Bolehkah pesakit sklerosis berbilang, kanak-kanak ibu bapa A?

Bolehkah pesakit sklerosis berbilang, kanak-kanak ibu bapa A?

Dahulu Bilakah wanita yang menghidap sklerosis berbilang, doktor akan nasihat terhadap penubuhan sebuah keluarga. Tetapi awal Sains dan ubat-ubatan serta penerimaan yang lebih baik daripada sklerosis berbilang membiarkan banyak dalam profesion perubatan untuk mengakui bahawa seorang yang mempunyai penyakit yang boleh menanggung kanak-kanak dan menangani penyakit yang melemahkan.

Walaupun dengan sklerosis berbilang, anda mengemukakan lebih daripada satu kanak-kanak tetapi untuk itu, adalah perlu untuk kita lihat dalam diri anda dan bagaimana anda akan menghadapi sklerosis berbilang. Pasti ada satu keperluan untuk menyediakan baik dan menyelesaikan hidup anda untuk berurusan dengan perkembangan dan kesihatan kanak-kanak.

Jangan ambil ia sebagai satu cabaran oleh anda sendiri sebagai meningkatkan keluarga boleh cuba juga untuk ibu bapa tanpa sklerosis berbilang. Perancangan masa anda dengan bijak adalah penting dan sebagai mencari selepas kanak-kanak boleh penyaliran, cuba Dato tenaga anda supaya anda boleh mengalami hari tanpa rasa Haus. Apabila anda sudah bertenaga, memperuntukkan sedikit masa untuk bermain dengan anak-anak anda tetapi di lain kali, apabila anda berasa letih, mempunyai aktiviti-aktiviti yang tenang dengan anak anda.

Kanak-kanak yang sangat taat dan apabila masa yang tepat, Jelaskan kepada mereka keadaan anda kerana mereka masih muda dan sangat menerima. Kerana sklerosis berbilang yang terletak di, kadangkala terdapat keperluan untuk menyedarkan anak-anak anda yang anda perlukan masa untuk berhadapan dengannya dan boleh menjejaskan apa-apa rancangan yang anda ada dengan mereka. Aktiviti boleh ditangguhkan tetapi meminta penerimaan mereka dan mungkin memperuntukkan masa untuk aktiviti lain lebih menjalani seperti membaca, dan lain-lain. Apabila anda mengambil peluang untuk menjelaskan kepada kanak-kanak anda, ia boleh berguna dan tidak membawa kepada salah faham.

Sklerosis berbilang keperluan tidak melumpuhkan satu kerana terdapat masih banyak perkara yang anda boleh lakukan selagi anda belajar untuk mengutamakan. Masa anda dengan anak-anak anda adalah sangat berharga dan bagi tugas-tugas lain yang boleh boleh ketepikan untuk kemudian hari, belajar cara untuk melakukannya dan menghabiskan masa anda dengan bijak. Memperuntukkan masa untuk menjalankan urusan tugasan dan tugas-tugas lain yang penting tetapi tidak overexert. Apabila anda sibuk dengan tugas sapping tenaga, Adakah yang lebih mudah dan kurang penyaliran seterusnya satu supaya anda boleh menjimatkan tenaga dan tidak terlalu penat.

Sentiasa menyemai anak anda perlu bijaksana dan menerima orang-orang Kurang Upaya. Kanak-kanak dengan ibu-bapa sklerosis berbilang cenderung untuk membesar menjadi dewasa yang lebih penyayang, prihatin dan bertanggungjawab.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *