Buruk orang di belakang sakit punggung, Sciatica, dan kembali autobiografinya pembedahan

Buruk orang di belakang sakit punggung, Sciatica, dan kembali autobiografinya pembedahan

Sakit belakang, Sciatica, & pembedahan, apa yang anda perlu tahu sebelum anda menjalani pembedahan: Dari belakang Bad Guy’s peribadi pengalaman

Pada tahun 1970, saya adalah kanak-kanak yang biasa, terlibat dalam segala-galanya dan takut apa-apa. Saya tidak pernah mengalami sakit belakang dalam hidup saya dan tidak dapat juga mengeja sciatica! Buruk belakang? Belakang yang buruk adalah sesuatu yang orang tua mempunyai dan mengeluh tentang hal, bukan aku. Dalam erti kata lain, saya adalah anak lama tahun lima belas atau enam belas tipikal. Pada perlawanan gusti, sebelum tangan sebenarnya, apabila dunia saya berubah selama-lamanya. Sebelum perlawanan gusti, kerana selalu kes, jurulatih kami menginap retak balik kami. Semakin anda kembali retak adalah jenis ritual yang terlibat mendapat kembali ke belakang dengan jurulatih, hooking tangan, dan kemudian menjadi hoisted ke atas sambil hyperextending tulang belakang. Ya, saya boleh mendengar groans dari sini, tetapi ia bekerja… dan ia adalah upacara. Anda lihat, wrestlers, seperti kebanyakan atlet yang benar-benar besar tabiat, upacara, dan tradisi. Saya pernah tahu ahli gusti yang memakai sarung kaki sama, Jangan sekali-kali dibasuh, bagi satu musim seluruh. Sudah tentu, kita tinggal pergi daripada dia. selepas beberapa ketika, terutama ke arah akhir musim. Jadi, kami telah kami balik yang retak.

Upacara! Tradisi! Tabiat! Kepercayaan karut!

Baik, musim ini berkembang, saya akan rasa yang twinge pada malam itu tetapi tiada apa-apa untuk mendapatkan kecewa kira-kira, hanya dengan twinge, sudah tentu tidak kembali sakit atau sciatica. Sehingga itu, saya telah hanya kehilangan sekali, di gred yang Kesembilan, untuk sebuah mesin manusia dihentak oleh nama Scott Clifford. Scott telah wrestling sejak kelahiran, atau jadi ia seolah-olah, terutamanya pada hari itu! Tetapi sejak itu, tidak… tidak sekali. Satu perkara yang lucu berlaku perjalanan saya ke enam belas, saya mula hilang, dan kehilangan besar. Selepas beberapa ketika, saya mendengar ungkapan seperti “kilat in the pan” dan “kemuliaan lelaki”, dan “ia pergi ke kepalanya.” Kanak-kanak dan jurulatih sekolah tinggi, seperti yang kita semua tahu, boleh menjadi sangat kejam, terutamanya apabila “Raja” disingkirkan. Dan saya ringkasnya disingkirkan dan dibuang kerja pada penghujung musim.

Bagaimanapun, saya pergi ke trek, saya tidak pernah gembira untuk mula berjalan semula dalam hidup saya, Semua lima belas setengah tahun itu. Baik, saya mempunyai masa yang dahsyat! Saya pergi dari memegang rekod sekolah untuk tidak mampu untuk mendapatkan sekitar trek. Kanak-kanak yang tidak pernah datang dengan menewaskan saya telah bertiup oleh saya. Ia adalah musim yang dahsyat. Pertengahan melalui, jijik dan benar-benar kecewa, saya pergi untuk melihat doktor keluarga. Saya diterangkan symptons saya, mengurangkan menafikan sudah tentu. Saya memberitahunya tentang kehilangan dalam gusti dan kemudian di landasan yang betul, saya diadukan tentang pulled otot belakang kaki saya. Saya tidak mempunyai idea Apakah sciatica adalah… tetapi dia tahu. Ketika itu, saya tidak tahu apa sakit belakang dan, dalam masa, saya akan dididik tentang otot pulled saya.
Otot Pulled: Sakit belakang dan Sciatica

Doc yang bertanya kepada saya jika saya telah cedera diri sendiri, merasakan apa-apa yang menarik di belakang saya? Selebihnya adalah sejarah! Cahaya yang pergi, saya memberitahu doktor mengenai belakang retak kejadian, memberitahunya tentang kesakitan itu, saya datang bersih dan diterima semua. Apa pelepasan yang! Saya telah benar-benar dibuang di belakang retak dari kesedaran saya, tidak pernah memberi satu lagi berfikir, sehingga saat itu, tetapi dalam sekelip itu semua jelas. Ia adalah juga jelas untuk tergesa-gesa Dr. dan dia serta-merta menghantar saya ke Pakar Bedah Ortopedik, keesokan harinya. Saya belajar semua tentang sakit belakang, sciatica, dan perkataan-perkataan yang baru seperti spondylolysis, spondylolisthesis dan tulang belakang gabungan bersandar. Pada 12 Jun 1971, saya belajar semua tentang sakit belakang yang sebenar. Saya bangun di dalam Bilik pemulihan Fairview Hospital, Cleveland, Ohio… ia tidak akan menjadi yang terakhir kalinya.

Laju ke hadapan dan ia adalah dua puluh sembilan tahun kemudian, tahun 2000…Y2K! Aku dalam dunia baru sakit belakang dan saraf sciatic, sciatica, sekarang. Malah, saya begitu banyak ubat tahan sakit, telah menjalani pembedahan belakang yang begitu banyak, doktor-doktor yang banyak walaupun tidak melihat saya. Orang-orang yang melihat saya berkata perkara-perkara seperti arachnoiditis, Sindrom kesakitan kronik, gagal, dan pelbagai keseluruhan terma-terma yang bererti segala-galanya dan apa-apa. Tahun 2000, saya telah menjalani 10 pembedahan tulang belakang saya, saya menderita 4
Lebih banyak. Itu benar, empat belas utama “prosedur” saya lumar torasik, yang lebih rendah, dan kawasan-kawasan sacral umur lima puluh.

Sedikit pula saya tahu ketika itu, dan setiap doktor yang saya nampak terlepas, saya telah maju, osteomyelytis kronik. Osteomyelitis yang hadir dengan tidak menunjukkan sebarang gejala sekali atau mungkin mempunyai tanda-tanda dan gejala-gejala begitu sukar untuk memisahkan dari syarat-syarat lain bahawa doktor terlepas diagnosis sepenuhnya. Osteomyelitis belakang (vertebra/tulang belakang) atau pinggang (pelvis) mungkin mempunyai beberapa tanda-tanda yang terang-terangan dan gejala-gejala, sakit belakang dan sciatica tiada. Osteomyelitis yang berlaku selepas pembedahan atau patah atau luka yang mendalam yang hadir dengan bengkak dan sakit tetapi anda boleh atribut yang sekiranya trauma, tidak jangkitan. Dan ia adalah jangkitan, pada tahun 2000, mungkin tiada sejak tahun 1994, yang hampir mengambil hidupku. Kalaulah tidak bagi seorang doktor yang menakjubkan di hospital Cleveland mencatat satu lagi, yang berkhidmat dengan Universiti eastside mencatat, hospital benar-benar terkenal terlepas juga, saya tidak akan menulis ini hari.

Jadi, lima pembedahan dan sembilan tahun kemudian, Ya, itu adalah seramai lima belas, saya akhirnya mendapat hidup saya kembali. Oleh kerana jauh bersama-sama seperti tahun lalu, ia masih touch and go, komplikasi utama akibat osteomyelitis, digabungkan dengan isu-isu kesihatan yang lain, hampir pula kerja yang kita dielakkan kembali pada tahun 2000. Ya, itu betul! Matematik tidak berfungsi. Ini kerana saya juga dihancurkan bahu saya pada tahun 2007, akibat daripada tulang-tulang yang lemah disebabkan oleh jangkitan dan masalah-masalah lain. Kini, logam hanya meninggalkan saya adalah di bahu saya dan yang membuat lima belas!
Sekarang, anda sepatutnya pembedahan nombor satu? Tiada siapa boleh menjawab bahawa untuk anda, itu adalah sesuatu yang anda perlu hadapi, dan menjawab, diri sendiri. Sakit belakang dan sciatica boleh dahsyat dan datang satu-satu masa di mana apa-apa akan melakukan, apa-apa penyelesaian nampaknya OK… selagi mereka menghilangkan kesakitan. Walau bagaimanapun, sebelum saya membuka kotak Pandora di sekali lagi, buat pertama kalinya, saya akan melakukan segala-galanya mungkin kemanusiaan, ekzos setiap pilihan, sebelum pembedahan belakang. Tidak membuka kotak Pandora ini jika anda boleh mengelakkan ia! Anda tidak akan sama, separuh yang juta atau jadi yang menjalani pembedahan setiap tahun, hanya 30-35% mempunyai seramai dan pemulihan selesai, 20% tidak pernah pulih dan lebih teruk. Bukan jenis yang kemungkinan saya akan pergi ke Vegas, jika anda tahu apa yang saya maksudkan. Sakit belakang dan sciatica boleh dahsyat, saya telah berada di sana, ini bukanlah hanya satu topik yang saya menarik daripada sebuah topi. Penyelidikan kedoktoran saya pada tulang belakang dan sacroiliac (pinggul bersama, ilium yang bermesyuarat di sacrum atau pinggul ke tulang ekor), jadi saya tahu keadaan ini, di dalam keluar anda mungkin berkata.

Sakit belakang dan sciatica? Ya, mereka adalah realiti selepas pembedahan yang begitu banyak, mereka benar-benar tidak dapat dielakkan. Adakah mereka yang buruk kerana mereka? Tidak, tidak sama sekali. Program senaman, untuk mengembalikan otot dan menurunkan berat badan; ais, dengan menggunakan satu pendakap ais-mampatan, untuk mengurangkan keradangan; Tidur dengan bantal lima (Ya, lima!) atau, apabila perlu, di kerusi malas yang penuh reclined dan bantal di bawah lutut, cuba, ia benar-benar berfungsi keajaiban pada malam-malam yang bilamana apa-apa lagi kerja; dan akhirnya, dan sepasang kasut berjalan baki baru baik. Ya, baki baru dan, jika anda memakai Menggilap atau boot, Kasut berpad untuk kusyen yang lebih sukar. Tidak, satu lagi jenis kasut berjalan tidak baik, saya sudah mencuba mereka seluruh tahun dan kira-kira yang baru, bagi tumit berpad, adalah yang terbaik yang mutlak. Dan tidak, anda tidak boleh mendapatkan kelegaan atau berpad dari ortotik s doktor, ianya tidak sama! Saya saya “spam” anda? tidak! Pergi mana-mana yang anda mahu membeli apa-apa yang diingini. Tetapi jika anda ingin bantuan, ini adalah muktamad dalam strategi belakang yang buruk, strategi dibangunkan lebih tiga dekad, memberi atau mengambil, untuk berurusan dengan berkesan, dan tidak begitu berkesan, dengan sakit belakang dan sciatica.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *