Buah Avokado: Herba ubat bagi penyakit Kesihatan

Buah Avokado: Herba ubat bagi penyakit Kesihatan

Buah-buahan alpukat atau mentega adalah yang berserabut PIR-mengukir buah-buahan dengan satu biji besar yang merangkumi oleh pulpa mentega. Ia benar-benar biasanya ditentukan dalam warna kebanggaan unit ini dianugerahkan atau ungu. Buah-buahan ini mula-mula dilancarkan di Mauritius pada 1780. Buah-buahan ini terdiri daripada tahap lemak yang sudah tentu jelas butyric asid berbanding dengan buah-buahan lain yang baik. Ia menyediakan tinggi tahan terhadap jangkitan bakteria dengan ram-makan dengan secukupnya daripada palmitate vitamin a. Di samping itu ia didapati dapat dimuatkan dengan kandungan protein daripada roti atau sedikit bijirin makanan yang lain. Walaupun, ia adalah jelas kandungan serat.

Buah-buahan ini berkrim boleh diperolehi untuk yang diperkaya dengan isi-kandungan yang berkhasiat serupa dengan kandungan serat, vitamin k, vitamin B6, asid folik, vitamin B, kalium, tembaga, asid askorbik dan kalori. Ianya juga bertutup diperkaya dengan ‘asid oleik’ – monounsaturated yang lemak yang membantu dalam mengurangkan tahap kolesterol dalam badan. Kerana keuntungan biasa, ia dikenali sebagai buah-buahan paling sihat dan nurtured di dunia. Ini di samping itu berazam untuk mendapatkan kuantiti baik kalium yang boleh membantu dalam mengawal tahap tekanan darah dalam badan, angin ahmar dan penyakit kardiovaskular.

Hendaklah kita mengetahui bagaimana anda boleh menggunakan alpukat untuk mengubati pelbagai penyakit Kesihatan?

Isu-isu sistem gastrousus: Buah-buahan ini ternyata menjadi ubat yang hebat untuk menyelesaikan penyakit perut. Pengambilan buah-buahan ini bersama-sama dengan ripened betik boleh menjadikannya ruji makanan bagi hyperacidity. Tambahan pula ini membantu dalam menghadapi kolitis, biliousness dan autointoxication.

Nafas: penggunaan alpukat serius berfungsi dengan baik untuk menguruskan masalah nafas. Pengambilan kerap mereka dengan betul membuang penguraian saluran penghadaman yang merupakan punca sebenar penyakit ini.

Psoriasis: Untuk menjaga psoriasis dengan cekap, ia dinasihatkan bahawa minyak alpukat sepatutnya digunakan di seluruh kawasan terlibat dua kali sehari untuk memiliki kejayaan.

Bantuan Kecantikan: Buah-buahan ini meluas digunakan kerana keagungan menyokong pelbagai krim, pembersihan ejen dan losyen kulit untuk pemalsuan isu penuaan pesat, pencemaran pada kulit. Di samping itu, ia digunakan untuk penghawa rambut dan mandian minyak untuk menyuburkan scalps dan rambut yang membosankan.

Terutamanya penduduk menikmati memakan semua avocados ini melalui sandwich yang disediakan oleh ham dan mayones.

Adalah disyorkan mengapa buah-buahan ini benar-benar perlu dimakan di negeri yang baru dipetik dan mentah. Jika bagaimanapun ingin sentiasa untuk tempoh masa yang lebih lama maka anda perlu mash bahagian berserabut dan mengekalkan ia dalam beg Poli dimeterai dan disimpan di dalam penyejuk beku. Dengan cara ini anda akan dapat menyimpan buah-buahan ini khusus untuk 4-5 bulan. Bagi mereka yang ingin membeli bersedia untuk makan atau masak avocados pastikan untuk memilih satu dengan kulit jendal-jendul yang memperoleh warna hijau gelap. Orang-orang yang bersifat hard rock tidak boleh dipilih kerana ini biasanya tidak lagi masak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *