Buku Villa: Template bagi anda sempurna mewah percutian sewa arahan buku

Buku Villa: Template bagi anda sempurna mewah percutian sewa arahan buku

Dalam dunia sewa percutian mewah, ia adalah adat bahawa setiap rumah yang cantik yang dilengkapi dengan “Villa buku” atau “Rumah buku.” Buku ini bertindak sebagai satu manual arahan rumah dan diberikan kepada tetamu semasa ketibaan mereka. Salah satu daripada perkara-perkara yang pertama mencari apabila mereka tiba di sebuah villa atau dilengkapi Penyewaan, buku ini adalah satu bahagian yang tidak boleh diketepikan dalam pemilikan hartanah percutian.

Buku ini boleh menjadi kunci untuk mendapatkan tetamu gembira. Buku Menyimpan ejen/pemilik percutian hartanah banyak masa dan masalah yang berpotensi kerana tetamu akan dapat membantu diri mereka kepada jawapan dan bimbingan, dan bukannya memanggil pemilik atau Pengurus setiap kali mereka mempunyai soalan atau kebimbangan.

Di bawah kami Senaraikan data penting dan orang-orang pilihan tambahan yang perlu dimasukkan dalam buku Villa. Sesetengah pemilik hartanah mewah perkhidmatan yang sukar telah dijadikan buku Villa mereka yang tinggi bentuk seni, sesuai untuk penerbitan!

Asas hubungan maklumat mestilah termasuk:

-Jalan alamat rumah dan nombor telefon rumah.

-Nombor tempatan untuk polis, Bomba, ambulans dan/atau keselamatan persendirian di dalam kawasan kejiranan atau bangunan.

-Pemilik atau nombor telefon Pengurus, lokasi, jam ketersediaan, ganti kenalan untuk kecemasan.

-Nombor untuk apa-apa kecemasan Perkhidmatan pembekal “panggilan” untuk rumah, dalam keadaan kecemasan, seperti: Tukang paip, Tukang Juruelektrik, Tukang cuci, mekanik.

Daftar-Masuk dan Daftar keluar arahan, jika ada: di mana harus tetamu meninggalkan kunci, komen, dan sebagainya.

Siapa mempunyai laluan utama: Nota-nota dan nama-nama mana-mana tukang kebun, penjaga atau pembekal perkhidmatan lain yang mungkin mempunyai akses kepada rumah atau luar biasa Jadual atau jadual Lawatan semasa penginapan tetamu mereka.

Lain-lain barangan keperluan buku-buku adalah:

Peta, alamat dan memandu arah ke tempat-tempat yang penting seperti: tempatan Hospital kecemasan perubatan atau klinik “Bilik”; Bank, ATM dan Mata Wang; Lapangan Terbang, Stesen Keretapi dan stesen bas; Pejabat pos, FedEx, UPS atau Daftar mel perniagaan lain; Kedai-kedai runcit, daging, Baker, Kedai-kedai minuman keras, atau kedai-kedai penting yang lain; Kafe Internet atau Pusat Perniagaan; Disyorkan Restoran, kafe, Kelab atau jalanraya; Tempatan tempat daripada ibadat dengan nombor telefon.

Peta tempatan dan pengangkutan: menyediakan tetamu dengan berbilang salinan Peta bas, kereta api bawah tanah peta, laluan basikal atau pengangkutan lain untuk mendapatkan sekitar tempatan.

Kereta: Jika kereta yang disediakan sebagai sebahagian daripada Penyewaan atau pertukaran, termasuk manual arahan mana-mana mana-mana insurans atau pendaftaran dokumen di tempat yang mudah didapati. Selanjutnya, membuat nota-nota bagi para tetamu yang berikut:

-Bagaimana hendak Laraskan tempat duduk jika tidak jelas dengan serta-merta

-Keutamaan sewajarnya atau diperlukan jenis bahan api untuk dimasukkan ke dalam kereta dan peta lokasi stesen gas yang berdekatan

-Di mana tangki gas dan bagaimana untuk membukanya dari dalam kereta, jika terdapat butang khas; di mana adalah Keselamatan dan kit alat yang terletak di dalam kereta.

-Jika boleh, bagaimana untuk meletakkan atas naik dan turun dengan sewajarnya

-Apa-apa arahan khas untuk kekunci fob, kunci penyalaan, membuka kunci ke arah roda atau lain-lain masalah pemacu baru mungkin mempunyai

-Apa-apa arahan untuk membawa keluar dalam kemalangan atau kecemasan (iaitu “menggunakan kamera throaway yang ditemui di batang untuk dokumen kemalangan, panggilan ejen insurans XYZ, fail laporan polis, dll.”).

-Sentiasa pastikan kit pertolongan cemas, bekalan dokumentasi dan selimut batang sekiranya tetamu kecemasan.

Item lain pengurusan rumah percutian:

Arahan kecemasan dan lokasi: arahan untuk penggunaan penjana sandaran, apa yang perlu dilakukan atau yang memanggil untuk gangguan elektrik, telefon gangguan, di mana adalah pemutus litar, apa yang perlu dilakukan sekiranya berlaku banjir, dan sebagainya.

Nota-Nota elektrik untuk rumah: Jika rumah menggunakan 220, jelas negeri ini dan apa-apa arahan khas untuk orang-orang yang boleh membawa peralatan atau peralatan semasa yang berbeza.

Arahan pengubahsuaian suhu untuk rumah. Seperti: Pemanas termostat Penyaman udara; Lokasi storan peminat bersendirian atau Pemanas; Lokasi selimut tambahan; Lokasi lantai yang dipanaskan dan on/off untuk lantai; Jika penggunaan a/c atau haba akan dikenakan caj tambahan untuk renter tersebut, jelas menyatakan ini dalam buku Villa. Termasuk approximations atau spesifikasi apa penggunaan pelbagai kos dan bagaimana maklumat kewangan akan dikendalikan (iaitu potongan daripada deposit, dll.).

Senarai sifat rumah. Ini mungkin termasuk: isu-isu dengan air seperti masa yang lama untuk menunggu Panas, dan lain-lain; Operasi item seperti windows, lampu bilik tidak boleh dicapai, dan sebagainya; Jiran-jiran, mereka haiwan, kanak-kanak, atau isu-isu bunyi bising; Operasi sukar kekunci gaya-lama, pintu pagar atau idealistik potensi lain.

Sejarah rumah bagi peminat sejarah: Jika anda mempunyai sejarah rumah atau rumah dengan masa lalu yang menarik atau sebuah rumah yang telah turun dengan Salasilah keluarga aristokrat dan panjang, mengapa tidak menulis tentang hal ini dalam buku? Ramai tetamu yang tertarik dengan kedua-dua asal mahligai dan ladang-ladang dan lakonan watak-watak yang mungkin telah bermastautin di rumah sebelum ia menjadi sewa percutian.

Operasi dan arahan untuk pelbagai kemudahan: di mana kawalan lampu Gelanggang Tenis terletak? Bagaimana pula operasi bilik Sauna atau Wap? Jakuzi kawalan; Tetapan suhu yang disyorkan bagi sejuk wain; Gril barbeku bekalan lokasi/arahan atau.

Wi-Fi, telefon bimbit dan akses Internet: membuat nota-nota pada passcodes atau jika terdapat “zon mati” di rumah untuk majlis, Nota ini untuk tetamu. Memberi arahan tentang bagaimana untuk “menetapkan” sistem wi-fi atau penghala, termasuk WEP atau passcodes lain supaya tetamu boleh naik dan berjalan dengan mudah selepas kegagalan.

TV, alat kawalan jauh, parabola, kabel dan pemain DVD: menyediakan arahan jika menghidupkan mereka jika tidak, ia adalah satu perkara yang mudah daripada menekan butang “On”.

Applicances utama: Jika tombol dan kawalan tidak mempunyai tanda-tanda atau simbol-simbol yang jelas mudah difahami atau dalam bahasa lain, menjelaskan dalam buku Villa apa simbol/gambar sebenarnya maksudkan, supaya tetamu tidak berakhir hanya makmal pakaian mereka apabila mereka bertujuan untuk mencuci mereka, atau memanaskan semula makan malam mereka dalam ketuhar apabila mereka bertujuan untuk memasak sepenuhnya.

Peralatan: Jika kakitangan atau perkhidmatan adalah tidak sebahagian daripada rumah, termasuk buku-buku arahan (Mudah-mudahan dengan multi-bahasa penterjemahan sudah di dalamnya) bagi peralatan yang besar atau kecil seperti dalam mesin basuh pinggan mangkuk, pembuat jus kapucino pembuat, Krep pembuat, dan sebagainya.

Lokasi kedua-dua item-item yang penting dan tambahan bagi rumah, seperti: tambahan tuala, selimut, pillows tambahan kertas tandas, sabun, tuala kertas, air botol hadiah ikhlas, gula, teh, dan lain-lain. Pantai tuala, bakul berkelah lokasi, dada ais dan arahan untuk mana-mana sukan tambahan atau peralatan kecergasan – tikar yoga, berat, Ski, rafts, kayaks, dan lain-lain. Lengkap rumah Pejabat: Fax nombor di rumah, lokasi kertas pencetak tambahan, peralatan elektrik seperti wayar USB, dan lain-lain.

Passcodes: Jika rumah mempunyai sebuah komputer, penggera atau sistem tanpa wayar yang memerlukan kod laluan, pastikan Nota dalam buku Villa.

Things to Do: termasuk senarai aktiviti-aktiviti kegemaran tempatan, maklumat untuk dihubungi bagi mereka, dan/atau risalah-risalah untuk tempat atau pembekal.

Kastam tempatan atau “Mesti-tahu.” Senarai mana-mana tempatan Kastam, jadual, atau kejiranan sifat yang mungkin penting bagi tetamu untuk ambil perhatian. Sebagai contoh, di sesetengah tempat, “jalan-jalan menutup dan mendapatkan Perkasa berbahaya selepas pukul 23:30,” sedangkan di tempat lain, “kafe dan Restoran pergi dan boleh tango menari bermula di mana-mana pada 11:30 pm. Adakah anda tetamu memihak dan memberi amaran kepada mereka tentang perbezaan.

Makanan: Kaunter restoran-restoran tempatan, Take-Outs, penghantaran makanan dan makanan yang disediakan di seluruh kedai runcit. Menyediakan pelbagai jenis menu untuk setiap selera dan AFTA, sebaik-baiknya laminated dan disimpan dalam sebuah buku yang terikat untuk Tetamu terlebih dahulu.

Pembekal khidmat: Termasuk senarai tempatan chauffers yang disyorkan, pemandu, pemandu, pengajar Kecergasan, pembantu peribadi, Chef peribadi, tutor peribadi, caterer, dan lain-lain yang boleh memberi manfaat kepada tetamu semasa penginapan mereka.

Pembekal perkhidmatan yang unik: Termasuk senarai mana-mana profesional tempatan “alternatif” yang amat disyorkan atau penasihat-penasihat yang tetamu ingin mencari (dan termasuk apa-apa maklumbalas khas, Nota-Nota atau testimoni dari para tetamu sebelumnya!):

-Psikik, Penasihat rohani pembaca kad tarot, fortune pemberitahu, ahli nujum

-Terapi Kesihatan alternatif seperti: Pencampur atau hydrotherapists Chakra, reiki atau pengamal perubatan rohani

-Pengajar kiropraktor, tengkorak-sacral, yoga atau pilates

-Kelayakan psychotherapists, pakar psikiatri, pekerja sosial atau kaunselor perkahwinan

-Ahli terapi urut, kaki reflexologists

-Pakar bedah kosmetik dermatologi, doktor gigi, stylists rambut, makeup artis untuk acara-acara khas atau “kes kecemasan asthetic”

Bahasa tempatan: menyediakan tetamu dengan lembaran “mengambil” bahasa tempatan terjemahan/pictographs yang mereka boleh gunakan semasa “keluar dan kira-kira” terutamanya jika ia yang diberikan penduduk tempatan tidak akan bercakap Bahasa tetamu anda. Menyediakan tetamu dengan terjemahan dan arahan fonetik menyatakan pelbagai keperluan asas, kehendak atau permintaan yang boleh datang di sepanjang jalan.

Apabila tetamu disediakan dengan sebuah buku yang penuh dengan maklumat berguna ini, penginapan mereka dipertingkatkan dan potensi masalah panggilan akan diminimumkan bagi pemilik atau agen. Dengan memberi tetamu anda segala-galanya yang mereka perlukan di satu tempat yang berguna, cuti yang besar yang mungkin kedua-dua masuk dan keluar daripada sewa percutian mewah anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *