California perceraian rekod Perkhidmatan wujud dalam dua versi yang disediakan

California perceraian rekod Perkhidmatan wujud dalam dua versi yang disediakan

Untuk mereka yang mempunyai pengalaman yang luas, mendapat akses kepada rekod-rekod perceraian California adalah semata-mata persoalan bila dan bukannya bagaimana. Tetapi untuk sebahagian besar daripada kita yang anda mungkin menganggap sebagai orang baru, mendapatkan dokumen awam seperti rekod perceraian dan perkahwinan mungkin tidak semudah yang difikirkan anda. Perkhidmatan maklumat Kerajaan adalah sumber yang berkesan untuk semua jenis maklumat awam. Masalah, Walau bagaimanapun, terletak pada dasar-dasar yang mengupah agensi-agensi kerajaan yang banyak.

Kepada individu yang tipikal, prosedur-prosedur yang tegas dan polisi-polisi yang ketat boleh agak mencabar dan membosankan pada masa yang sama. Dan walaupun dasar-dasar itu akan dimasukkan ke dalam tempat untuk keselamatan kita sendiri dan untuk memastikan bahawa rekod-rekod penting dilayan dengan sewajarnya, seseorang tidak boleh membantu tetapi memikirkan cara-cara alternatif untuk mendapatkan maklumat tersebut dengan cara yang lebih mudah dan praktikal.

Jika anda cuba untuk mendapatkan akses kepada rekod-rekod perceraian di negeri ini, langkah pertama yang anda perlu membayar pejabat rekod penting Lawatan. Di California Jabatan Perkhidmatan Kesihatan (CDHS) yang bertanggungjawab menyelia dua sub-departments; California Jabatan Kesihatan awam (CDPH) dan perkhidmatan Jabatan Kesihatan (DHCS). Kedua-dua, bekas adalah di mana pejabat rekod penting Kerajaan beroperasi di bawah. Pejabat diberi tugas menyimpan dan memelihara semua rekod awam di negeri ini. Dan atas permintaan, Pejabat bertanggungjawab penyebaran rekod-rekod tersebut juga betul.

Melalui CDPH di pejabat untuk rekod penting Kerajaan, seseorang boleh mendapatkan akses kepada perceraian California rekod dan dokumen penting lain yang dikelaskan sebagai maklumat awam, di bawah Unit lesen dan sijil. Pejabat tersebut hanya mampu mengeluarkan rekod-rekod awam yang telah didokumenkan antara tahun 1962 dan Jun 1984. Perceraian dan perkahwinan rekod yang jatuh di luar garis masa tersebut, mereka hanya boleh diakses di Pejabat county mereka masing-masing di mana peristiwa-peristiwa yang telah berlaku.

Kerana negeri California tidak menyimpan apa-apa dokumen yang berkaitan kepada bilangan perceraian yang berlaku dalam bidang kuasa negeri, individu yang mempunyai pengalaman yang terhad apabila ia datang kepada perkara-perkara tersebut akan berkemungkinan besar akan mendapati diri mereka dalam keadaan yang mencabar, terutamanya jika sumber-sumber alternatif tidak disediakan kepada mereka.

Bertuah bagi kebanyakan kita, Internet memegang pelbagai maklumat, terutama apabila ia datang kepada sumber alternatif maklumat awam. Pada masa kini, mengakses rekod perceraian boleh dilakukan lebih mudah dan cekap dengan bantuan pembekal rekod komersial. Dengan pilihan pembayaran sekali sahaja, anda tidak perlu bimbang tentang yuran tambahan dan prosedur yang memakan masa. Sebaliknya, anda akan mendapat akses kepada pangkalan yang menyeluruh data rekod penting yang up-to-date dan terjaga. Anda tidak perlu bimbang tentang rekod-rekod peristiwa-peristiwa yang berlaku di luar negeri California kerana kebanyakan pembekal ini mempunyai pangkalan data yang membolehkan carian di seluruh negara, selain kursus dari carian county statewide dan tempatan. Dengan kepelbagaian, anda boleh mendapatkan maklumat yang anda perlukan dalam hanya beberapa minit daripada waktu atau bahkan hampir hari.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *