Cabaran menjadi seorang ibu yang baru

Cabaran menjadi seorang ibu yang baru

Kebanyakan ibu-ibu akan mudah mengakui bahawa mempunyai bayi pertama bukanlah hanya Majlis, tetapi yang menarik dan menakutkan masa serta. Terdapat banyak isu-isu baru yang akan menjadikan diri mereka dikenali dan tanpa di luar garis-panduan dari sumber yang dipercayai, sebelah Moms keibuan boleh menjadi hangat.

Dicetak menasihati bahan-bahan dan sumber-sumber selain doktor anak anda akan sentiasa bersedia untuk membantu ibu yang baru mencari jawapan terbaik untuk pengalaman baru ini. Walau bagaimanapun, bagi ibu-ibu baru tempahan jika tidak semua nasihat yang mereka hargai Tempahan adalah dari kem generasi dan keluarga mereka sendiri. Jawapan dan nasihat ditemui dalam kem telah diuji dan terbukti amat berkesan tanpa input daripada orang-orang profesional penjagaan kesihatan.

Apabila anda mula berkongsi pengalaman baru anda sebagai ibu bapa baru dengan orang lain, anda akan mendapati bahawa pengalaman baru ini adalah pencapaian yang normal dan anda benar-benar, bagi sebahagian besar, boleh berehat dan mengambil setiap hari sebagai hari pengembaraan baru yang menarik. Anda juga akan mengetahui bahawa anak anda adalah individu yang pertama-tamanya dan bahawa anda tidak boleh bandingkan dengan perkembangan kanak-kanak lain di setiap perincian mikro. Ia adalah sangat normal bagi sesetengah kanak-kanak untuk melangkau langkah-langkah dalam matang sementara yang lain akan mempunyai cabaran dalam bidang sama.

Anda sebagai ibu bapa baru mempunyai sesuatu yang kebanyakan ibu bapa anda tidak setakat maklumat segera tentang kanak-kanak yang menimbulkan isu-isu; internet dan talian blog dan forum. Sumber-sumber ini senang disediakan untuk perundingan dan keputusan menasihati 24/7 melalui talian sembang tentang penjagaan anak perbincangan, kanak-kanak meningkatkan dan disiplin terbaik dan paling berkesan untuk individu kanak-kanak anda menjadi. Walau bagaimanapun terdapat isu-isu yang memerlukan nasihat doktor anak anda, tetapi ibu bapa ramai lain, ibu bapa anda dan banyak baris di sumber akan menjawab mungkin menimbulkan masalah yang berkaitan dengan keunikan anak anda. Jika bidang masalah terus menyebabkan penggera, anda boleh kemudian mempunyai apa-apa penilaian yang dilakukan untuk menentukan apakah masalah dan apa perlu atau boleh dilakukan untuk membantu kanak-kanak anda hidup normal.

Ibu-bapa yang baru biasanya akan mencabar dengan mendapatkan sebahagian daripada masa mereka dan terdapat pelbagai sumber talian untuk membantu dengan isu-isu masa mommies yang baru. Ini adalah cara yang hebat untuk membantu meringankan minda ibu-bapa gementar yang akan membolehkan kanak-kanak supaya kanak-kanak dan ibu bapa supaya serius jika keadaan menentukan mereka dapat dan bila untuk mendapatkan bantuan daripada profesional penjagaan kesihatan. Walaupun anda tidak boleh mengambil apa-apa mengenai bayi anda yang baru untuk diberikan, akan ada kali apabila anda boleh berehat dan mengambil perkara-perkara yang diterima dan dengan bimbingan yang betul, anda boleh membantu anak anda membesar biasanya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *