Bot kesihatan anda dengan debunga lebah yang semulajadi

Bot kesihatan anda dengan debunga lebah yang semulajadi

Walaupun debunga lebah telah menerima banyak perhatian berbanding beberapa dekad yang lalu, banyak orang masih tidak tahu apa yang ia adalah. Debunga adalah teknikal benih lelaki bunga dan boleh dilihat sebagai lelaki sel-sel tumbuhan berbunga. Ianya perlu bagi kilang akan fertilized. Setiap jenis bunga di loji beliau menghasilkan debunga, yang dicipta di dalam stamen blossom itu sendiri. Debunga lebah adalah debunga yang dikumpul dan disimpan oleh lebah madu di gatal mereka. Manakala madu lebah melaksanakan aktiviti ini, mereka benar-benar pollinate lebih daripada 80 peratus daripada berkembang tumbuh-tumbuhan hijau. Jelas, mereka adalah satu komponen yang penting dalam penyebaran loji. Universal, debunga lebah adalah dipuji untuk watak nutrien kandungan yang luar biasa kemampuannya untuk membekalkan tenaga.

Digunakan selama berabad-abad, debunga lebah telah dipertimbangkan ejen penyembuhan yang kuat, sumber kuasa regeneratif dan rahsia untuk kekal belia bagi sesetengah orang dahulu kala. Dapatkan SM 2735, Maharaja Cina dikumpulkan koleksi perubatan hebat yang mengandungi banyak beehive produk. Kompilasi ini masih dirujuk ke hari ini, dengan kajian berterusan yang terus menyokong banyak tuntutan. Bagi berjuta-juta tahun, manusia telah menggunakan produk beehive. Sebelum kertas juga dicipta, manusia purba terkenal diperingatkan mereka berkenaan produk lebah madu dan beehive. Honeybees dianggap Suci pada masa ini, dengan papyri Mesir yang merujuk kepada debunga lebah sebagai memberi kehidupan kepada habuk dan penggunaannya sebagai menawarkan yang suci kepada Tuhan-Tuhan. Legion Rom menggunakan menjalankan debunga lebah bagi rezeki, dengan orang-orang Rom purba walaupun membuat Virgil Sasterawan penyair rasmi lebah madu.

Malah Hippocrates disyorkan debunga lebah untuk beberapa penyakit, manakala Hindu yang mengajar bahawa makan madu dan debunga boleh menghasilkan Kesihatan, semangat, kebahagiaan dan kebijaksanaan. Madu dan debunga rutin digunakan oleh orientals untuk tujuan perubatan, manakala orang-orang Yunani purba yang merujuk kepada madu dan debunga sebagai makanan Raja-Raja, kerana mereka percaya makanan akan memberikan mereka keremajaan dan kecergasan. Debunga lebah adalah juga dilihat sebagai makanan harian pemakanan oleh Anglo-Saxon yang. Orang minum kombinasi wain, madu dan debunga kerana mereka percaya bahawa ia adalah elixir yang melanjutkan nyawa.

Dalam abad-abad yang berikut, Charlemagne direkodkan bahawa rakyatnya digunakan debunga dan madu setiap hari. Beliau juga dikehendaki bahawa kaumnya mengambil inventori Tahunan madu dan debunga bekalan. Cukai yang telah dibayar sering berupa madu dan debunga dan Hadiah madu dan debunga dilihat dengan penuh hormat. Hampir tiap-tiap rekod agama atau sejarah direkodkan pujian lebah madu dan produk-produk seperti debunga lebah. Buku-buku ini merujuk kepada penyembuhan bermanfaat dan sifat-sifat bahan yang memiliki debunga lebah. Aztek dan maya walaupun disembah lebah madu, yang boleh dibuktikan melalui pelbagai imej honeycombs dan debunga. Peneroka awal Amerika menjadi aktif dalam pengeluaran madu, supaya ia boleh digunakan di dalam Jadual.

Kerana para saintis Amerika Syarikat telah menunjukkan sedikit jumlah yang tiada kepentingan dalam dokumentasi Eropah yang menyokong nilai terapeutik debunga lebah, penyiasatan saintifik hari moden telah mengambil tempat di Eropah. Penyelidik lain sudah tahu bahawa makanan yang indah ini mengandungi kepekatan nutrien hanya kira-kira setiap dikenali, dengan laporan dari kawasan-kawasan Eropah dan Amerika Syarikat yang mengesahkan kepercayaan bahawa bahan ini mempunyai nilai yang tak terhingga untuk rawatan penyakit dan penyelenggaraan kesihatan.

Debunga lebah adalah tersedia dalam kapsul, tablet, dan bentuk serbuk pukal tempatan anda atau kedai makanan kesihatan internet. Sentiasa membeli produk jenama nama debunga lebah untuk memastikan kualiti dan ketulenan produk yang anda beli.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *