Candida gejala di kalangan wanita – kekurangan zat besi yang diburukkan lagi dengan kedatangan haid

Candida gejala di kalangan wanita – kekurangan zat besi yang diburukkan lagi dengan kedatangan haid

Kepada saya, apa-apa gejala candida wanita seperti keguguran rambut, ketulan di tekak, aches dan sakit yang Bunyi seperti paras yang agak rendah besi. Ia amat serupa dengan apa yang saya telah selama bertahun-tahun dan ia kedengaran seperti kekurangan asas besi. Saya fikir ia amat sukar untuk wanita bagi mengelakkan kekurangan zat besi untuk, tetapi apa yang penting sudah tentu tahap kekurangan.

Saya tidak benar-benar boleh mengatakan sama ada naturopath yang akan membantu. Saya fikir ia bergantung kepada naturopath individu dan bagaimana mereka mengakui bahawa haid, contohnya, menyebabkan kekurangan. Saya mempunyai satu naturopath (lelaki) beritahu saya bahawa wanita “membentuk kehilangan darah”. Beliau tidak menjelaskan bagaimana, walaupun. Tetapi, saya fikir ramai wanita naturopaths (dan lain-lain kakitangan perubatan) akan memberitahu ini dalam latihan mereka dan Jangan sekali-kali mempersoalkan. Saya ada anemia yang asas dalam keluarga yang diwarisi daripada Datuk saya melalui ibu saya dan itu baru saja kami telah ditemui ini.

Dan Ya, ia adalah mungkin untuk makan daging dan masih berkemungkinan mendapat penyakit anemia. Walaupun tanpa anemia yang asas, haid menyebabkan anemia. Sekali lagi ia adalah Ijazah yang dikira. Sesetengah wanita mempunyai kurang kehilangan darah dan kehilangan kurang mineral dan vitamin daripada yang lain. Kekurangan zat besi menekan sistem imun dan mencegah penyerapan vitamin dan mineral lain. Dan sudah tentu, besi adalah penting untuk pengoksigenan darah dan candidiasis sesungguhnya hidup subur dalam persekitaran bebas oksigen.

Selama ini, kekurangan zat besi yang diburukkan lagi dengan kedatangan haid secara semulajadi akan menjadi lebih teruk jika tidak dirawat. Saya sekarang menggunakan besi Spatone plus, yang sepeket air mineral yang mengandungi besi. Saya juga telah menggunakan besi yang cecair yang dikeluarkan oleh Biocare. Sebarang besi cair yang jauh lebih baik diserap daripada pil yang perlu melalui hati.

Saya telah datang untuk menyedari bahawa ia adalah sangat mudah untuk mengasingkan gejala anemia yang disebabkan oleh haid dan juga gejala-gejala yang disebabkan oleh penggunaan apa yang dipanggil kontraseptif pil dan hormon gantian terapi dan labelkan mereka sebagai keadaan yang berbeza. Kebanyakan doktor menghabiskan kerjaya mereka berbuat demikian. Dan wanita lebih awal akan meletakkan ubat Ban (seperti pil kawalan kelahiran) kurang mereka menyedari apa yang berlaku.

Buatan steroid sintetik estrogen dan progestin, analog testosteron yang, bahan kimia yang sangat kuat, beratus-ratus kali lebih kuat daripada hormon semulajadi dan boleh menyebabkan pelbagai gejala-gejala mengikut kecenderungan individu. Ubat-ubatan dan anemia ini mempengaruhi kemudian untuk candidiasis yang juga berhenti penyerapan. Saya sentiasa telah diberitahu saya adalah tidak berkemungkinan mendapat penyakit anemia, tetapi baru-baru saya mendapat memegang keputusan ujian darah dan mendapati saya adalah teruk berkemungkinan mendapat penyakit anemia. Saya “mengidap” perkara-perkara lain dan kesihatan saya telah rosak teruk disebabkan oleh ubat-ubatan yang ditetapkan untuk saya untuk gejala-gejala yang disebabkan oleh anemia dan kemudian semua steroid yang kuat seperti yang ditetapkan bagi saya untuk mengawal tempoh saya dan kemudian oleh Kortikosteroid yang kuat dan vasodilators, antara lain, ditetapkan untuk apa yang saya kini sedar yang gejala-gejala yang disebabkan oleh ubat-ubatan lain. Saya lebih baik pasti sejak mengambil seterika dan saya fikir ia membuat sistem imun yang kuat untuk menghadapi candidiasis itu.

Itulah, saya berharap artikel ini “Candida gejala dalam wanita – besi kekurangan dikompaun dengan haid” telah bermaklumat untuk anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *