Cara betul membersihkan hidung anda untuk memerangi resdung dan alahan

Cara betul membersihkan hidung anda untuk memerangi resdung dan alahan

Kesan resdung dan alahan negatif kepada puluhan juta rakyat Amerika di tempat kerja, di rumah dan riadah. Setiap tahun yang mengalami gejala-gejala yang sama kerana mereka terus merawat keadaan mereka dengan membuta tuli mengikut iklan direka untuk pasaran ubat-ubatan yang mensasarkan gejala bantuan sakit kepala resdung, sinus kesesakan, pos hingus meleleh dan Hidung berair. Akhirnya badan membangunkan rintangan kepada kesan ubat-ubatan ini pharmacologic dan generasi baru antihistamin, decongestants, expectorants, antibiotik dan steroid hidung perlu digunakan untuk mendapatkan beberapa bentuk bantuan sebagai pertempuran badan untuk melawan gejala dan/atau jangkitan.

Anda mungkin akan memikirkan betul-betul sekarang; “boleh saya mungkin apa lagi?”

Berikut adalah mudah frasa, lucu, dan tidak langsung yang akan membantu anda untuk mengingati bagaimana untuk mula merawat keadaan asas dan bukannya hanya mencari kelegaan:

Hose hidung anda!

Saya tidak maksudkan menyembur ke depan setiap hos Taman dan curahan hidung anda seperti radiator kereta. Salah satu cara yang paling berkesan untuk membuang pollens, bulu haiwan, sisa serangga, acuan dan perengsa kimia adalah dengan mengamalkan beberapa bentuk pengairan sinus. Terdapat beberapa bentuk pengairan sinus yang diterima pakai oleh individu-individu yang bernasib baik telah dibuat menyedari bahawa penyelesaian ini walaupun wujud. Saya hanya baru-baru sedar pengairan hidung beberapa tahun yang lalu dan saya ke empat puluhan saya pertengahan. Walau bagaimanapun, tidak semua bentuk pengairan sinus memberikan tahap keberkesanan untuk melegakan sinus pesakit daripada gejala mereka dan memulihkan hidung-tanya mereka ke atas keadaan yang sama.

Untuk pertimbangan anda:

Periuk neti adalah bekas plastik, seramik atau logam yang kelihatan sangat mirip dengan lampu Aladdin di atau cerek teh yang herot-benyot. Periuk neti dipenuhi dengan air garam dan lalukan diarahkan ke satu depan dan dituang ke dalam hidung. Orang sering melaporkan awkwardness dan messiness terhasil daripada menggunakan dalam periuk neti. Ia memberikan beberapa manfaat untuk basuh hidung alergen yang bersentuhan dengan lapisan dalam hidung. Walau bagaimanapun, ia adalah terhad dalam skop cekap membersihkan silia di hidung gummy, berjangkit mucous; sebahagian besar daripada penyelesaian yang dituang ke dalam aliran hidung terus atas filem bio silia yang meliputi. Jika silia rambut seperti dalam hidung anda dapat berayun secara bebas, mucous di hidung anda menjadi taman yang bertakung dan breeding bagi jangkitan bakteria dan virus.

Botol lavage atau sinus bilas botol tahan penyelesaian air garam. Apabila dihimpit dengan jumlah yang besar air disalurkan melalui lalukan yang dan dipaksa ke depan yang. Sekali lagi, ia mungkin berkesan pada bilasan keluar alergen; Walau bagaimanapun, penyelesaian yang biasanya akan mengalir di atas filem bio silia yang meliputi. Pengairan sinus adalah paling berkesan apabila anda memulihkan sistem mucociliary untuk pengangkutan mucous ke belakang tekak.

Berita baik adalah bahawa neti periuk dan botol lavage telah secara dramatik diperbaiki atas. Pulsatile Sistem Pengairan menyampaikan aliran menenangkan penyelesaian limpahan ke dalam lubang hidung anda yang menyediakan bantuan semulajadi serta-merta. Pulsatile pengairan accomplishes dua matlamat yang berlainan. Pertama, ia rasa keluar alergen reaktif yang mematuhi bahagian dalam hidung anda. Kedua, klik tindakan penyelesaian limpahan perlahan-lahan meruntuhkan cara filem bio yang tebal, berjangkit yang menghalang sistem mucociliary dari menjalankan fungsi mengetepikan hidung daripada habuk. Respiraid adalah sebuah syarikat yang mempunyai misi untuk membantu orang-orang yang bernafas dengan lebih bebas dan mengedarkan dengan kos yang berkesan dan mudah untuk menggunakan sistem pengairan yang Pulsatile.

Inilah garis bawah; mencuci luka atau laceration adalah protokol biasa untuk mengelakkan jangkitan. Ia tidak masuk akal untuk membersihkan hidung?

Artikel ini bertujuan untuk memberi inspirasi kepada orang ramai untuk berfikir lebih praktikal tentang bagaimana untuk merawat keadaan sinus asas mereka. Ubat-ubatan memainkan peranan yang penting dalam mengurangkan gejala dan menggalakkan penyembuhan apabila sesuai. Berunding dengan pembekal perubatan untuk membezakan bagaimana anda boleh mengurangkan pergantungan anda atas atau meningkatkan keberkesanan ubat-ubatan yang direka untuk membantu penghidap resdung dan alahan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *