Cara-cara semula jadi untuk wanita bagi mengelakkan kanser rahim

Cara-cara semula jadi untuk wanita bagi mengelakkan kanser rahim

Melindungi diri anda dari kanser wanita ini!
Walaupun ia mendapat sedikit menekan, rahim-juga dipanggil geometri kanser adalah yang paling biasa kanser gynecologic semua! Berita baik? Anda boleh secara mendadak mengurangkan risiko anda dengan beberapa langkah-langkah pencegahan yang telah terbukti…

1. Bekerja sebagai menambah bran ke resipi penyapu jauhnya toksin!

Keseluruhan-bijirin fiber, seperti dedak dan oatmeal, begitu berkesan pada toksin alam sekitar daripada badan anda, whisking mengambil lebih boleh mengurangkan risiko barah endometrial oleh hampir satu pertiga, mencadangkan kajian USDA awal. “binds gentian untuk bahan-bahan kimia di dalam saluran penghadaman, memaksa mereka untuk diserap bukannya diserap,” menjelaskan Scotland Kesihatan alam sekitar dan Paula Billie-Hamilton, MD, pengarang memuat toksik.

Dos yang terbukti kajian:

Sekurang-kurangnya 15 gram serat setiap hari, laporan The American Journal of Clinical Nutrition.

2. Menghirup jus sayur-sayuran slims bayang anda dan risiko anda!

Sedikit berat wanita dua kali sebagai berisiko untuk menghidap barah endometrial, dan wanita yang obes mempunyai risiko triple, mengatakan reserchers di Universiti North Carolina. Sebab: lemak badan menghasilkan rahim yang merengsa estrogen- dan kerana tahap lemak meningkat, pengeluaran estrogen skyrockets. Itulah di mana jus sayur-sayuran datang: menghirup harian sebelum setiap hidangan dan menurut kajian, anda akan mengambil 136 kurang kalori setiap hari-enough untuk menumpahkan pound 14 setiap tahun!

3. Mengambil pil yang menghentikan kanser daripada bermula!

Mengambil anak kontraseptif oral selama sekurang-kurangnya lima bahagian dan risiko kanser endonetrial anda pada separuh, kajian menunjukkan- dan mereka tinggal selama 12 tahun slashes risiko anda sebanyak 72 peratus! “Pil yang menutup ovulasi dan berhenti pembentukan bulanan dan sloughing dari lapisan dalam rahim,” menjelaskan pakar kesihatan wanita Hester Sounder, MD, seorang pengajar klinikal di Philadelphia di Temple University School of Medicine. “Mencegah risiko dramatik ini sel-sel tidak normal yang pernah sedang dibentuk.”

Lepas umur 37? Jangan biarkan yang menghalang anda! Selagi anda tidak merokok, anda boleh selamat mengambil pil dos yang rendah sehingga menopaus, kata doktor.

4. Makan buah-buahan halves kemungkinan seumur hidup anda!

Menurut pengkaji di Universiti Linda Loma, wanita yang makan sekurang-kurangnya dua hidangan buah-buahan setiap hari mengurangkan risiko barah termasuk rahim kanser wanita mereka-oleh sebanyak 50 peratus!

Diet rendah-karbohidrat? Hanya memilih buah-buahan semulajadi rendah karbohidrat, buah per, beri, buah ceri dan limau gedang, mencadangkan penyelidik pemakanan UCLA David Heber, MD, PhD, pengarang warna apa Diet anda?

5. Berhenti di satu minuman terus estrogen dalam semak!

Wanita yang menikmati minuman beralkohol yang satu hari akan separuh sebagai berisiko untuk menghidap kanser rahim sebagai wanita yang sentiasa menikmati segelas kedua, satu kajian baru mendedahkan. Masalah: alkohol meningkatkan pengeluaran estrogen dalam sel-sel lemak- dan penyelidik mengatakan paras hormon yang merosakkan tisu ini boleh meningkatkan risiko bahawa sel-sel yang tidak normal akan membentuk dalam rahim.

Petua Tuang cawan pemanggangan yang lain sebaliknya. Bawah tiga cawan ini kaya dengan antioksidan brew-walaupun decaf-harian luka risiko barah endometrial sebanyak 59 peratus, laporan penyelidik.

6. Berterusan pada sepakan jambu mengekalkan sel-sel yang sihat!

Mereka kelihatan seperti yang kecil, licin berkulit salib antara lemon dan limau- dan mereka mempunyai cahaya rasa Strawberi-lemon- lagi Pakar mengatakan jambu kecil setiap pakej 1,000 saya ke sana. Daripada likopena, menghalang nutrien yang 10 kali lebih kuat berbanding kanser ditemui dalam brokoli, bayam dan skuasy. Lebih daripada 60 kajian menunjukkan likopena itu menghalang grouth sel-sel yang tidak normal rahim-disamping melindungi sel-sel paru-paru, perut dan payudara terhadap perubahan yang precancerous.

7. Memotong kembali pada cip mengurangkan karsinogen!

Suka kentang goreng dan kerepek kentang? Adakah berjuta-juta rakyat Amerika, tetapi pakar mengesyorkan makan kurang daripada mereka. “Ia mengandungi acrylamide, bahan yang menyebabkan kanser makanan berkanji whwn yang dibentuk akan dipanaskan pada suhu yang sangat tinggi,” jelas pakar dalaman homepathically ditetapkan Gina Solomon, MD, ahli sains penyelidikan kanan Concil Pertahanan sumber asli di San Francisco. Sebenarnya satu hidangan 2-oz cip mengandungi sekurang-kurangnya 39 kali lebih acrylamide daripada apa Pertubuhan Kesihatan Sedunia dianggap selamat dalam segelas air minum! Alternatif yang lazat dan selamat termasuk popcorn buatan sendiri atau ketuhar-dibakar kentang goreng.

6 lebih banyak kuasa makanan untuk meletakkan senarai membeli-belah!

Setiap yang terbukti untuk membantu melindungi daripada kanser wanita:

Kacang Brazil

Brown rice

Kubis

Edamame (kacang soya)

Anggur ungu

Bawang besar
Apabila anda berada di sebuah pasar raya…

mengambil kadbod yang berharga telur omega-3-diperkaya. Pemakanan powerhouse, ia mengandungi 350 asid lemak omega-3 yang mg.of berbanding dengan 58 mg. Dalam orang telur. Dan kajian Perancis menunjukkan bahawa wanita yang mengambil omega-3 kebanyakan yang (lemak penting yang membantu sel-sel badan metabolisme estrogen yang betul) adalah sehingga 61 peratus kurang berkemungkinan untuk mendapat barah endometrial dan perempuan berbanding wanita yang tidak mengambil omega 3-makanan yang kaya dengan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *