Callanetics senaman untuk mengurangkan berat badan dan meningkatkan kesihatan

Callanetics senaman untuk mengurangkan berat badan dan meningkatkan kesihatan

Jika anda tidak biasa dengan latihan callanetics, namun akan memerlukan cara berimpak rendah untuk menurunkan berat badan dan menguatkan badan anda: anda akan mendengar serba sedikit tentang rutin popular ini, yang telah dibangunkan pada tahun 1980 kepada oleh pelajar ballet Callan Pinckney. Dia dilahirkan dengan skoliosis (kelengkungan tulang belakang keadaan) dan mendapati bahawa bentuk-bentuk senaman tidak akan membenarkan dia untuk keadaan yang lebih baik, tetapi sebaliknya menjadikan mereka lebih teruk lagi.

Ballet merupakan kesenian yang amat mengutamakan yang memberi tumpuan kepada kawalan, lambat pergerakan yang memberi pelajar yang mengamalkan bentuk seni menakjubkan kekuatan, kekuatan otot dan kecergasan kardiovaskular. Selepas beberapa tahun latihan dalam ballet, Callan dibangunkan senaman callanetics yang mimicked kawalan berimpak rendah yang ballet telah diberikan kepadanya menerusi latihan.

Rutin yang diamalkan dengan latihan callanetics yang sangat serupa dengan bagaimana pengamal yoga bersenam: menggunakan pergerakan perlahan yang membina kekuatan maksimum, ketika fikiran anda dalam keadaan menuntut ilmu kebatinan untuk mengenakan daya yang maksimum, manakala tidak tidak perlu straining belakang dan sendi anda (ingat bagaimana Callan adalah penghidap skoliosis?)

Rutin callanetics yang memberi tumpuan kepada fakta bahawa kebanyakan latihan bekerja dan membina otot permukaan luar, manakala tidak benar-benar sukar dalam gentian di bawah mereka. Pendek, kawalan pergerakan yang akan bekerja dengan fokus yang mendalam mental akan cukai lebih mendalam otot dan ligamen lampiran. Ini telah membawa kepada kedudukan yang lebih baik untuk penganut callanetics yang menggunakan banyak.

Menuntut ilmu kebatinan aspek latihan callanetics menggalakkan penghadaman yang lebih baik dan rasa lebih baik kesejahteraan bagi beribu-ribu kerana Pinckney membangunkan sistem. Beliau sendiri dalam tahun 70-an beliau dan hampir tidak kelihatan sehari lebih 50, walaupun yang dilahirkan dengan keadaan yang biasanya membuktikan untuk melemahkan dan sering membawa kepada keperluan untuk penyokong gigi dan/atau kerusi roda dalam banyak kes yang malang.

Manjakan diri anda dan memberi beberapa latihan callanetics cuba. Anda tidak akan menyesal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *