Bon jaminan dan hanya bagaimana mereka bermanfaat

Bon jaminan dan hanya bagaimana mereka bermanfaat

Hampir setiap hari dalam hidup anda, anda akan membuat kontrak. Banyak adalah agak kecil dan tidak penting. Beberapa adab yang jelas dan mudah di mana kontrak digunakan setiap hari sebagai contoh adalah apabila memperoleh makanan di sebuah pasar raya, di mana kedai-kedai adalah menjamin ia akan boleh dimakan. Anda boleh mengambil kembali untuk bayaran balik itu anda akan mendapat item utama dan keju yang berkulat atau susu yang buruk. Setiap hari apabila anda pergi ke tempat kerja pada waktu pagi, anda juga rasa yang membuat kontrak anda akan bekerja untuk satu jam atau beberapa lain dipersetujui jumlah. Walau bagaimanapun, terdapat masa apabila kontrak adalah banyak lebih jelas dan banyak lagi komitmen kewangan.

Satu contoh biasa akan apabila anda mengupah kontraktor untuk membina rumah untuk anda. Anda melaburkan wang yang banyak risiko dan dia berjanji dia akan melakukan pekerjaan yang baik. Kadang-kadang, jenis kewajipan kewangan boleh sangat menakutkan kerana jika satu orang yang mengambil bahagian di dalam kontrak tidak bertekad dengan komitmen mereka, maka ia boleh menjadi keadaan sebenar kewangan dahsyat. Walaupun akhbar tempatan kadang-kadang melaporkan keadaan di mana seseorang yang gagal untuk menyiapkan rumah atau pecah sempadan dan meninggalkan tapak bangunan kacau-bilau apabila mereka meninggalkan lokasi dan berlari dengan jumlah dana yang besar. Bon penjamin boleh digunakan agar setiap pihak rasa Keselamatan, di mana setiap sisi dalam rundingan kontrak akan mempunyai perlindungan daripada apa-apa kerugian.

Pada dasarnya, bon penjamin adalah seperti pelan insurans. Dalam memutuskan atas pampasan kewangan adalah dibayar jika mana-mana pihak yang gagal untuk mengisi penuh mereka sebahagian daripada kontrak. Melakukan ini, anda boleh memasuki kontrak dengan lebih banyak jaminan, mengetahui bahawa apa yang berlaku, anda boleh dilindungi. Yang “terikat” adalah biasanya apa yang ini bermakna apabila melihat syarikat-syarikat yang mengiklankan dan mempromosikan ini. Jika entah bagaimana seorang pekerja meranapkan, anda akan dibayar bagi kerugian anda. Ianya bernilai meneliti Jika syarikat yang anda akan menyewa dengan mempunyai apa-apa bon penjamin. Jika mereka tidak melakukannya, maka, yang boleh menjadi tanda-tanda bahawa anda perlu mencari satu lagi syarikat.

Bon penjamin kini mempunyai pelbagai pilihan. Kebanyakan ini adalah undang-undang diperlukan untuk kontrak-kontrak kerajaan dan tugas kerajaan dan besar bagi berjuta-juta dolar. Sebahagian daripada mereka adalah agak kecil dan hanya untuk satu kontrak yang sangat berbeza. Satu jenis bon adalah bon pampasan dan yang memastikan bahawa kontraktor yang akan memasuki kontrak apabila diberi tawaran. Terdapat juga suatu bon prestasi, memastikan bahawa kontraktor akan melaksanakan kerja-kerja yang dinyatakan dalam kontrak. Terdapat bayaran bon, membuat sesetengah kontraktor akan membayar bagi perkhidmatan-perkhidmatan yang beliau berkata beliau akan membayar. Malah terdapat bon penyenggaraan yang akan memastikan kontraktor akan menyediakan pembaikan dan penyenggaraan Kemudahan untuk tempoh masa kontrak.

Cukai, peniaga kenderaan, wang pemancar dan bon-bon spa kesihatan walaupun berada hanya beberapa lesen dan permit bon kerana terdapat jenis yang tidak terkira banyaknya. Setiap satu daripada ini direka bentuk untuk membantu memastikan bahawa peniaga tidak kerja dengan cara yang beliau ini bertujuan dan bahawa pelanggan adalah selamat sekiranya beliau gagal untuk berbuat demikian.

Semasa di sana pelbagai jenis bon-bon yang disediakan, anda akan mendapat idea utama mereka sekarang. Anda perlu menyiasat sama ada terdapat jaminan bon disediakan untuk memastikan perlindungan anda jika anda akan memasuki ke dalam kontrak yang besar dan mempunyai kebimbangan mengenai wang anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *