Cara-cara yang kreatif untuk membantu kanak-kanak di bentuk

Cara-cara yang kreatif untuk membantu kanak-kanak di bentuk

Ia adalah penting bahawa kanak-kanak mengambil langkah-langkah untuk kekal aktif dan sihat.

Namun AS kesihatan dan manusia Jabatan melaporkan bahawa peratus kanak-kanak Amerika yang berlebihan berat badan telah lebih daripada dua kali ganda sejak tahun 1980. Malah, dianggarkan bahawa kira-kira 15 peratus daripada Semua kanak-kanak di Amerika Syarikat hari ini adalah berlebihan berat badan- dan membawa orang-orang pound tambahan boleh membawa kepada beberapa masalah kesihatan, termasuk jenis 2 kencing manis dan penyakit jantung.

Jadi bagaimana anda boleh membantu anak-anak anda melawan pertempuran bulge di- atau mengelak daripada menjadi berat badan berlebihan di tempat pertama? Mengalakkan dan cuba tips ini:

Makan pintar

Melibatkan anak-anak anda di menu yang anda makan, setiap langkah perjalanan. Mulakan dengan mengambil mereka kedai runcit membeli-belah. Membincangkan pilihan makanan yang bijak dan kepentingan makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari. Membiarkan anak-anak memilih beberapa hidangan sampingan yang sihat untuk makan malam dan mengajar mereka untuk melihat label sebelum mereka membuat pilihan. Selain itu, menunjukkan bahawa terdapat beberapa makanan luar sana yang rasa baik dan baik untuk mereka. Mereka tidak mengaitkan makanan kesihatan dengan rasa yang buruk. Kemudian, apabila anda tiba di rumah, mempunyai anak-anak anda membantu menyediakan makan malam yang menyihatkan.

Jam tangan pintar

Kemungkinan akan, anak-anak anda seperti menonton TV, supaya anda juga mungkin perlu mereka mendapat sedikit senaman manakala mereka melakukannya. Kanak-kanak boleh Tala dan menari bersama-sama dengan rancangan seperti “Tarian revolusi!” pada formasi KOL rahsia mengantuk parti pada CBS. Pertandingan tarian sensasi yang baru telah diilhamkan oleh francais permainan video terhangat, menari tarian revolusi. Dengan tuan rumah DJ Rick Adams (Radio KOL, Nickelodeon UK), acara cabaran remaja tweens untuk membawa tarian terbaik mereka bergerak untuk persembahan dan penonton digalakkan untuk turun di sofa dan menyertai dalam keseronokan. Ia adalah sebahagian daripada apa yang KOL berkata adalah usaha keseluruhan mereka menggalakkan anak-anak untuk membawa seimbang dan sihat, gaya hidup aktif.

Bijak

Ibu-bapa yang berlebihan berat badan adalah lebih cenderung untuk mempunyai kanak-kanak yang berlebihan berat badan. Jadi anda mungkin mahu untuk berfikir tentang memimpin melalui teladan. Membuat keputusan gaya hidup yang bijak dan menjelaskan kepada anak-anak anda sebab anda melakukan perkara-perkara yang anda lakukan. Sebagai contoh, apabila anda memandu ke pusat membeli-belah dengan anak-anak anda, park jauh dari pintu masuk. Beritahu anak-anak anda anda diletakkan jauh kerana anda mahu mengambil berjalan di siang hari dan senaman membantu memastikan anda sihat dan gembira. Ia mungkin berbunyi mudah, tetapi usaha yang sedikit boleh pergi jauh.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *