Cara-cara yang sejuk untuk memerangi selesema biasa

Cara-cara yang sejuk untuk memerangi selesema biasa

Ya, ia adalah masa itu musim sejuk lagi tahun. Sejuk biasa adalah atas jangkitan pernafasan yang boleh disebabkan oleh lebih 200 virus yang berbeza. Gejala-gejala termasuk tekanan resdung, hidung tersumbat, sakit kepala, sakit badan dan kadang-kadang demam dan batuk.

Statistik semalam menunjukkan bahawa dewasa purata selsema dua hingga empat tahun, yang berjumlah selsema satu bilion di seluruh negara. Bertentangan dengan kepercayaan popular, pendedahan kepada cuaca sejuk tidak terbukti menyebabkan selsema. Malah, menghabiskan lebih banyak masa dalam rumah benar-benar meningkatkan peluang untuk virus merebak.

Apabila seseorang telah sejuk, bersin, hidung-meniup dan menyapu hidung boleh menyebarkan virus. Anda cenderung untuk mengejar sejuk dengan menyedut virus jika anda sedang duduk dekat dengan seseorang yang sneezes, atau dengan menyentuh hidung, mata atau mulut anda selepas anda telah menyentuh sesuatu yang dicemari oleh virus sejuk.

Terdapat over-the-counter (OTC) ubat-ubatan di farmasi tempatan anda untuk melegakan gejala-gejala selesema biasa. Jika anda sedang mencari untuk 12 jam selepas pelepasan daripada hanya satu pil, Aleve sejuk & Sinus adalah berkesan dalam merawat sakit kepala, sakit badan, demam, hidung tersumbat dan resdung tekanan yang boleh menyebabkan selesema.

Garis panduan baru yang diterbitkan oleh The American College pakar-pakar perubatan dada (ACCP) mencadangkan bahawa kesakitan reliever naproxen, bahan aktif dalam Aleve sejuk & Sinus, lebih berkesan dalam merawat batuk sejuk-berpunca dari daripada sirap batuk OTC yang popular.

Jika sejuk menyebabkan sinus anda untuk menjadi sesak, kesesakan ini boleh membawa kepada sakit kepala sinus yang menyakitkan. Anda mungkin mempunyai sakit kepala resdung jika anda mengalami kesakitan atau tekanan sekeliling mata, pipi dan dahi; Tender kulit dan tulang ke atas dan di bawah mata; dan sakit apabila dibengkokkan ke atas. Bahan aktif dalam Aleve Sinus & sakit-kepala adalah satu decongestant dilanjutkan-pelepasan yang berfungsi untuk mengurangkan sinus tekanan sehingga 12 jam.

Selain untuk ubat OTC, cara-cara lain untuk merawat anda termasuk sejuk:

• Dapatkan banyak rehat

• Minum banyak cecair

• Jangan minum alkohol

• Berkumur dengan air suam untuk melegakan sakit tekak.

“Saya saya terdedah kepada kuman setiap syif yang saya bekerja,” kata Marty Heggs, seorang jururawat berdaftar dari Loveland, Colo. “Aleve sejuk & Sinus membolehkan saya untuk terus membantu orang lain ketika saya syif 12 jam. Saya mengesyorkan kepada semua rakan sekerja dan pesakit saya.”

Aleve sejuk & Sinus dan Aleve Sinus & sakit-kepala adalah kedua-duanya boleh didapati di farmasi tempatan anda dan banyak kedai-kedai yang lain di mana anda membeli produk-produk kesihatan dan Kecantikan. Jika anda tidak dapat mencari produk-produk di atas rak, meminta Pengurus farmasi atau kedai anda untuk bantuan, kerana mereka mungkin berada di belakang kaunter farmasi atau perkhidmatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *