Boleh kering mendorong buruh?

Boleh kering mendorong buruh?

Boleh kering rumah anda benar-benar mendorong buruh? Walaupun Bunyi seperti yang satu mitos, Terdapat beberapa kebenaran untuk isteri lama kisah. Sebagai tarikh disebabkan pendekatan anda mungkin berasa yang pecah tenaga tiba-tiba. Ini adalah disebabkan oleh perubahan hormon dalam tubuh; ia berlaku betul-betul sebelum bermula buruh. Dengan tenaga tambahan ini, anda mungkin merasakan keperluan untuk menyediakan rumah anda untuk ketibaan bayi anda. Ini dipanggil “menyarang”; Ia bukanlah sesuatu yang luar biasa dan manusia tidak mamalia sahaja yang melakukannya. Walaupun anda sibuk segala-galanya yang anda boleh mendapatkan tangan anda Kering, senaman tambahan benar-benar boleh membantu kontraksi anda untuk memulakan. Oleh itu, kering boleh mendorong buruh!

Pertama, sekiranya dikatakan bahawa wanita hamil sentiasa perlu melaksanakan penjagaan apabila membersihkan rumah masing-masing. Walaupun kerja itu mesti dilakukan, dan persiapan untuk bayi yang baru mesti menjadi keutamaan, ia tidak mustahil bagi wanita untuk membebankan otot atau mencederakan diri mereka semasa kerja-kerja rumah. Salah satu kemalangan yang paling biasa yang boleh berlaku adalah tergelincir di lantai basah, jadi sentiasa ambil masa anda dan berhati-hati apabila kering semasa mengandung. Ramai wanita boleh mendapati bahawa dalam bahagian kedua kehamilan mereka, mereka hanya terlalu letih untuk bersenam. Walau bagaimanapun, apabila anda mengalami yang pecah secara tiba-tiba tenaga semasa fasa bersarang anda akan mendapati bahawa rumah kering adalah pendekatan praktikal yang baik untuk kekal aktif secara fizikal dan penginapan sesuai sebaik sahaja anda berhati-hati dan Jangan overexert diri sendiri.

Buruh adalah berpuncakan dalam beberapa cara pembersihan rumah anda. Pertama, kering memerlukan anda untuk berjalan kaki bengkok, squat, Semua merangkak dan berdiri. Jawatan-jawatan tertentu dan menukar mereka memainkan peranan dalam membantu bayi untuk masuk ke dalam kedudukan birthing yang optimum. Terutamanya mencangkung membantu bayi untuk turun ke terusan kelahiran. Mencangkung tidak digalakkan jika bayi berada dalam breech, kedudukan merangkak yang dipilih. Kedudukan ini memberikan bayi lebih banyak ruang untuk memasang sebelum memulakan kerja.

Sama ada anda memilih perkara-perkara daripada lantai atau meletakkan pakaian dalam laci bawah, ia adalah sentiasa penting untuk ingat bahawa anda perlu tidak bengkok ke atas dari pinggang anda ketika hamil. Cuba ingat squat atau turun pada tangan dan lutut. Lenturan ke atas dari pinggang anda akan meletakkan ketegangan dan tekanan yang tidak perlu di belakang anda dan boleh menyebabkan di belakang sakit. Jika anda perlu untuk mengambil sesuatu from off of lantai, mencangkung dahulu. Mencangkung, selain membantu bayi anda keturunan, membuka kawasan pelvis, terbentang otot pada kawasan pelvis dan paha dalaman dan melegakan anda belakang yang lebih rendah. Ini akan mengelakkan anda daripada menarik kembali otot-otot dan membantu menggalakkan bayi untuk memindahkan headfirst ke dalam terusan kelahiran.

Satu lagi cara yang kering boleh mendorong buruh, mengangkat benda-benda semasa Kering; Apabila anda mengangkat sesuatu, meningkatkan tekanan pada rongga torasik dan abdomen anda. Ini dapat merangsang rahim. Ia bukanlah sesuatu yang luar biasa bagi wanita merasakan kontraksi selepas mengangkat sesuatu. Sekali lagi, anda tidak harus cuba untuk mengangkat apa-apa yang terlalu berat, atau anda mungkin mencederakan diri sendiri.

Akhirnya, kering boleh membantu anda untuk berehat. Ia adalah pengetahuan umum bahawa ketegangan boleh menghalang pekerja daripada awal. Melakukan sesuatu bermakna yang membawa hasil, dan bukan hanya menunggu, anda membuat fikiran anda dari waktu yang memisahkan anda daripada bayi anda di tangan anda. Selain itu, senaman fizikal ringan adalah salah satu penawar yang terbaik untuk tekanan, kebimbangan dan ketegangan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *