Boleh kerajaan benar-benar mengubati semua masalah kesihatan kita?

Boleh kerajaan benar-benar mengubati semua masalah kesihatan kita?

Insurans kesihatan telah menjadi topik utama perbualan dalam negara ini. Apabila anda melihat sekeliling terdapat lelaki dan wanita yang kehilangan pekerjaan mereka dan ini memerlukan lebih banyak uninsured Amerika maka kami pernah berpengalaman. Ia adalah pertempuran bagi individu-individu untuk mengambil rawatan perubatan yang mereka perlukan tetapi akan sistem jagaan kesihatan kerajaan yang membetulkan isu-isu ini atau ia akan menghasilkan orang-orang yang baru. Baik, berikut adalah beberapa maklumat yang anda harus sedar sebelum membuat keputusan anda sama ada anda adalah untuk atau terhadap sistem penjagaan kesihatan Nationalized.

1. Medicare adalah sebuah kerajaan yang menjalankan sistem penjagaan kesihatan. Setiap tahun ia insures kurang dan caj wang tambahan pelan mereka. Apakah yang menjadi polisi insurans perubatan percuma untuk warga tua yang telah dibayar ke dalam sistem sekarang yang ditambah melalui dana keselamatan sosial mereka. Penambahan Medicare Bahagian B telah menyebabkan Amerika berusia perlu membayar dari poket bagi perkhidmatan insurans perubatan mereka.

2. Diskriminasi yang dihadapi oleh orang-orang yang sedang membuat menggunakan penjagaan kesihatan kerajaan. Penjagaan kesihatan kerajaan bagaikan satu konsep yang baik namun apabila anda Lihatlah liputan bahawa ia benar-benar menawarkan mereka yang sudah ada dalam sistem, seperti pesakit yang mempunyai Medicare dan Medicaid, ia adalah mudah untuk melihat mengapa pembekal Jangan cuba merawat pesakit-pesakit ini. Rancangan-rancangan kerajaan ini membayar hampir apa-apa kepada penyedia yang meminjamkan sendiri kepada pembekal yang membuat keputusan tidak untuk merawat pesakit-pesakit ini, disebabkan oleh hakikat mereka tidak dibayar sebanyak mungkin untuk berbuat begitu kerana mereka akan dengan tetap insurans kesihatan pesakit.

3. Sistem Medicare berjalan kering. Ianya hanya menunggu masa sebelum Medicare telah dihapuskan pembiayaan. Ia adalah sukar untuk membayangkan ini tetapi Masalahnya dengan sistem ini ialah bahawa orang-orang yang sedang menerima faedah dibayar jumlah yang kecil ke dalam sistem dan kos penjagaan kesihatan telah meningkat dengan ketara sejak itu, menjadikannya satu sistem yang benar-benar menyokong masa depan, tetapi hari-hari yang hadir. Oleh kerana itu, Medicare mungkin boleh kehabisan dana dan kemungkinan besar tidak akan disediakan untuk generasi akan datang.

Hanya melihat ke dalam mata tiga ini boleh menggambarkan bahawa kerajaan tidak sangat bagus dalam menjalankan program-program penjagaan kesihatan semasa mereka dan sebagai satu keputusan Amerika perlu menjadi ragu-ragu untuk berfikir bahawa selepas semua buat masa ini mereka akan dapat menguruskan pelan penjagaan kesihatan yang berkesan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *