Boleh terapi kanal akar akan membahayakan kesihatan anda?

Boleh terapi kanal akar akan membahayakan kesihatan anda?

Ia seolah-olah kita bahawa tindakan mereka mengenai kontroversi ke atas merkuri dalam tampalan adalah satu petunjuk yang kukuh daripada kemungkinan ini. Dr. George Meinig mengkaji kerja-kerja Dr. Weston Price, seorang penyelidik yang teliti. Dr. harga kerja menunjukkan bagaimana kuman menjadi terperangkap dalam gigi. Walaupun doktor gigi mengisi kanal akar, terdapat masih lebih tiga batu dapat diakses, tubules tidak dirawat daripada kuman ini boleh tuangkan toksin ke dalam badan anda.

Racun ini boleh memberi kesan kepada hati, buah pinggang, paru-paru, mata, perut, otak dan pelbagai tisu badan yang lain. Pada masa-masa, kuman diri mereka melarikan diri ke dalam aliran darah dan akan dijalankan di seluruh badan. Dr. Meinig menulis daripada Dr.Price di dua puluh lima tahun painstaking penyelidikan, banyak di bawah naungan Institut Penyelidikan Persatuan pergigian Amerika.

Dia mendapati hasil penyelidikan Dr. harga telah dikebumikan selama 70 tahun yang lalu oleh bukan beriman. Kami berasa bahawa profesion pergigian dan perubatan yang akan menyimpan maklumat dengan permintaan untuk penyelidikan lanjut. Apa-apa siasatan yang perlu, tetapi orang harus tahu tentang kerja-kerja Dr. harga supaya mereka boleh membuat keputusan tentang apa yang mereka sendiri adalah yang terbaik bagi mereka untuk membuat pilihan yang bijak. Dengan menjadikan orang yang menyedari cover-up ini, Dr. Meinig menyeluruh kajian penyelidikan Dr. harga pasti akan memaksa doktor gigi dan doktor melakukan beberapa memikirkan semula.

Selain itu, Dr. Meinig menerangkan penyelidikan Dr. harga pada kerosakan gigi dan penyakit gusi dari segi praktikal. Ini adalah maklumat yang berharga. Jika kita tidak mahu mempunyai kesan terapi kanal akar berbahaya, toksik dalam badan kita, kita menghalang mereka sangat perlu bagi mereka. Dan di sini sekali lagi, harga Dr. membantu kita membuat pilihan yang betul. Kita selalu berkata, jika kita tidak mencegah penyakit, kita sedang menghalang kesihatan. Kerja-kerja Dr. harga membuktikan ia.

Kebanyakan doktor gigi, kesihatan profesional dan individu-individu yang mempunyai terusan akar mungkin kecewa apabila mereka membaca tajuk buku saya. Ia akan menjadi sukar khas bagi doktor yang pakar dalam terusan akar dan ahli-ahli di dalam American Persatuan daripada Endodontics (AAE) untuk memahami mengapa saya menulis buku ini, kerana mereka diberikan pengiktirafan Kehormat semasa saya dan tiga yang lain-lain tempahan. Kita kita lihat hanya yang kekal ahli hadir yang memulakan Pertubuhan akar 50 tahun yang lalu.

Orang ramai dan kebanyakan profesion pergigian yang menyedari kegawatan dan kesukaran yang dihadiri dalam tahun-tahun awal kewujudan Pertubuhan AAE. Pada masa itu, pengekstrakan gigi dijangkiti adalah standard dan beberapa sekolah pergigian kanal akar yang mengisi teknik yang diajar. dalam mengajar bagaimana untuk menyelamatkan gigi dijangkiti doktor mengamalkan, kami mendapati ia sukar untuk mendapatkan perhatian mereka sehingga kita bertanya, bagaimana dapat anda, sebagai doktor gigi, pernah belajar bagaimana untuk menyelamatkan gigi dengan mengambil mereka?

Tidak tahu apa kita sekarang tahu tentang akar yang dipenuhi gigi, kita menjadi berjaya mengajar orang nilai penjimatan gigi mereka. Sebahagian penting daripada usaha tersebut adalah untuk menunjukkan kepada mereka bagaimana untuk mencegah kerosakan gigi di tempat pertama, sekali gus mengelakkan keperluan untuk tampalan akar. Bahawa kami berjaya dalam mengajar nilai penjimatan gigi mereka ini bukan lagi soalan. AAE yang mempunyai hampir 4000 orang ahli, dan tahun lepas penggunaan gigi lebih dari 24 juta telah dilanjutkan oleh terapi kanal akar.

Ia akan astound kebanyakan doktor gigi dan doktor untuk mengetahui kita tidak ditawan organisma-organisma yang berjangkit dalam gigi kami percaya kami mengawal dengan terapi kanal akar. Kuman di kanal akar seolah-olah telah telah dihapuskan dan bidang pada masa-masa walaupun besar tulang rahang yang dijangkiti yang hadir di sekeliling gigi didapati sembuh.

Apa yang doktor anda mungkin tidak menyedari hakikat bahawa bakteria yang menyebabkan jangkitan yang yang saya rujuk tidak kanal akar itu sendiri tetapi organisma yang menjadi dikunci dalam tubules yang membentuk semua dentin gigi. Cadangan-cadangan yang dibuat dalam buku ini akan disokong oleh yang luar biasa 25 tahun program penyelidikan, satu usaha yang merangkumi semua fasa terapi kanal akar. Anda akan mempelajari bagaimana penemuan ini penyelidikan pangkat dalam kepentingan dengan penemuan perubatan yang terbesar.

Hak cipta (c) 2007 dinyanyikan Lee dan George Meinig D.D.S

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *