California siaran rancangan manfaat kesihatan Pertukaran

California siaran rancangan manfaat kesihatan Pertukaran

Ini adalah bahagian pertama daripada penghantaran yang two-piece dari Negeri California dari segi apa yang boleh dijangkakan bagi dinanti-nantikan (bagi kita, sekurang-kurangnya) Pelan insurans kesihatan California opsyen 1 Jan disediakan. Negeri ini hanya dikeluarkan dalam versi akhir pelan-pelan yang disediakan untuk penduduk California bagi kedua-dua pasaran kumpulan kecil dan individu. Perlu diingat bahawa ini adalah rancangan pertukaran yang dicadangkan dan mungkin ada perbezaan (terutama dalam rangkaian) antara dalam dan di luar rancangan Kesihatan pertukaran yang akan membincangkan, tetapi mari kita lihat pada apa yang kita harapkan. Anda boleh mengakses ringkasan manfaat di sini.

Akhirnya, Lihatlah rancangan Kesihatan California Platinum

Pertama, beberapa petunjuk untuk membaca pelan manfaat kerana terdapat beberapa lapisan kerumitan di atas manfaat hanya standard. Kami akan memberi bimbingan berdasarkan apa yang kita tahu kini yang pasti akan berubah pada masa hadapan. Terdapat 4 jenis pelan asas dan satu pelan bencana bagi orang-orang muda di bawah umur 30. Pelan-pelan asas yang empat adalah Platinum, emas, Perak dan Gangsa dalam mengurangkan kos dan manfaat. Jika anda melihat sebuah “kedai” di bahagian manfaat matriks, bermakna terdapat pelan insurans kesihatan Kumpulan di California. Jika anda melihat “Individu”, bermakna ianya disediakan untuk individu dan keluarga (berbanding perlindungan Kesihatan Kumpulan). Jika anda melihat kedua-duanya, kami membuat kesimpulan bahawa ini boleh didapati untuk kedua-dua Kumpulan dan individu tetapi kita sedang menunggu penjelasan.

Pecahan manfaat pelan kesihatan California

Negeri memutuskan untuk menawarkan satu coinsurance dan copay pelan reka bentuk bagi setiap opsyen logam. Sebagai contoh, terdapat pelan Platinum Coinsurance dan pelan Platinum Copay. Pada dasarnya, perbezaan adalah apa yang berlaku apabila anda mempunyai bil-bil yang lebih besar (fikir makmal diagnostik, hospital, dan lain-lain). Rancangan coinsurance akan memerlukan anda untuk membayar peratusan (10% untuk platinum bagi hospital sebagai contoh) manakala Copay dalam pelan akan memerlukan anda untuk membayar jumlah yang tetap ($ 250 sehari sehingga 5 hari). Adalah sukar untuk mengetahui yang lebih baik kerana ia bergantung pada kos perubatan anda tetapi versi Copay yang biasanya lebih bermanfaat untuk pelbagai situasi. Manfaat yang cukup kaya dan nombor menggambarkan anda (ahli) dari poket bayaran. Nombor nyata untuk melihat adalah potongan, samping had, dan liputan RX sebagai perbezaan memandu kos ini yang paling.

Kesan subsidi ke atas rancangan Pertukaran California

Seperti yang anda pergi melalui pilihan pelan, anda akan notis kira-kira separuh jalan melalui bahawa anda melihat “100% – 150% FPL” dalam tajuk salah satu rancangan Perak. Ini merujuk kepada perubahan dalam manfaat yang dipengaruhi oleh tahap pendapatan anda. Dalam 100-150% bermakna anda membuat 100% hingga 150% tahap kemiskinan Persekutuan. Disebabkan oleh tahap pendapatan ini, anda akan mendapat manfaat yang lebih kaya daripada seseorang membuat 150-200%, 200-250% kemiskinan. Ini adalah tambahan kepada subsidi bahawa anda akan menerima sehingga 400% untuk premium insurans kesihatan bulanan. Rancangan Kesihatan subsidi yang layak adalah sangat kaya dengan standard hari ini. Kami tidak pernah melihat rancangan seperti 10 tahun dan ia akan menjadi menarik untuk melihat harga apa yang yang kita perlu ada sekitar musim panas.

Apa yang boleh dijangkakan dengan rancangan Pertukaran kesihatan yang baru

Beberapa pertimbangan penting. Kita masih mempunyai pilihan HSA iaitu berita baik. Faedah-faedah adalah sangat sangat kaya atas segala-galanya tetapi pingat gangsa pelan yang bermaksud bahawa majoriti orang-orang tanpa subsidi akan kekal dengan pelan grandfathered atau memilih pingat gangsa. Di dalam pertukaran, Perak dan Gangsa akan pemerintahan yang mungkin disebabkan oleh pertimbangan kos dan hakikat bahawa pengangkut tidak ingin menawarkan Platinum terbaik pelan di pasaran (buruk pilihan). Walaupun dengan subsidi, kadar yang akan jadi tinggi pada rancangan yang kaya yang ramai orang boleh bergerak ke bawah manfaat juga. Perlu diingat bahawa anda perlu membuat sedikit untuk layak mendapat subsidi sebanyak 100-150% jadi kos masih kebimbangan utama Walaupun dibiayai. Anda juga akan sedar bahawa tidak ada satu pelan yang bersubsidi untuk Platinum, emas atau gangsa.

Dennis Jarvis adalah ejen yang berlesen untuk insurans kesihatan di California dengan pengetahuan yang luas pasaran kesihatan individu California. Maklumat lanjut mengenai California siaran Pertukaran pelan manfaat kesihatan yang

Dennis Jarvis adalah ejen insurans kesihatan California berlesen dengan pengetahuan yang luas pasaran insurans kesihatan individu dan California kumpulan kecil.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *