Budokon-falsafah, Sains, seni

Budokon-falsafah, Sains, seni

Pada satu ketika dalam sejarah yang tepu dengan buku-buku kendiri, dapatkan kaya gimik dan infomercials senaman, ia adalah tidak hairanlah Budokon purposed muncul di dalam budaya kita. Budokon ialah falsafah, Sains dan seni bagi semangat, badan dan jiwa. Kepercayaan itu kepada Jepun Tuhan adalah “jalan para pahlawan semangat ‘ dan ia merupakan keputusan yang sedar untuk tidak lagi memilih”lebih daripada itu”. Ia berkata, “diingat pemula yang terdapat banyak peluang, tetapi pakar tersebut terdapat beberapa. Gabungan pergerakan yogic dan bela diri yang digabungkan dengan teknik-teknik limbic re-integration membolehkan spesies manusia untuk melibatkan diri dalam Kesihatan dan kesejahteraan yang tidak dikenali sejak zaman potensi pergerakan manusia. Ia jauh melebihi jumlah jumlah komponen yang diperlukan untuk kecergasan dan membolehkan orang keseluruhan untuk membangunkan untuk potensi baru secara perlahan-lahan. Ia telah dibawakan sebagai “amalan paling bijak di planet”; Ia memang satu revolusi yang berfungsi.

Begitu banyak masa dan tenaga habis berkomplot bagaimana untuk melihat, merasa, dan menjadi lebih baik. Penekanan adalah pada kuantiti dan tidak berkualiti, melakukan sesuatu daripada sesuatu, seolah-olah tiada sempadan yang memisahkan pemikiran, perkataan dan tindakan. “Berapa banyak boleh saya mendorong ke hari saya kerana saya sibuk mendapatkan tempat”, adalah bagaimana kita hidup kehidupan kita, dan ianya berkata yang, “dengan cara yang kita lakukan apa-apa cara yang kita lakukan segala-galanya. Perbezaan dalam struktur dan fungsi menyatakan bahawa quanta penapis ke dalam sensasi, maka e-gerakan, ke dalam kepercayaan, dan akhirnya ke dalam bersuara, dalam erti kata lain persepsi kita “lain” atau keadaan predicate pergerakan kami. Apabila tekanan mula gunung dalam kehidupan atau tikar bagaimana kami menyimpan drama atau pembezaan fungsi di bay? Bagaimana jika tiada adalah satu cara untuk mendekati semua cita-cita peribadi kami seolah-olah mereka sudah tersedia dalam bentuk potensi terpendam yang menunggu untuk boleh ditemui? Budokon adalah sistem berkenaan tubuh badan kesedaran yang menjadikan dirinya di dalam kesenian yogic, mempertahankan diri dan hidup dengan premis self-accountability, kesabaran, dan penguasaan dengan mengamalkan hanya untuk amalan. Berat kerugian, nada badan, kosongkan fikiran, koordinasi yang lebih baik, peningkatan kekuatan tidak matlamat Budokon, mereka adalah kebaikan. Sistem saraf yang mengawal pembezaan fungsi tidak biasanya menukar dengan cepat tetapi secara progresif dengan rajin, penyayang amalan yang berubah secara perlahan-lahan dan ketakketaraan. Amalan untuk amalan. Ia merangkumi komponen-komponen pemakanan, Kecergasan, kesihatan dan kesejahteraan yang diingini oleh budaya kita dan akhirnya navigates setiap orang yang bersuara lebih sahih, evolusi yang berfungsi.

Dalam Sains amalan ini pergerakan purposed memupuk potensi bio-mekanik yang selaras dengan cita-cita struktural dan fungsional. Apa yang membezakan pergerakan Budokon dari semua yogic atau mempertahankan diri sistem lain adalah pengiktirafan dan seterusnya penggunaan enjin tulang belakang. Tulang belakang enjin teori mencadangkan bahawa semua pergerakan biomekanikal, berjalan, berlari, yoga, dan sebagainya… berasal di otot-otot kecil tulang belakang yang memulakan pergerakan. Asal-usul dan memasukkan tisu-tisu ini memulakan dan menampung pergerakan sagital, hadapan, dan transverse pesawat, maka Bilakah pengaktifan untuk pergerakan bermula ia meluahkan tulang, melalui teras, ke dalam appendicular. Sejak kami direka untuk hidup dalam badan berisi cecair yang dinamik, ia masuk akal sempurna bahawa amalan yang memupuk gerakan uninhibited di semua tiga pesawat dengan flexion-sambungan, bend sebelah, dan bergilir-gilir. Pergerakan dalam kehidupan adalah jumlah jumlah semua tiga tahap utama dan pergerakan yang dikaitkan dalam pesawat-pesawat yang beroperasi secara sinergistik, jadi amalan kami adalah lebih berhasil jika ia mengakui potensi ini. Budokon juga menyediakan satu pendekatan yang dinamik untuk medial/dalaman dan hala/luar giliran dalam pelvis dan girdles bahu, dengan pengaktifan teras yang membolehkan tulang belakang enjin untuk penghantaran ke penuh memanjangkan ungkapan dalam untuk di kinetik yang terbuka atau tertutup. Dalam rantaian kinetik adalah potensi bertenaga untuk penghantaran itu dari tulang belakang, teras, atau Mu ke dalam appendicular atau limbs badan. Jika anggota badan berasaskan rantai ditutup, menghantar sistem isyarat penstabilan dan membendung dan jika anggota badan tidak berasaskan tetapi dilanjutkan dengan arah ke infiniti yang terbuka luas. Sistem saraf direka untuk beroperasi dari segi kewujudan dan kebolehramalan dan pengaktifan boleh secara sukarela atau sukarela. Otak limbic adalah di mana badan rumah peta-peta ini pergerakan kebolehramalan untuk kelangsungan hidup dan kerana kita dibincangkan sebelum perubahan yang perlahan dan halus atau sub-cortical. Perubahan ini berlaku apabila ia didapati tidak dibincangkan supaya ia kelihatan bahawa apabila salah satu membolehkan peluang untuk bermain dengan pergerakan sebagai penerokaan ke dalam sesuatu yang baru dan tidak dikenali sebagai apposed untuk menganalisis dan mengulangi sesuatu yang diajarkan, bahawa perubahan yang spontan boleh berlaku. Limbic re-integration adalah komponen penting untuk Budokon yang membolehkan setiap individu untuk bermain dan meneroka potensi bio-mekanik yang dikebumikan di bawah pemerintahan stigmas budaya dan sosial. Gorila, naga kimodo, katak lembu jantan, harimau kumbang, singa, buaya, monyet berputar dan sebagainya boleh memberikan pintu masuk ke sebuah gerakan baru yang berpotensi dengan menawarkan peluang untuk bermain dengan homologous, homo-hala, dan kontra-hala pergerakan.

Falsafah serta Sains sama dengan seni. Nilai seni Budokon yang muncul melalui pergerakan seperti gelombang rolling, terapung katak, menari anjing, pahlawan yang terbang dan menari singa. Budokon adalah satu sistem yang yogic dan mempertahankan diri mengajar pergerakan asas yang boleh menambah ke dalam ungkapan yang lebih maju dengan membuat pergerakan keseronokan, penerokaan, dan cekap. Gabungan pergerakan yogic dan Bela Diri menjadi amalan yang merupakan cara untuk pendatang baru yang lengkap untuk melibatkan diri dalam pembelajaran dan meneroka asas berdiri dan tanah budo dengan keluar ancaman kegagalan. Seni adalah adaptasi dan walaupun terdapat bentuk yang penting kecekapan pergerakan, ianya penerokaan berinovatif merupakan borang yang mewujudkan tanah subur bagi nilai artistik. Budokon pengajar adalah khusus untuk pengajaran borang sementara membolehkan peluang untuk bermain, meneroka dan membuat pembaharuan. Apabila pergerakan ceroboh dan bertapis bukanlah inovasi memang kemalasan, ianya diramalkan corak pergerakan yang tidak diingini dan Budokon akan membolehkan lebih banyak yang sama. Ia akan menyediakan rangka kerja untuk potensi baru dan membenarkan setiap individu untuk membuat pilihan yang berbeza dan lebih memuaskan.

Terdapat begitu banyak lagi yang boleh ditulis dalam cubaan untuk membincangkan Budokon dan hayatnya yang mengubah manfaat, tetapi sekali lagi benar perubahan tidak akan dibincangkan ia perlu berpengalaman. Menyenaraikan dan mengenal pasti semua komponen Budokon dan amalan-amalan akan membuat sebuah artikel yang panjang dan ia bukanlah fokus artikel ini untuk menyukarkan pembaca dengan segala-galanya hanya falsafah, Sains dan seni yang cukup supaya seorang individu boleh membuat keputusan untuk tidak lagi memilih lebih daripada itu.

Budokon dan disahkan Rolfing sepuluh siri ini mempunyai potensi untuk mengurangkan kesakitan dan melepaskan ketegangan dalam tisu penghubung dan myofascial badan yang berkaitan dengan TMJ, Walaubagaimanapun, RESAH, Fibromyalgia, Sciatica, Fascitis, Bunions, skoliosis dan Celebral Palsi. Postur yang miskin adalah berkaitan dengan fascial asymmetries boleh menyebabkan kaki, kaki, lutut, pinggul, belakang, bahu, leher, lengan, tangan dan kepala sakit; terapi integrasi adalah perlu. Ortopedik, kiropraktik, fizikal dan terapi urut mengiktiraf, Budokon, Rolfing dan pergerakan Rolf sebagai pengurusan kesakitan premium yang menggunakan struktur, fungsian dan integrasi postur.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *