Boleh ubat-ubatan homeopati merawat keadaan kulit?

Boleh ubat-ubatan homeopati merawat keadaan kulit?

Dr. Cyril Meyre merupakan seorang doktor Naturopathic yang mengamalkan hidup darah analisis dan Iridology dalam pendekatan naturopathic. Beliau juga memberikan kursus Iridology dan seminar mengenai topik-topik yang berbeza yang berkaitan dengan masalah kesihatan. Dr. Meyre bekerja sebagai perunding untuk Herbasanté, sebuah syarikat produk kesihatan semulajadi yang berpangkalan di Montreal.

Dalam temubual ini, beliau adalah ubat-ubatan homeopati bagaimana explaining boleh membantu menyembuhkan masalah kulit.

Optiderma: Bagaimanakah homeopati berfungsi dalam membantu dengan penyakit kulit yang kronik?

Dr. Meyre: Homeopati akan membantu meningkatkan yang lebih baik fungsi buah pinggang dan Selesaikan masalah kulit. Untuk masalah kulit, anda perlu bekerja pada buah pinggang, serta hati dan usus.

Sebagai contoh, jika anda mempunyai sembelit, anda perlu meningkatkan ia mempunyai kulit yang lebih sihat. Jika anda mempunyai masalah buah pinggang atau jika anda tidak minum air yang cukup, Semua toksin akan keluar melalui kulit. Kerja hati akan juga membantu, kerana hati merupakan organ di mana semua toksin akan. Anda perlu bekerja pada hati untuk lebih baik detox badan.

Sebagai contoh, Homeotox (detox badan am yang dibangunkan oleh Herbasante) akan bekerja pada emunctories, iaitu buah pinggang, hati, usus, kulit, paru-paru. Dengan bekerja dalam emunctories ini, anda akan meningkatkan masalah kulit anda. Anda juga boleh bekerja pada sistem limfa dengan Lympatox. Sistem limfa adalah di mana semua toksin akan dipenuhi. Anda kemudian akan memperbaiki kulit anda dan sistem imun anda.

Optiderma: Bagaimana Adakah anda menjelaskan bahawa apa-apa jumlah minimum loji boleh menyembuhkan pesakit kulit?

Dr. Meyre: Dengan ubat-ubat homeopati, anda tidak memerlukan jumlah yang besar. Anda hanya perlu mengesan produk. Ubat-ubatan Homeopati yang bertindak sebagai seorang Rasul, yang bekerja pada penyakit tertentu. Sebagai contoh, jika anda memilih sulfur 4CH untuk masalah kulit, ia hanya akan menghantar mesej pada apa yang kurang dalam tubuh dan hanya akan memberi satu pergi kecil untuk membuat ia bekerja lebih baik.

Optiderma: Phytotherapy dan homeopati berfungsi bersama-sama atau salah satu harus cuba satu ubat pada satu masa?

Dr. Meyre: Ia bergantung pada kes itu, tetapi anda tidak boleh sentiasa campuran phytotherapy dan ubat-ubatan homeopati. Anda boleh mencampurkan ubat-ubat yang berbeza untuk mendapatkan keputusan yang lebih baik. Biasanya, anda masih akan mendapat keputusan yang baik dengan homeopati sahaja. Apabila anda mempunyai akut ekzema, gatal atau psoriasis, anda juga boleh menggunakan krim Homeopati yang menenangkan gejala-gejala.

Optiderma: Apa anda ingin mencadangkan kepada orang yang mempunyai ekzema sejak kecilnya dan mana krim kortison tidak berfungsi lagi?

Dr. Meyre: Untuk menggantikan krim kortison, anda mempunyai krim Execalm. Ianya krim tanpa paraben yang bercampur-campur dengan produk-produk homeopati. Kami juga termasuk dalam bahawa laut mati produk salts. Jika anda mempunyai ekzema selama bertahun-tahun, anda juga perlu merawat Alergi tersebut.

Optiderma: Apakah jenis protokol boleh diikuti untuk seseorang yang mengalami keadaan kulit?

Dr. Meyre: Anda boleh menggunakan Dermaplex, yang merupakan produk yang akan bekerja pada jerawat, ekzema dan psoriasis. Ia mengandungi semua remedi yang asas untuk membersihkan darah, memelihara dan memperbaiki kulit. Apabila anda menggunakan produk tersebut, anda boleh mula dengan program. Bermula 4 minggu pertama dengan detox umum, seperti Homeotox atau Lympatox, maka anda boleh memasukkan beberapa remedi yang lebih khusus untuk kulit.

Malah bagi penyakit kulit yang teruk, anda masih boleh menggabungkan ubat-ubatan homeopati. Terdapat tiada kesan sampingan dan tidak ada kontra dengan produk-produk farmaseutikal.

Optiderma: Kesimpulannya, anda boleh beritahu saya sebab-sebab yang tiga, yang mengapa orang harus memberi peluang kepada ubat-ubatan homeopati untuk merawat keadaan kulit mereka?

Dr. Meyre: Anda boleh memberi ubat-ubatan homeopati untuk semua orang: bayi yang baru lahir, kanak-kanak atau seorang yang berumur 75 tahun. Terdapat tiada kesan sampingan dan anda akan mendapat hasil yang sedikit.

Saya tidak mengatakan anda akan mendapat 100% hasilnya, tapi sekurang-kurangnya 20% manfaat sehingga 80% faedah, bergantung kepada kes dan apa yang ada di sebalik keadaan kulit anda. Kadang-kadang, anda boleh mendapatkan keputusan di hari yang sama dengan Execalm, sebagai contoh. Bagi orang lain, ia akan mengambil masa 2 minggu. Ia bergantung bagaimana buruk keadaan adalah pada kulit anda, berapa lama anda telah ia dan Apakah jenis ubat yang digunakan.

Perkara yang penting dengan ubat-ubatan homeopati adalah untuk mengambil homeopati dengan cara yang betul dan untuk mengulangi dos 3 hingga 4 kali sehari. Jika anda tidak melakukan ini setiap hari, keputusan akan menjadi lebih rendah. Jadi, anda perlu menjadi sangat ketat dan sangat berterusan apabila mengambil ubat-ubatan homeopati untuk mendapatkan keputusan yang baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *