Boleh membantu wain merah anda menurunkan berat badan?

Boleh membantu wain merah anda menurunkan berat badan?

Jawapannya adalah kedua-duanya Ya dan tidak. Wain merah ini penuh kalori kosong, seperti soda. Walau bagaimanapun, ia juga mengandungi jumlah sederhana resveratrol kimia, yang penyelidik percaya boleh memainkan peranan besar dalam mengekalkan diet yang sihat. Sebuah universiti di England kajian kesan resveratrol pada tubuh manusia dan telah datang kepada pemahaman bahawa bahan kimia itu mungkin suatu hari nanti bu yang digunakan sebagai pemakanan tambahan. Resveratrol bekerja bersama-sama dengan gen di dalam tubuh manusia yang membantu menggalakkan panjang umur, yang bermaksud kesihatan yang baik dan kemungkinan penurunan berat badan. Bahan kimia itu boleh ditemui di tahap yang tinggi dalam wain merah, tetapi walaupun anda minum setiap hari dalam jumlah yang sama, Peti Deposit Keselamatan, resveratrol yang anda ambil dalam jumlah yang tidak cukup untuk membantu anda mengekalkan atau mengurangkan berat badan.

Jawapan segera yang banyak membekalkan teka-teki ini adalah untuk minum wain yang lebih banyak. Maaf, tetapi itulah jawapan yang salah. Lebih wain anda minum, anda mengambil kalori lebih kosong dan kerosakan jangka panjang lebih yang anda lakukan untuk hati anda. Minum wain yang lebih banyak untuk mendapatkan lebih banyak resveratrol adalah seperti minum gelen air paip kerana anda memerlukan lebih banyak garam. Ia hanya tidak berfungsi dengan cara itu. Pemakanan saintis dan penyelidik akhirnya akan menemui cara untuk mengasingkan resveratrol untuk menyediakan satu alternatif yang lebih selamat dan cara untuk mendapatkan faedah-faedah yang sihat tanpa minum jumlah wain yang amat tidak sesuai.

Jika anda menikmati segelas atau dua setiap hari, jangan risau; ianya masih baik untuk anda. Mitos lain yang sering menyebarkan tentang anggur termasuk pepatah lama yang mengatakan bahawa wain membantu memecahkan dan menghadamkan makanan anda. Sebagai seorang peminum arak, anda mungkin pernah mendengar beberapa versi yang berbeza ini. Malah, wain tidak membantu penghadaman anda semua! Penggunaan arak semasa makan sebenarnya mengambil nutrien daripada badan. Enzim dan asid perut anda aktif memecahkan makanan anda untuk menghantar nutrien dan vitamin kepada tubuh anda yang lain. Ini adalah salah satu sebab mengapa peminum arak yang pintar biasanya mengambil mereka wain atau koktel, sebelum atau selepas makan malam.

Kalori dalam wain yang hampir tidak ketara berbanding dengan lain-lain koktel. Purata segelas wain merah yang mempunyai kira-kira 70 hingga 100 kalori. Manis atau berkrim koktel atau pencuci mulut minuman boleh perlu di mana-mana daripada 200 lebih 400 kalori. Tanah runtuh yang sekali-sekala adalah hanya salah satu daripada banyak keseronokan yang bersalah. Sebenarnya, sementara koktel yang manis indah, mereka harus dilayan seperti apa-apa benda “manis”-sebagai melayan. Diet yang sihat harus pergi mudah dengan pencuci mulut dan merawat. Dari segi penggunaan wain, segelas sehari bagi wanita dan dua lelaki ini dianggap sebahagian daripada diet yang sihat. Jika boleh, ubah tabiat minum untuk mempunyai wain anda beberapa jam selepas kita makan supaya badan anda boleh menyerap khasiat yang diperlukan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *