Buku-buku yang terbaik tentang matlamat hidup

Buku-buku yang terbaik tentang matlamat hidup

Terdapat banyak buku tentang menetapkan matlamat hidup yang telah membantu individu-individu yang memulakan laluan ke arah kejayaan. Sama ada anda sedang mencari untuk nasib cinta, rangsangan yang dalam kerjaya anda atau berakar dalam mencari panggilan anda dalam kehidupan, anda akan mendapati kata-kata penulis ini menjadi sumber inspirasi untuk menjadi sangat membantu anda mencari jalan anda. Pencapaian peribadi hanya didapati dengan pembentukan aspirasi dan pewujudan pelan permainan logik untuk membawa anda ke sana. Walaupun dengan pelan, orang boleh gagal jika mereka tidak mempunyai pemacu dan motivasi untuk mengharungi impian mereka. Ia adalah satu idea yang bijak untuk mengetahui mengenai proses sebelum anda memulakan usaha peribadi anda sendiri untuk memenuhi.

Satu buku tentang menetapkan matlamat hidup yang telah telah mendapat banyak perhatian kebelakangan ini adalah “The Magic lampu: matlamat persekitaran bagi orang yang benci penetapan matlamat” oleh Keith Ellis. Buku 256 Laman ini memberitahu pembaca bagaimana untuk lebih fokus dan susulan yang kuat apabila ia datang untuk mencapai matlamat. Lampu ajaib menyentuh apabila impian untuk mendapat lebih banyak wang, membeli rumah baru, mendapatkan promosi, mencapai hubungan yang lebih baik dan mencari lebih banyak memenuhi. Menghidupkan cita-cita hidup anda ke pengembaraan yang menakjubkan, dan bukannya beban kusam dengan kaedah-kaedah yang dikemukakan dalam buku ini. Seorang pembaca berkata, “sejak membaca buku ini, saya telah mula kerap bersenam, bangun 30 minit lebih awal untuk bekerja di impian saya dan berhenti menewaskan diri saya dalam proses.

“Saya lebih Runneth Piala: menetapkan matlamat untuk satu bapa dan bekerja pasangan: oleh Daryl D. Green adalah satu lagi buku yang popular tentang penetapan matlamat hidup. Buku ini telah dicadangkan oleh Surat khabar seperti berita Knoxville Sentinel dan The Shreveport Times, serta Persatuan-Persatuan seperti pentadbiran bagi kanak-kanak dan keluarga Jabatan Perkhidmatan kesihatan & manusia. Buku ini bertujuan untuk membimbing keluarga dalam mewujudkan matlamat Kumpulan dan penyelesaian yang praktikal untuk ibu-bapa tunggal atau isi rumah ibu bapa bekerja. Pengurusan masa adalah masalah bagi kebanyakan dan fokus buku ini secara semula jadi. “Sebaliknya menjalankan dalam bulatan, kami sedang menguruskan masa dengan lebih bijak,” membuktikan seorang pembaca. “Mencampuradukkan jadual sibuk kadang-kadang meninggalkan ibu bapa dan anak-anak dibahagikan, My Piala Runneth membawa kesedaran beberapa perangkap dan memberikan maklumat yang praktikal tentang bagaimana untuk membetulkan dan meningkatkan kehidupan keluarga,” pelanggan menulis.

Anda boleh mempelajari lebih lanjut tentang pengesetan matlamat hidup dari “Bodoh lengkap panduan” siri buku. Sebagai dengan semua buku-buku lain, “Bodoh lengkap panduan untuk mencapai matlamat anda” meninggalkan batu tidak unturned dalam penjelasan dengan matlamat pintar yang menetapkan proses. Buku ini menerangkan perbezaan di antara “matlamat” dan “berhasrat,” halangan kepada pencapaian, kekuatan gabungan, kontrak dengan diri sendiri dan pengurusan masa. “Bukan meliputi laluan lama letih anda juga boleh menjadi apa yang anda mahu, buku ini lucu, chatty, kadang-kadang kurang sopan dapat hati dan jiwa daripada apa yang diperlukan untuk mencapai satu matlamat.” menulis satu pembaca. “Ia juga mendedahkan banyak mitos daripada menetapkan matlamat sering dilaungkan sebagai kebenaran oleh penulis-penulis lain dan buku-buku lain.” Pembaca lain berkata, beliau akhirnya selesai projek beliau telah bekerja di selama setahun. Pembaca yang ketiga dipanggil buku “mendalam sementara pada masa yang sama masa lucu.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *