke bahagian rekod-rekod penting Jabatan Kesihatan. Pejabat menerima bayaran tunai atau cek. Hanya orang yang boleh Dapatkan sijil kematian adalah keluarga terdekat si mati.

Sijil Kematian di California boleh didapati di Pejabat Jabatan Kesihatan di bawah seksyen rekod penting. Ia juga boleh diambil daripada daerah di mana orang yang meninggal dunia. Terdapat juga pembekal pihak ketiga yang menawarkan perkhidmatan mereka untuk mendapatkan rekod. Orang biasanya mengambil kesempatan daripada perkhidmatan tersebut apabila mereka tidak mempunyai masa mahal untuk mendapatkan rekod diri sendiri atau orang-orang yang tidak berada di daerah di mana orang yang meninggal dunia. Satu lagi cara untuk mendapatkan sijil kematian seseorang boleh dilakukan dengan menggunakan Internet.

Menggunakan Internet untuk mencari Sijil adalah lebih mudah berbanding dengan kaedah tradisional bagi mendapatkan rekod kematian. Salah satu boleh memohon walaupun pada keselesaan rumah anda sendiri dan dengan hanya saat keputusan akan dipaparkan. Terdapat beberapa laman web yang menawarkan perkhidmatan mereka dengan bayaran yang berpatutan. Ini laman web yang memberikan segala butiran lengkap tentang kematian orang dan ketepatan dapat dipastikan apabila mencari fail. Laman web tersebut juga menawarkan jaminan pulangan wang jika dalam kes rekod tidak ditemui.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *