Buah ceri rainer

Buah ceri rainer

Walaupun pahit buah ceri dan jus mereka mempunyai banyak manfaat kesihatan yang hebat, satu perkara yang menyenangkan Tempahan boleh dilakukan dengan baru, cherry di musim adalah untuk makan. Atas sebab ini, buah ceri Rainer akan sentiasa mempunyai tempat dalam dunia buah ceri; Rainers secara umumnya diiktiraf sebagai ceri manis, paling lazat yang anda boleh membeli.

Seperti yang anda jangkakan selepas merasa yang Rainer cherry, mereka juga adalah salah satu ceri yang paling sukar untuk berkembang, dan ia boleh menjadi sebahagian daripada ceri paling mahal untuk membeli. Beberapa tempat di Jepun mengenakan bayaran lebih daripada satu dolar bagi cherry Rainer yang tunggal. Di Amerika Syarikat mereka boleh biasanya dibeli secara pukal untuk di bawah $6/ paun.

Jika anda sedang mencari untuk membeli buah ceri Rainer, perlu diingat hakikat bahawa tidak semua Rainers adalah sama. Hanya kerana ia mempunyai nama “Rainer” tidak bermakna ianya berbaloi membayar harga yang keterlaluan. Rainers asalnya dibangunkan oleh Harold Fogle di Washington State University, apabila dia melintasi Bing ceri dan ceri Van. Walau bagaimanapun, Universiti pula cap dagangan Rainers, dan oleh itu, sesiapa sahaja boleh tumbuh mereka.

Kualiti cherry Rainer yang sering ditandakan dengan warna yang dan adalah produk berapa banyak orang yang terik ia diterima semasa semakin meningkat. Ramai petani cuba untuk meningkatkan pengeluaran dan membuat keuntungan yang lebih besar dengan meletakkan pokok-pokok mereka lebih dekat bersama-sama dan meletakkan mencerminkan permukaan tanah. Ini menghasilkan buah ceri dengan warna yang baik, tetapi biasanya rasa kekurangan.

Apabila melihat warna yang baik di Rainer ceri, anda mencari ceri yang mempunyai warna kuning yang berkrim. Warna ini dalam ceri lain boleh menunjukkan yang ripened di bawah, tetapi jangan biarkan ia menipu anda di Rainer, di mana ia adalah tanda cherry yang manis di bumi. Walau bagaimanapun, walaupun ceri yang anda sedang mempertimbangkan untuk membeli mempunyai warna yang baik, anda harus cuba dan mengetahui syarat-syarat apa yang mereka telah berkembang di bawah.

Sementara California menghasilkan beberapa Rainers, pengeluar yang terbesar di negara ini adalah setakat Washington, yang menghasilkan kira-kira 4000 tan setiap tahun. Rainers hanya dianggap sebagai musim pada bulan Jun dan Julai. Musim mereka pendek dan bulan penyediaan dan penjagaan yang diperlukan ada saja alasan yang mereka boleh jadi mahal.

Walau bagaimanapun, jika anda aficionado ceri yang benar, ada pengalaman lebih besar daripada menggigit ke Rainer lazat yang diambil di kemuncak musim yang dan berkembang di bawah syarat-syarat yang sesuai. Jika anda tinggal di kawasan di mana pokok-pokok ceri boleh berkembang dan menjadi lebih produktif, berkembang ceri Rainer anda sendiri boleh menjadi hobi yang sangat menguntungkan. Hanya perlu diingat bahawa kehilangan sebahagian (biasanya sekitar satu perempat) daripada tanaman anda kepada burung-burung yang tidak dapat dielakkan.

Selain dari merasa hebat, Rainer cherry mempunyai banyak manfaat kesihatan. Sebagai contoh, ia adalah sangat rendah lemak, sodium dan kolesterol, dan ia adalah sangat tinggi, serat, vitamin C dan antioksidan yang banyak. Rainers mempunyai sifat-sifat sedikit anti-radang, dan mereka membuat penggantian yang cemerlang bagi jenis makanan ringan yang manis seperti gula-gula dan soda kurang sihat.

Jangan biarkan musim Rainer ceri yang berlalu tanpa mendapatkan tangan anda pada beberapa Amazing buah-buahan. Jika anda tidak pernah cuba salah satu, ada tiada masa yang lebih baik untuk mengetahui mengapa bulan Jun dan Julai benar-benar adalah bulan yang terbaik tahun ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *