California insurans kesihatan meliputi kawalan kelahiran

California insurans kesihatan meliputi kawalan kelahiran

Dalam awal tahun 1990an, banyak California pelan insurans kesihatan tidak meliputi kawalan kelahiran. Protes, kes mahkamah dan undang-undang baru pangkat perubahan dalam sistem penjagaan kesihatan. Pada masa kini, hampir semua CA pelan insurans kesihatan melindungi anak kontraseptif preskripsi dengan co-payments yang berbeza. Menjelang 2013, kita akan melihat lebih banyak bantuan untuk wanita melalui pembaharuan penjagaan kesihatan semasa.

Liputan cadangan baru terpakai untuk semua bentuk kaedah kawalan kelahiran yang telah diluluskan oleh FDA (Pentadbiran makanan dan dadah), pil, IUD ini, Pagi – selepas pil dan implan kontraseptif hormon lama lakonan. Di samping itu, juga akan disediakan untuk Perkhidmatan lain seperti kaunseling keganasan rumah tangga.

Untuk menyokong kerja ibu-ibu dengan bayi, pam payudara percuma akan disediakan. Susu bukan sahaja lebih mudah untuk bayi, terutamanya mereka yang lahir pramatang, dihadam daripada formula, malah susu mempunyai bahan-bahan khas untuk melindungi bayi dari penyakit. Ia adalah begitu unik bahawa formula tidak dapat menyalin solek kimia susu manusia. Jangkitan telinga dan cirit-birit adalah lebih biasa di kalangan bayi yang hanya mendapat formula.

Bilakah insurans kesihatan California akan menawarkan lebih banyak?

Pakej pencegahan penyakit untuk wanita dan bayi akan ditawarkan 1 Januari 2013, kata pegawai. Pada mulanya, dengan dianggarkan 10 juta wanita dijangka akan mendapat manfaat daripada peningkatan perlindungan. Dalam kebanyakan kes, ia telah dijangka bahawa perlindungan ini akan mengakibatkan kenaikan premium insurans kesihatan CA.

Pencegahan kehamilan yang tidak diingini dan penyakit di kalangan bayi adalah berbaloi dengan kos. Pada musim panas, kajian kerajaan menunjukkan bahawa kehamilan yang tidak dirancang merupakan separuh daripada semua kehamilan disebabkan, sebahagian, kepada wanita yang hilang pil kawalan kelahiran. Keganasan tambahan yang kaunseling juga berdiri untuk melindungi wanita dan kanak-kanak.

Mandat kawalan kelahiran telah menghadapi bantahan daripada kumpulan agama dan konservatif. Di sini terdapat bantahan terhadap perlindungan untuk pagi – selepas pil yang yang telah tersedia di negara-negara lain bagi tahun. Kumpulan tertentu menganggap ia sebagai satu bahan yang mendorong pengguguran (untuk abortifacient) dan bukan satu kaedah kontraseptif.

Untuk menangani ini, Kathleen Sebelius, sebagai pihak Setiausaha dalam Kesihatan dan perkhidmatan manusia, termasuk satu peruntukan yang membenarkan institusi-institusi agama untuk mengelakkan menawarkan pelan insurans kesihatan California perlindungan kawalan kelahiran Taman murni. Walau bagaimanapun, hasil yang ketara daripada membuat kawalan kelahiran yang sukar untuk mendapatkan adalah pengguguran yang lebih banyak atau lebih kanak-kanak yang dilahirkan untuk menderita dalam situasi yang berbahaya. Kawalan kelahiran adalah alternatif kepada pengguguran dan penderaan kanak-kanak.

Cynthia Pearson rangkaian kesihatan wanita Kebangsaan juga berkata bahawa ia adalah masa untuk mengakui kawalan kelahiran sebagai sebahagian daripada penjagaan kesihatan untuk meningkatkan kesihatan wanita. Jarak kelahiran yang sepatutnya, biasanya 1-2 tahun, telah didapati menggalakkan kehamilan yang sihat untuk kanak-kanak seterusnya. Jarak yang tidak dirancang predisposes bayi kepada masalah-masalah seperti kelahiran pramatang, berat lahir rendah dan autisme. Penyelidikan juga menunjukkan bahawa co-pays juga menghalang sesetengah wanita daripada menggunakan kaedah-kaedah kawalan kelahiran.

Pakar-pakar kesihatan awam membayangkan bahawa perlindungan baru akan menggalakkan penggunaan anak lebih mahal dan lama lakonan kontraseptif, seperti implan hormon. Berbanding dengan pil Perancang, penggunaan implan hormon adalah lebih dipercayai. Itulah sebab mengapa implan yang semakin popular di negara-negara lain.

Mengharapkan CA Kesihatan premium yang lebih tinggi

Memberi peningkatan perlindungan untuk bayi dan ibu-ibu dengan berhati-hati lebih pencegahan, kos akan diagihkan kepada pengguna insurans kesihatan lain. Oleh itu, sedikit peningkatan dalam premium dijangka dengan mandat ini. Walau bagaimanapun, pentadbiran pula memberi fleksibiliti penanggung insurans dari segi apa yang mereka boleh memutuskan untuk perlindungan. Sebagai contoh, pelan insurans kesihatan CA boleh mengenakan bayaran co-pays untuk nama jenama ubat-ubatan berbanding ubat-ubatan generik.

Salah satu cara untuk mengimbangi premium yang lebih tinggi mungkin untuk bertukar kepada pelan dengan potongan lebih tinggi. Pencegahan penjagaan akan masih dilindungi, selagi dalam rangkaian pembekal digunakan, tidak kira apa rancangan yang boleh ditolak, tetapi premium boleh berbeza-beza oleh beratus-ratus ringgit. Biasanya, rancangan dengan deduktibel lebih tinggi kos. Kerana rancangan ini tidak meliputi apa-apa selain penjagaan pencegahan sehingga deduktible dipenuhi, adalah bijak untuk mengurangkan secara beransur-ansur deduktible.

Diketepikan apa disimpan setiap bulan dengan premium yang lebih rendah dan apabila cukup telah disimpan untuk menampung potongan tinggi, menukar rancangan untuk lebih penjimatan bulanan pada premium. Ianya seperti mendaki tangga: Pastikan kaki anda akan meletakkan sebelum anda bergerak ke atas. Dengan mendaki kepada pelan harga yang lebih rendah secara beransur-ansur dan membina simpanan untuk menampung deduktibel yang semakin meningkat, anda boleh berakhir secara drastik mengurangkan kos anda untuk insurans kesihatan California.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *