Boleh Yogurt membantu jerawat – dan lebih banyak jerawat mitos

Boleh Yogurt membantu jerawat – dan lebih banyak jerawat mitos

Terdapat pasti banyak mitos mengenai Pencegahan jerawat dan pengurusan yang telah menjadi popular sejak kebelakangan ini. Beberapa soalan yang popular adalah: “Boleh jerawat dibantu oleh epal makan” dan “Bagaimana baik adalah yogurt untuk merawat jerawat.” Sering kali bukti saintifik tidak bersetuju dengan kepercayaan Universal diadakan tentang jerawat. Mujurlah, ianya tidak perlu memahami mereka exhaustively untuk memisahkan realiti dari mitos. Kadang-kadang anda boleh bergantung pada pengalaman sehari-hari.

Diet sihat – memberi perhatian kepada apa yang anda makan untuk kulit yang jelas

Walaupun ramai fikir makan makanan bergoreng dan coklat mempunyai hubungan yang tepat dengan jerawat, itu bukanlah semata-mata kes. Begitu juga, minum soda tidak meningkatkan kemungkinan anda menghidap jerawat. Ia benar-benar benar, walaupun, diet yang akan memainkan peranan penting dalam semua sistem penting badan seseorang, dan oleh itu mempunyai peranan dalam penghapusan jerawat.

Makanan berminyak tidak langsung mencetuskan tambahan minyak untuk dicipta daripada kelenjar minyak anda memberikan anda meningkat kecacatan. Tetapi akan makanan yang meningkatkan pengeluaran minyak. Garam yang berlebihan, Walau bagaimanapun, telah menunjukkan untuk menjadi bahan makanan semata-mata nyata termasuk kesan buruk. Berita baik mengenai garam adalah bahawa ia hanya worsens jerawat yang sedia ada. Ia tidak menyebabkan ia. Sebaliknya, Makan diet yang baik terus ditunjukkan kepada mengandungi satu hasil yang baik pada kulit anda. Sebagai contoh, Makan produk tenusu rendah lemak, seperti yogurt, akan membantu kesihatan kulit anda. Produk tenusu rendah lemak mempunyai kuantiti yang tinggi daripada Vitamin A. rendah lemak yogurt juga mempunyai acidophilus (bakteria “hidup”). Acidophilus dalam yogurt adalah bermanfaat untuk kesejahteraan usus, yang terus ditunjukkan untuk memperbaiki kulit anda.

Kebersihan boleh membantu dengan jerawat

Kebersihan dan pemakanan secara langsung kaitan. Sebab utama mereka mungkin ada kaitan, walaupun, adalah disebabkan cara hidup rakyat. Bagi orang-orang dengan regimen makanan yang tidak sihat yang anda sering cenderung untuk termasuk cara hidup kebersihan yang tidak mencukupi. Walau bagaimanapun, kuasa kebersihan pada kulit yang buruk adalah diabaikan.

Anda cenderung untuk menjadi lebih terdedah untuk mendapat kecacatan apabila liang-liang kulit anda akan disekat, memberi anda terperangkap bakteria jerawat. Apabila ini berlaku, badan anda akan menghantar sel-sel darah putih untuk menyerang bakteria. Rantau ini akan menjadi jengkel dan nanah akan dibentuk yang berakhir dalam satu gaya jerawat.

Oleh kerana itu, beberapa tabiat kebersihan yang cenderung untuk menyekat liang-liang kulit anda akan menjadi faktor. Kesan, Walau bagaimanapun, adalah diabaikan. Sel-sel kulit mati dan bakteria jerawat yang menjadi terperangkap, dan tidak akan membuat jalan mereka keluar daripada liang ke permukaan, hanya agak terjejas oleh sama ada seseorang membasuh muka mereka secara konsisten.

Basuh kulit anda dua kali sehari dengan cara yang lembut adalah amalan yang betul untuk membangunkan. Pastikan anda menjauhkan diri keras, kuat menyental beberapa kali setiap hari. Tabiat ini akan membantu menggalakkan kulit yang sihat secara umum.

Tetapi jerawat rapat terjejas oleh pengeluaran sebum tambahan (satu minyak semula jadi kulit), disebabkan sebahagian besar oleh hormon. Kebersihan yang betul mempunyai manfaat kerana beberapa sebab. Faedah utama kebersihan kulit yang baik sedang menguruskan jerawat yang telah berlaku sebelum ini. Dalam contoh ini, ubat-ubatan akan mempunyai permukaan yang sesuai untuk mencapai kerja terbaik mereka.

Pembersih yang kuat digunakan kira-kira tidak hanya membersihkan kaki minyak lebihan yang membantu pembentukan jerawat, mereka benar-benar melemahkan keupayaan kulit untuk menguruskannya. Juga, produk-produk kosmetik yang semalam hampir tidak pernah akan meningkatkan kemungkinan anda terkena kecacatan.

Jerawat dan tekanan

Kebimbangan boleh sering dianggap satu faktor Ketua dalam pembangunan jerawat. Sebab ketegangan dipercayai mempunyai keputusan yang pada jerawat adalah kerana ia akan berkurangan dalam sistem imun dan pengaruh hormon. Terdapat hubungan langsung di antara kebimbangan dan jerawat. Tekanan akan mempunyai seseorang kanak-kanak yang mempunyai hasil pada jerawat semasa, tetapi sebagai satu punca Hokkaidō menduduki tempat amat tipis dalam senarai.

Lazimnya, individu yang mempunyai kebimbangan yang bercuti juga bertahan akibat masalah kesihatan yang lain. Ingat fakta bahawa tekanan dan dicabar oleh peristiwa-peristiwa kehidupan seharian biasanya tidak perkara yang sama. Bimbang akan berlaku jika seseorang berpendapat mereka tidak sehingga tugas untuk menguruskan isu-isu tersebut juga.

Tidak Over-medicating membantu atau memudaratkan jerawat

Ramai orang menganggap yang mengambil lebih daripada dos ubat-ubatan (sama ada yang menukarkan atau preskripsi) akan membantu merawat jerawat. Dalam keadaan yang terbaik, ianya satu pembaziran pil. Dalam kes terburuk, ia boleh merosakkan kulit. Pelan anda terbaik adalah mengikut dos yang disyorkan pada arahan ubat tersebut. Jika di kaunter ubat-ubatan tidak membantu jerawat anda dalam masa beberapa minggu, maka menjadi tertentu untuk melawat dermatologi anda untuk kursus rawatan yang berbeza.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *