Capsaicin di Chiles panas – Adakah mereka bernilai kesakitan dan penderitaan? Rahsia kesihatan yang dinyatakan.

Capsaicin di Chiles panas – Adakah mereka bernilai kesakitan dan penderitaan? Rahsia kesihatan yang dinyatakan.

Sebagai orang yang lebih banyak mengambil suplemen vitamin dalam usaha untuk mencegah banyak penyakit biasa dan penyakit, saya fikir ia adalah adil untuk mengatakan bahawa kami hanya tidak bergantung kepada kami-2 kapsul vitamin setiap hari dan mengharapkan mereka untuk membayar pampasan untuk semua toksin lain kita makan ke dalam badan kita. Jadi sehingga springs istilah “makan sihat” sebagai penyelesaian kepada semua masalah kita. Baik yang besar, tetapi ramai di antara kita tahu dalam dunia sebenar, ia tidak selalunya dapat mengelakkan makanan segera dan makanan diproses 100% daripada masa. Plus, mereka kadang-kadang rasa baik! Siapa yang akan memberi kasih-sayang mereka bagi ayam goreng yang mendalam atau hotdogs, dalam usaha mereka untuk hidup lebih lama dan lebih sihat? – juga tidak lelaki ini yang pasti. Jadi dasar adalah untuk memperkenalkan harian “bahan tambahan” ke dalam diet kita, yang kita tahu adalah baik untuk kita, dan menggunakannya dalam kuantiti yang boleh membantu mengimbangi kemudaratan yang disebabkan oleh pemakanan makanan yang diproses. Ianya agak seperti satu perbuatan mengimbangi halus, anda tidak perlu mengurangkan makanan yang ‘buruk bagi kamu’ sama sekali, anda hanya perlu memperkenalkan makanan yang cukup ‘bagus untuk anda’ untuk mencuba dan mewujudkan keseimbangan yang tepat.

Apabila kita berbicara makanan namun kami menghadapi untuk menyimpan mata rapat pada kuantiti, sebagai diukur dari segi calorific. Jika anda boleh pergi keluar dan makan Big Mac, kemudian kaunter memberi kesan yang negatif dengan mengambil beberapa paun buah-buahan segar dan sayur-sayuran, yang akan Petua anda lebih daripada kelebihan dari segi pengambilan kalori, dan anda akan mengalami pertambahan berat badan yang tidak diingini. Jadi kita perlu melihat ke dalam makanan yang memberikan kita beberapa bentuk “dipercepatkan” manfaat, atau “super makanan” kerana mereka kadang-kadang dipanggil. Selain itu, kita perlu mengimbangi barang-barang tertentu seperti natrium yang secara umumnya merupakan komponen tidak diingini dan besar makanan yang diproses. Jadi super-foods kami perlu nutrien yang kaya dan yang rendah sodium, lemak, kolesterol dan lemak tepu. Juga, dan masih berhubung isu pengambilan sodium, bagaimana jika kita dapat mencari super-food yang menambah rasa untuk kami memasak untuk mengimbangi keperluan untuk ditambah perasa garam? Baik super-food ini wujud, dan Chef dan pengamal makanan kesihatan seluruh dunia mula menggabungkan ini lebih banyak ke dalam regimen mereka memasak, item “capsaicin” sebagai ditemui di chile panas lada.

Panas chiles menjadi digunakan secara meluas dalam dapur profesional untuk menghapuskan blandness daripada makanan sebagai gantian untuk natrium. Chile lada boleh memberi tendangan sebenar untuk pelbagai jenis makanan dan kajian saintifik yang sedang mencari banyak manfaat kesihatan boleh diperolehi dari makan chile pedas (atau sering dieja ‘ cili) lada. Dalam komponen Kesihatan chiles adalah capsaicin, dan ia juga merupakan komponen haba. Ia didapati di dalam lada chile pada membran putih. Pemakanan Ia terdiri daripada beberapa komponen yang merangkumi vitamin A, Beta-karotena, vitamin C dan lain-lain antioksidan yang mujarab. Lada panas rendah lemak, rendah kalori, dan kolesterol yang rendah. Terdapat beberapa sakit yang popular melegakan tambahan di pasaran yang mempunyai ekstrak capsaicin, yang secara meluas dianggap sebagai sangat berkesan dalam melegakan sakit sendi dan otot. Capsaicin juga ditunjukkan untuk merangsang rembesan perut membantu penghadaman, dan kajian saintifik kini menunjukkan capsaicin yang mungkin juga membantu dalam penyembuhan tisu-tisu perut, sedangkan hal ini pernah difikirkan menyebabkan ulser.

Jika anda tidak pasti apa yang kita sedang bercakap tentang Bilakah kita mengatakan “lada chile”, maka lebih banyak disediakan dan popular adalah orang-

Habanaro – kecil kuning/merah lada, dengan penarafan haba yang lebih tinggi
Jalapeno – bahan pernah popular dalam Tex-Mex makanan, boleh berbeza mengikut tahap haba
Poblano – indah rasa dengan haba yang rendah
Thai lada-merah, kecil dan pakej suhu kuat punch
Serrano – lada hijau yang kecil dengan api sederhana

Dan terdapat beratus lagi untuk dipilih.

Saya menjalankan kedai tambahan vitamin yang popular dan banyak pelanggan saya mengambil produk royal jelly dan debunga lebah khususnya, selera makan mereka menumpaskan sifat-sifat. Penyelidikan juga terkini yang diterbitkan dalam jurnal pemakanan yang British menunjukkan capsaicin yang juga bertindak sebagai penahan selera, kedua-dua semasa makan di mana lada yang telah dimakan dan juga pada masa berikutan dalam hidangan.
Saintis juga telah mendapati bahawa capsaicin dalam makanan pedas membunuh sel-sel kanser. Capsaicin yang menyebabkan kematian sel kanser dengan menyerang mitokondria – iaitu tentera tenaga dalam sel-sel yang memudaratkan. Ini menimbulkan kemungkinan yang luar biasa dalam mencari rawatan untuk kanser. Kajian ini dijalankan di Universiti Nottingham yang berprestij, adalah agar biokimia dan Biophysical penyelidikan komunikasi. Ia menunjukkan yang milik keluarga molekul untuk capsaicin yang, vanilloids, mengikat ke protein dalam mitokondria sel kanser apoptosis pencetus, atau kematian sel, tanpa merosakkan sel-sel sihat di sekitarnya. Penyelidik membawa Dr Timothy Bates berkata: “Sebagai sebatian ini menyerang sel-sel tumor nadi, kami percaya bahawa kami kesan telah menemui sebuah asas ‘Achilles tumit’ untuk semua kanser”. Beliau berkata satu dos capsaicin yang boleh menyebabkan sel kanser untuk memasukkan apoptosis, tidak akan mempunyai kesan yang sama pada sel yang normal. Capsaicin diuji budaya daripada sel-sel kanser paru-paru manusia dan barah pankreas. Dalam kajian sama, Dr Bates berkata: “Capsaicin, sebagai contoh, sudah ditemui dalam rawatan ketegangan otot dan psoriasis – yang menimbulkan persoalan sama ada rawatan topikal untuk disesuaikan boleh digunakan untuk merawat sesetengah jenis kanser kulit. Ia didapati juga bahawa pesakit-pesakit kanser atau mereka berisiko mendapat kanser boleh dinasihatkan makan diet yang kaya dalam makanan pedas untuk membantu merawat atau mencegah penyakit.”

Jadi kita sudah mula melihat beberapa bukti yang nyata dalam lada panas chile dalam bidang penyelidikan perubatan, dan ramai di antara kita yang telah dimakan chiles dalam diet kita selama bertahun-tahun sudah boleh membuktikan kepada mereka banyak manfaat kesihatan.

Tiada mempunyai kajian lain yang belum perlu lagi dibuktikan yang mencadangkan capsaicin yang dari sos panas dan lada cili boleh mengurangkan tekanan darah tinggi, meningkatkan metabolisma, berkesan sebagai untuk pengurangan rasa sakit, mengurangkan kolesterol dan banyak lagi.
Jelas, Terdapat beberapa isu praktikal. Lada yang ringan seperti merah, kuning, hijau lada loceng akan jelas sangat berkhasiat dan tinggi vitamin dan lain-lain. Tetapi manfaat yang sedang kita bicarakan di sini datang dari komponen tertentu “capsaicin”, yang juga merupakan komponen haba. Jadi yang lebih banyak haba, capsaicin yang lebih banyak dan manfaat lebih berpotensi. Tetapi Bagaimana jika anda tidak suka haba dari chiles? Baik, saya tidak fikir anda mempunyai banyak pilihan. Terdapat beberapa tambahan capsaicin, tetapi hakikat yang mudah adalah bahawa mereka akan melangkau mulut dan kepala lurus untuk perut. Jadi anda tidak akan mempunyai mulut yang membakar tetapi jika mereka benar-benar mengandungi capsaicin dalam kuantiti yang mencukupi untuk menjadi berguna kepada anda, maka anda akan merasa kesan sistem penghadaman yang anda mungkin tidak dingin bagi.

Nasihat saya akan mula dengan keadaan sistem anda dan membina toleransi yang semulajadi untuk kepanasan lada chile yang lebih kuat. Ini boleh dilakukan menghairankan cepat malah, mungkin dalam perkara satu daripada hanya beberapa minggu. Mulakan dengan memasukkan beberapa jalapenos ke dalam diet anda, kemudian bergerak ke serrano itu dan akhirnya di habanero. Sebaik sahaja anda telah menguasai habenero yang anda boleh pergi ke dalam Bhut Jolokia yang amat panas lada dan tinggi capsaicin.

Menggabungkan lada ini dengan makanan lain, seperti sos contohnya, akan mengurangkan jumlah haba yang merasakan mulut anda, tetapi ia tidak mengurangkan pengambilan capsaicin anda. Jadi cuba beberapa resepi sos dan menggabungkan lada panas ke dalam resipi. Sos asas marinara datang hidup dengan penambahan beberapa habanaros, dan anda akan terkejut pada bagaimana rasa dan serba boleh yang lebih panas lada benar-benar akan.

Secara peribadi saya telah Apakah Sila perempuan digelar “chilehead” selama bertahun-tahun, saya mempunyai minat lengkap untuk menyelidik, berkembang dan makan panas chiles sejak saya 20′s awal. Baru-baru ini saya telah membangunkan beberapa jenis botol sos panas yang ciri-ciri yang Habanero tersebut dan di Bhut Jolokia (Chile hantu) yang digabungkan dengan antioksidan yang kuat seperti nenas, buah per, cuka epal, mangga dan buah-buahan lain. Banyak keseronokan dan kenikmatan boleh didapati dari menggubal sos sendiri, dalam dunia masakan yang mereka panggil ‘bereksperimen dengan resipi yang berbeza’! Mencari beberapa bahan-bahan sihat semulajadi dan menggabungkan mereka dengan chile panas lada dan anda akan membuat elixir kesihatan yang sangat kuat, bukan untuk menyebut satu komponen yang lazat untuk hidangan yang sihat.

Carlos Hruzamann pengarang buku-buku kesihatan yang menawarkan produk-produk dari sarang. Menyelidik dan menulis di Jeli, chiles panas dan faedah capsaicin, penulis telah menjual buku-buku kesihatan dan produk-produk beliau ke dalam lebih daripada 120 negara di seluruh dunia. Ketahui lebih lanjut mengenai faedah-faedah yang banyak dan berbeza-beza Jeli di sini dan fahami panas sudut sos lada panas dan capsaicin di sini

Carlos Hruzamann pengarang buku-buku kesihatan yang menawarkan produk-produk dari sarang. Ketahui lebih lanjut mengenai faedah-faedah yang banyak dan berbeza-beza Jeli di sini dan belajar tentang lada panas dan capsaicin di sini

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *