Cara-cara yang berbeza untuk berpuasa

Cara-cara yang berbeza untuk berpuasa

Puasa adalah satu bahagian penting dalam kehidupan seharian anda. Ia mempunyai makna yang lebih mendalam selain teknik Diet. Ia adalah cara yang baik untuk membuang toksin dalam badan daripada toksin. Kaedah yang berbeza bagi puasa boleh membantu untuk mewujudkan keseimbangan yang tepat dalam badan anda untuk mempertingkatkan kehidupan anda dalam setiap cara yang anda boleh. Kaedah pembersihan yang biasa terdapat air berpuasa, jus berpuasa, Makan sayur-sayuran, Makan kurang, herba mandian, herba –mereka, terapi vitamin dan pembersihan kolon. Cara terbaik untuk menjana apa-apa manfaat daripada kaedah detoksifikasi ini adalah untuk melakukannya secara kerap. Tetapi sebelum melakukan mana-mana kaedah penulenan anda perlu menyemak dengan doktor anda. Jika anda mengalami sebarang penyakit yang anda tidak patut mengamalkannya.

Air cepat – ini boleh menjadi satu prosedur yang sangat walaupun berpuasa kerana mempunyai air hanya kerana diet anda secara harian akan membuktikan untuk menjadi sangat sukar. Puasa itu adalah sengit tetapi hasilnya baik. Ia adalah salah satu kaedah walaupun berpuasa.

Jus cepat – ia adalah salah satu bentuk yang lebih mudah berpuasa sebagai jus-jus sayur-sayuran segar atau buah-buahan dikendalikan melalui darah. Ia adalah cara terbaik untuk mengekalkan badan yang baik dan sihat. Ia membersihkan toksin daripada badan anda kerana jus ini mempunyai banyak mineral, vitamin dan nutrien lain. Jus ini mudah dihadam dan boleh dimakan dalam kuantiti yang tinggi. Kerana mudah penghadaman enzim penghadaman menjimatkan tenaga mereka dan Jadikan ia berguna dalam beberapa keadaan lain. Ia membantu menyembuhkan penyakit-penyakit berbahaya seperti kanser.

Lemon madu dan air cepat – ini juga adalah kaedah yang baik untuk berpuasa kerana ia membekalkan nutrien yang sepatutnya untuk memberi manfaat kepada kesihatan anda. Ia membantu dalam proses detoksifikasi yang melegakan badan anda bagi pergerakan usus yang mudah dan percuma. Dengan pembersihan berlaku dengan mudah mendapat manfaat anda dalam setiap aspek.

Makan sayur-sayuran cepat – vegetarian yang membantu dalam banyak cara. Sayur-sayuran mentah dan buah-buahan dan salad membantu sistem anda untuk mengeluarkan sisa toksik. Dengan pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan ada kurang penggunaan kalori. Sepanjang puasa ini mengelakkan penggunaan terlalu banyak makanan yang berkanji.

Makan kurang – akan sedikit lapar selepas melengkapkan hidangan anda. Ini membantu badan anda menghadamkan makanan anda dengan betul kerana ruang kecil yang ditinggalkan oleh anda. Punca-punca overeating yang belching dan mengambil lebih banyak masa untuk digest yang mewujudkan masalah seperti gastro dan perut lain-lain masalah berkaitan.

Amaran: Kepada pembaca artikel ini perlu menjalankan semua langkah-langkah berjaga-jaga semasa mengikuti arahan berpuasa. Tanggungjawab ini terletak dengan pembaca dan tidak dengan tapak atau penulis.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *