Cabutan Pruriens Mucuna dan faedahnya

Cabutan Pruriens Mucuna dan faedahnya

Mucuna Pruriens, juga dipanggil kacang baldu, cowitch, cowhage, kacang gatal kalangan nama-nama lain, adalah sebiji kacang tropika yang memanjat. Ini menarik mencari kilang dengan daun-daun hijau yang sedikit berkata dan kelompok yang indah bunga ungu gelap, adalah penting untuk manfaat kesihatan yang banyak berkaitan dengan memori, mood dan libido untuk nama tetapi beberapa, dan ia cepat menjadi lebih arus perdana seluruh masyarakat perubatan holistik Barat sebab hanya ini.

Tambahan ekstrak Mucuna Pruriens: Terdapat banyak produk di pasaran yang mengandungi ekstrak ini, yang boleh didapati di kedai-kedai makanan kesihatan tempatan dan juga melalui internet. Manakala kebanyakan produk-produk ini hanya mengandungi pruriens ekstrak sendiri Mucuna, segelintir kecil menggabungkan ramuan ini dengan lain-lain yang juga telah terbukti dapat membantu memperbaiki kesihatan otak dan kesihatan.

Mucuna Pruriens adalah asli kepada Caribbean, India dan Afrika tropika. Dari segi sejarah, ia telah digunakan sebagai aphrodisiac untuk. Seperti catuaba, herba adalah satu sel protectant. Dalam Pengajian Bahasa Melayu, ia berjaya meningkatkan penghasilan sperma dan pergerakan. Sekali lagi, pengalaman saya menunjukkan bahawa herba ini sangat meningkatkan pengeluaran air mani pada betina, dan meningkatkan intensiti dan kuasa puncak syahwat lelaki.

Mucuna pruriens tumbuhan mempunyai beberapa sebatian bioaktif dan L-dopa, yang adalah penting untuk pengeluaran dopamine dalam badan. Dopamine bekerja dengan sistem saraf dan amat penting bagi fungsi otak yang optimum. Ia juga menghalang otot gegaran. Samping membantu dopamine membuat badan anda, L-dopa mungkin juga menyokong keupayaan tubuh untuk mengeluarkan hormon pertumbuhan. Sebagai alat untuk penuaan sihat, otak, otot dan pertumbuhan sokongan dari mucuna pruriens yang sangat cerah.

Tenaga, memandu dan motivasi semua ditingkatkan manakala menambahkan dengan herba ini. Mood dipertingkatkan, dan anda juga akan perasan anda lebih banyak luar sana di Jabatan personaliti. Ia juga adalah herba hebat untuk mengambil sebelum pergi ke sebuah parti kerana anda akan keluar lebih dan yakin. Tambahan ini berfungsi dengan baik sebagai sejenis penggalak testosteron semulajadi, dan ia datang bersama-sama dengan beberapa kesan sampingan sangat bagus juga.

Mucuna Pruiens – diketahui secara dramatik menguatkan sistem imun anda, meningkatkan ketumpatan tulang, jisim otot dan tahap tenaga. Ia juga akan meningkatkan paras kolesterol, dan anda rasa kesejahteraan. Mucuna pruriens adalah sebuah Legum tropika. Kilang adalah sebuah pokok-renek Tahunan, memanjat dengan pokok lada panjang. Mucuna pruriens benih serbuk mengandungi kepekatan tinggi levodopa, seorang pelopor yang neurotransmitter dopamine dan telah lama digunakan dalam perubatan tradisional India untuk penyakit termasuk Parkinson. Satu lagi faedah Mucuna adalah bahawa ia boleh meningkatkan penghasilan hormon pertumbuhan manusia.

Kesan sampingan: keracunan herba ini adalah sangat rendah. Ia telah digunakan selama berabad-abad tanpa laporan kesan-kesan sampingan utama. Pada dos yang tinggi, anda mungkin mengalami suhu badan meningkat, kadar jantung yang pantas, dan insomnia. Tidak lebih daripada melakukannya, dan dan anda akan mengelakkan kesan-kesan sampingan.

Anggur kacang biasanya melahirkan kelompok pod yang mengandungi benih; benih spesies ini dikenali sebagai kacang mucuna. Fuzz oren yang kemerahan pada pod benih adalah merengsa topikal yang jika tidak dikendalikan dengan berhati-hati. Nama spesis “pruriens” (daripada bahasa Latin, “gatal sensasi”) merujuk kepada keputusan kepada hubungan dengan bulu pod benih.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *