Boleh ubat gigi kawalan Tartar benar-benar berkesan?

Boleh ubat gigi kawalan Tartar benar-benar berkesan?

Pelbagai ubat gigi di pasaran sering dilabelkan sebagai ubat gigi kawalan tartar. Ini Bunyi seperti sesuatu yang baik kerana bagaimana yang memudaratkan tartar boleh gigi seseorang. Walau bagaimanapun, Terdapat banyak kerisauan mengenai tartar kawalan ubat gigi bagi sesiapa sahaja untuk menjadi sedar. Ini terdiri daripada borang tartar yang gigi yang boleh mengendalikan untuk gigi yang gigi yang boleh bekerja dengan.

Ubat gigi kawalan tartar hanya akan bekerja untuk mengendalikan pembentukan tartar yang muncul melalui talian gusi. Ini adalah berguna kerana bagaimana tartar di sepanjang garis gusi boleh menyebabkan gigi untuk mencari unappealing. Ia adalah manfaat berguna tetapi ia hanya topeng masalah yang penting dengan ubat gigi kawalan tartar.

Tartar yang di bawah garis gusi tidak akan mendapat kesan melalui ubat gigi ini. Tartar yang membina di kawasan ini adalah sesuatu yang tidak dapat dilihat dengan mudah. Ia akan akhirnya menyebabkan seseorang kehilangan satu gigi dari semasa ke semasa atau sekurang-kurangnya mempunyai mereka menyakiti agak sedikit.

Ia juga akan menjadi sukar bagi ubat gigi ini untuk bekerja dengan lebih keras tartar Deposit. Deposit yang lebih lembut yang sedang terbentuk disebabkan oleh bakteria dan plak pada gigi boleh menjadi mudah dijaga. Walau bagaimanapun, apa-apa yang telah wujud selama beberapa hari mungkin tidak akan mudah dijaga.

Jenis ubat gigi kawalan tartar yang baik boleh bekerja sepanjang beberapa hari atau minggu untuk menyingkirkan Deposit ini keras. Jangan mengharapkan ini mengambil jumlah waktu bekerja yang pendek. Regimen baik dengan ubat gigi ini perlu digunakan. Dalam sesetengah kes ia mungkin mengambil lebih daripada hanya satu tiub ubat gigi ini bagi keseluruhan proses untuk bekerja keluar kanan.

Masalah yang penting dengan ubat gigi kawalan tartar datang dari cara ini adalah gigi yang tidak boleh digunakan oleh orang-orang dengan gigi sensitif. Ubat gigi ini boleh mengandungi natrium pirofosfat. Ini merupakan bahan yang digunakan untuk melawan tartar pembentukan. Ini boleh menjadi bahan yang berbahaya kepada orang yang mempunyai gigi sensitif.

Ia juga boleh berfungsi menjadikan gigi biasa merasa terutama sensitif kepada sentuhan. Sensitiviti ini meningkat secara amnya akan sementara. Ia masih akan menyakitkan pada gigi. Ini adalah risiko yang penting untuk mengetahui apabila ia datang kepada ubat gigi kawalan tartar.

Ubat gigi kawalan tartar boleh bekerja dengan beberapa bahagian tartar pada gigi seseorang. Walau bagaimanapun, ia adalah satu bentuk ubat gigi yang tidak dapat bekerja dengan Semua kawasan gigi seseorang. Ia adalah sesuatu yang hanya akan bekerja dengan Deposit yang lembut ke atas garisan gusi. Ia juga boleh merosakkan gigi sensitif. Pastikan anda menonton bagi faktor-faktor ini apabila ingin mendapatkan ubat gigi untuk bekerja untuk keperluan salah satu jenis ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *