Boleh loya meramalkan IQ anak anda!

Boleh loya meramalkan IQ anak anda!

Apabila anda rasa anak anda berkembang sehingga apa Adakah anda membayangkan untuk masa depan?

Pakar bedah otak? Saintis roket? Presiden masa depan?

Kita semua mahu anak-anak kita untuk menjadi seseorang yang akan mengubah dunia, tetapi itu adalah satu perkara yang anda tidak akan pernah tahu sehingga si manja anda meninggalkan sarang… atau Adakah ia? Bagaimana jika anda boleh meramalkan IQ kanak-kanak anda tidak hanya dengan memantau gejala kehamilan biasa?

Lancar hari penemuan yang disiarkan dalam jurnal Pediatrik, The dan dilaporkan oleh majalah baru saintis, ini mungkin kemungkinan!

Kajian telah menunjukkan bahawa anak-anak ibu-ibu yang mengalami loya semasa kehamilan, adalah lebih cenderung untuk mempunyai IQ yang lebih tinggi daripada orang-orang yang dilahirkan kepada ibu-ibu yang merasakan tidak loya semasa kehamilan mereka.

Tiada juga dipercayai boleh hubung kait antara keterukan penyakit dan tahap kecerdasan kanak-kanak.

Hormon yang sama yang difikirkan untuk menyebabkan penyakit Pagi; thyroxine dan HCG (manusia gonadotropin kronik), dipercayai untuk melindungi bayi anda berkembang otak.

Sebab-sebab lain untuk bersyukur atas loya adalah bahawa beberapa kajian telah menunjukkan bahawa wanita yang mengalami penyakit adalah kurang berkemungkinan untuk mengalami keguguran atau melahirkan bayi dengan kecacatan kelahiran.

Tetapi tidak kira bagaimana bijak bayi anda ternyata, demam Pagi adalah tidak ada perkara yang menyenangkan, maka berikut adalah beberapa tips mudah yang boleh dicuba untuk memudahkan quease di!

1. Makan sedikit dan kerap

Loya boleh disebabkan oleh kekurangan makanan di dalam perut anda dan sebagai metabolisme anda bekerja jauh lebih cepat sekarang, ia adalah idea yang baik untuk makan lebih kerap untuk memastikan gula darah anda stabil. Hotel yang mengejut dalam gula dalam darah hanya akan meningkatkan loya anda dan membuatkan anda berasa kurang gemar makan, walaupun ini adalah apa yang anda perlu lakukan untuk berasa lebih baik.

Cuba dan mengisi pada kualiti protein dengan pelepasan perlahan karbohidrat untuk memastikan penyakit di bay bagi lagi dan untuk membantu memudahkan kehamilan keletihan.

2. Halia merupakan penawar hebat loya dan sakit. Cuba menghiris akar halia segar ke dalam secawan air panas dengan sepotong lemon untuk dan awal pagi membersih dan menjemput saya.

3. Homeopati garam boleh bekerja keajaiban untuk loya tetapi anda akan perlu untuk melihat ahli farmasi yang bertauliah untuk melihat mana satu yang sesuai untuk simptom anda.

4. Senaman adalah besar bagi loya seperti ia dialihkan aliran darah dari perut anda, jadi cuba senaman ringkas 10 minit.

5. Dapatkan Rehat – keletihan dan overtiredness adalah cukup untuk membuatkan anda berasa sakit ketika hamil tidak begitu bayangkan apa yang ia lakukan kepada anda apabila anda! Mengambil masa dalam 20 minit catnap sekitar waktu hari loya anda biasanya muncul.

Dan jika apa-apa yang bekerja untuk anda, sekurang-kurangnya anda boleh berterima kasih bahawa anda mempunyai bayi yang brainy jalan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *