Buah-buahan Indeks glisemik rendah yang padat nutrien

Buah-buahan Indeks glisemik rendah yang padat nutrien

Secara umumnya, orang boleh mengambil buah-buahan tanpa prihatin berapa pantas gula buah-buahan yang diserap ke dalam sistem peredaran darah. Kerana dengan pilihan Indeks glisemik yang buah-buahan, individu-individu yang ingin menambah lebih banyak makanan yang rendah Indeks glisemik yang bernasib baik. Hampir semua buah-buahan adalah dengan alam pada akhir Indeks glisemik (aka GI) yang rendah juga berkhasiat. Terdapat, Walau bagaimanapun, beberapa bintang penghibur serta pengecualian bagi kita untuk mengetahui.

Terdapat pelbagai jenis buah-buahan kaya nutrien yang rendah pada GI yang boleh dimakan secara kerap dengan tiada kebimbangan atau kadar pertengahan. Epal, Strawberi, grapefruits, oren, buah ceri, buah per, prun atau aprikot kering akan cemerlang semua buah-buahan opsyen Indeks glisemik yang rendah. Setiap satu daripada pilihan-pilihan makan dengan antioksidan dan telah membuktikan kualiti memerangi penyakit.

Blueberry adalah salah satu daripada penyumbang rendah GI buah-buahan. Mereka akan makan dengan vitamin K dan mangan, vitamin C dan pelbagai vitamin B. Kajian telah menunjukkan mereka mempunyai banyak manfaat kesihatan, mencegah dan melawan penyakit untuk meningkatkan kesihatan otak dan fungsi. Di dalam berry berkedut sederhana ini adalah campuran bahan-bahan yang seolah-olah pertempuran kanser, mengurangkan keradangan dan juga melambatkan proses penuaan melalui bahan antimikrobial yang luar biasa yang dipanggil resveratrol yang mujarab. Ramai pakar-pakar dan pakar pemakanan menyarankan bahawa menggabungkan blueberry ke pelan hidangan harian kami boleh meningkatkan dengan ketara kami Kesihatan, kesejahteraan dan panjang umur. Buah-buahan Indeks glisemik yang rendah ini boleh dimakan segar, beku atau pun kering.

Blackberry adalah satu lagi buah Indeks glisemik rendah yang pakej punch pemakanan yang besar dan mempunyai beberapa pertimbangan. Beri hitam tidak mungkin mendapat jenis pengiktirafan bahawa blueberry dan beri beberapa yang lain menerima, tetapi mereka juga adalah nutrien yang sama tebal dan menggalakkan kesihatan. Mereka akan tepu dengan pelbagai jenis mineral dan vitamin yang termasuk vitamin K, A, C dan kalium, dan tembaga dan mangan. Mereka kadar sangat tinggi pada skala ORAC. Kapasiti absorbance radikal oksigen (ORAC) adalah satu kaedah yang standard menunjukkan kapasiti antioksida dalam buah-buahan dan sayur-sayuran dengan mengukur penurunan oksidatif. Seperti yang kita tahu sekarang, antioksidan telah menerima banyak perhatian media untuk keupayaan untuk mengatasi karsinogen dan sekali gus membantu mencegah kanser. Ini adalah berita baik, kerana beri ini lazat dan boleh memenuhi salah satu sweet gigi dan memegang kanser di bay tanpa menyebabkan tahap glukosa darah kepada rollercoaster.

Sebaliknya, Terdapat beberapa buah-buahan yang harus digunakan hanya dalam kesederhanaan, oleh kerana kedudukan mereka lebih tinggi pada GI. Salah satu daripadanya adalah tarikh. Tarikh yang lazat tetapi malangnya mereka tidak buah Indeks glisemik yang rendah. Hanya segelintir kecil boleh menyebabkan spike penting dalam tahap glukosa darah. Ia adalah yang terbaik untuk mengelakkan atau serius membendung kemasukan mereka. Satu lagi buah Indeks glisemik yang tinggi yang anda mungkin mahu pendekatan berhati-hati adalah tembikai. Kita semua suka tembikai, terutama di musim panas, tetapi ia juga boleh menyebabkan spike ketara dalam tahap glukosa darah. Walau bagaimanapun, tembikai mempunyai beberapa kelebihan kesihatan dan ramai boleh masih boleh dimakan dalam kuantiti yang kecil, sekali-sekala.

Kesimpulannya, jika kita mencari alternatif baru di penghujung Indeks glisemik yang rendah, kita boleh mencari turun pelbagai pilihan dalam buah-buahan yang banyak dan beri disediakan sepanjang tahun. Digunakan dengan beberapa kesedaran ini, mereka dapat memenuhi keinginan kami untuk sesuatu yang manis tanpa mengekalkan tahap glukosa darah yang tidak stabil, dan pada masa yang sama meningkatkan keseluruhan kami kesihatan dan kesejahteraan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *