Cabaran-cabaran keselamatan maklumat kesihatan

Cabaran-cabaran keselamatan maklumat kesihatan

Kedatangan rekod kesihatan elektronik (“EHR”) memiliki potensi untuk mengubah paradigma daripada penjagaan kesihatan. Pada masa kini maklumat atau keputusan makmal pesakit boleh menjadi zip ke telefon Dr. yang di mana beliau boleh menganalisis mereka serta-merta. Jururawat boleh masukkan/menerusi Nota-nota dan hasil rawatan kecemasan bilik pesakit dari Stesen jururawat yang, komputer riba atau peranti mudah alih daripada mana-mana sahaja di hospital, dan bukannya menunggu kertas graf untuk membuat jalan berliku-liku beberapa cerita ke bilik pesakit. Tidak lama lagi mencukupi, ia boleh berlaku bahawa maklumat pesakit boleh dihantar di mana-mana dalam masa beberapa saat.

Namun, kemajuan teknologi ini membawa cabaran besar dalam Keselamatan, seperti maklumat elektronik adalah tertakluk kepada kehilangan atau pengubahsuaian kepada tahap yang jauh lebih tinggi daripada rekod-rekod kertas. Undang-undang Leader, dalam bentuk peraturan Keselamatan, alamat beberapa isu-isu ini, bagi menyokong matlamat privasi dan kebolehpercayaan maklumat kesihatan elektronik. Kaedah-kaedah yang terdiri daripada Leader dan perkaitan privasi dan Keselamatan peraturan, jumlah halaman hampir satu – ribu. Memastikan bahawa undang-undang ini dilaksanakan dengan betul, secara amnya memerlukan kedua-dua peguam Leader dan entiti-entiti yang Leader perundingan untuk bekerja bersama-sama. Masalah dengan maklumat adalah kedua-dua saiz relatif dan transportability. Tan dan Tan maklumat boleh diadakan di Medium tinier dan tinier. Di dunia di mana maklumat sangat sensitif boleh diadakan pada sekeping perkakasan yang tidak lebih besar daripada sedikit perubahan (yang kita tahu sering kali mencari jalan keluar dari poket kami), terdapat bahaya yang semakin meningkat dalam pengangkutan maklumat. Selain itu, dalam dunia rangkaian sosial, ia bukanlah sesuatu yang luar biasa bagi individu untuk melakukan perkara-perkara yang mereka biasanya tidak akan dilakukan di satu lupa persekitaran profesional yang bahawa media elektronik seperti internet menjadikan maklumat (sensitif atau sebaliknya) warna. Setelah ia padam, ia boleh pergi mana-mana sahaja. Sebagai contoh, mereka boleh teks lain penjaga atau pesakit, tanpa pertimbangan sama ada media dan rangkaian yang digunakan adalah selamat dari pemintasan.

Mudah-alih insurans kesihatan dan akauntabiliti Akta peraturan keselamatan alamat kebimbangan ini dalam memerlukan bahawa dilindungi maklumat kesihatan (“PHI”) dienkripsikan semasa penyimpanan juga semasa penghantaran, selaras dengan prinsip-prinsip yang diletakkan didalam sebuah panduan yang diterbitkan dengan Jabatan Kesihatan dan manusia Perkhidmatan semasa April 2009. DHHS telah diberi mandat, dengan pindaan-pindaan kepada Leader dalam Akta HITECH, untuk membuat “tempat audit secara berkala” hospital privasi dan Keselamatan. Ternyata, hospital perlu memiliki yang mudah-alih insurans kesihatan dan akauntabiliti Akta peguam di kemudahan yang mengusahakan langkah-langkah keselamatan yang panjang sebelum peperiksaan jenis ini berlaku.

Mudah-alih insurans kesihatan dan akauntabiliti Akta perundingan entiti, berfungsi dengan orang ramai yang terdiri daripada itu, rekod-rekod, undang-undang tambahan kepada mudah alih insurans kesihatan di luar dan akauntabiliti Akta peguam sepatutnya memulakan atas satu inisiatif Keselamatan pematuhan penjagaan kesihatan dengan cara menilai perlindungan keselamatan teknikal yang sedia ada serta proses-proses pentadbiran Keselamatan (iaitu, bagaimana elektronik Kesihatan maklumat digunakan dan juga dihantar), menyemak protokol tersebut apabila dianggap perlu, serta mengajar kakitangan pelaksanaan dasar-dasar baru dan prosedur. Insurans kesihatan mudah alih dan akauntabiliti Akta hukum, pada tahun 2010, adalah salah satu prinsip utama pematuhan penjagaan kesihatan dan hospital akan menyedari standard ditetapkan Tempahan jimat kos dengan bermula membawa bersama mudah-alih insurans kesihatan dan akauntabiliti Akta peguam dan Leader perundingan pasukan dengan pihak berkepentingan hospital awal cukup sedar amalan-amalan yang boleh dilaksanakan dalam keselamatan maklumat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *