Cara-cara yang menakjubkan mudah untuk menghancurkan gangguan obsessive kompulsif anda

Cara-cara yang menakjubkan mudah untuk menghancurkan gangguan obsessive kompulsif anda

Anda boleh membaca berkali-kali tentang semua kaedah ini bagaimana untuk memusnahkan OCD anda. Kebanyakan atur cara, Walau bagaimanapun, tidak menangani proses pemikiran di sebalik kaedah mereka.

Salah satu cara yang paling mudah untuk mengurangkan gangguan kompulsif kejengkelan kitaran pendek adalah untuk mengenal pasti bila anda mengalami OCD untuk berfikir. Cukup mudah bukan? Kita semua tahu Bilakah kami fikiran OCD. Pastikan bahawa anda menyedari akan apabila anda mempunyai pemikiran ini. Jangan mencari pemikiran ini atau membazirkan tenaga atau masa untuk mereka, hanya tahu Bilakah mereka pop ke dalam fikiran anda.

Apabila anda mempunyai OCD untuk fikir yang anda perlukan untuk menandakannya sebagai itu. Setelah anda mengenali pemikiran sebagai OCD untuk berfikir, maka anda perlu sedar berkata kepada diri sendiri bahawa inilah OCD untuk fikir dan anda akan menganggap ia sebagai sedemikian.

Tiga bahagian adalah sebaik sahaja anda sedar bahawa anda mempunyai untuk OCD berfikir, tag. Anda anggap ia seperti itu. Anda tidak boleh memilih Apakah jenis pemikiran pop ke kepala anda tetapi anda boleh memilih yang mana satu untuk fokus pada.”

Bahagian keempat selepas mengangkat off OCD untuk berfikir seperti seseorang yang tidak mempunyai OCD untuk berfikir tentang sesuatu yang anda suka. Anda punya untuk memperuntukkan berat yang anda ingin peruntukkan kepada OCD dianggap pemikiran produktif. Jadi berfikir tentang sesuatu yang lagi penting untuk anda, seperti itu ujian yang anda ambil di sekolah, atau pekerjaan atau keadaan hidup anda.

Berfikir tentang masalah anda, sesuatu yang anda akan bimbang tentang. Kemudian berfikir tentang apa yang anda akan bersyukur. Apabila anda berfikir tentang nikmat anda, fikiran anda akan lebih produktif dan membuat anda gembira. Anda akan mendapati bahawa proses-proses dan langkah-langkah ini akan sangat membantu sebab anda dalam menewaskan OCD. Tidak memberi kepada godaan untuk bertindak balas kepada fikiran OCD dengan ketakutan. Tanya diri anda di mana anda akan memberi ke dalam ketakutan itu.

Selalunya anda akan melihat perokok yang berhenti merokok dengan menggantikan tabiat itu dengan getah, anda perlu melakukan perkara yang sama dengan anda OCD. Maka ia akan menjadi lebih mudah untuk memecahkan tabiat baru. Jadi daripada “keluar ayam belanda sejuk” jadi untuk bercakap, anda boleh beralih daripada menjadi ketagih untuk OCD, ke mari kita mengatakan, mengunyah gusi. Keluar OCD itu sendiri adalah lebih sukar daripada keluar getah. Anda boleh menipu otak anda dengan menggantikan tabiat anda dengan sesuatu yang lebih mudah untuk berhenti!

Melihat melihat dengan cara ini, dengan tidak memfokuskan sesuatu, anda melangkau semua rintangan. Baca ini beberapa kali jika ia tidak klik pertama, ia adalah sangat kuat dan mendalam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *