Boleh insurans kesihatan Tennessee dan urusan pembayaran balik Kesihatan menurunkan kos?

Boleh insurans kesihatan Tennessee dan urusan pembayaran balik Kesihatan menurunkan kos?

Seperti tahun-tahun berlalu, bahagian yang sesetengah orang yang dibayar untuk penjagaan perubatan yang ketara berkurangan. Orang-orang yang digunakan untuk mengendalikan 50 peratus dari kos penjagaan kesihatan mereka. Pada masa kini, Cawangan-cawangan kerajaan, majikan dan syarikat insurans kesihatan Tennessee membayar untuk rawatan yang cukup bahawa sesetengah orang hanya membayar kira-kira 15 peratus daripada penjagaan kesihatan mereka.

Pelan insurans kesihatan penjagaan terurus Tennessee dan akaun dibentuk dalam cubaan untuk menghadkan kemampuan pesakit dan penyedia penjagaan kesihatan untuk membelanjakan wang insurans kesihatan pihak ketiga. Walau bagaimanapun, sebagai saham mereka untuk penjagaan kesihatan kos yang berkurangan, begitu juga kepentingan mereka dan kuasa untuk membuat keputusan mereka sendiri penjagaan kesihatan.

Penjagaan kesihatan yang didorong oleh pengguna telah membuka jalan untuk membawa kembali tenaga pesakit dengan membenarkan pengguna untuk mengawal sebahagian besar daripada perbelanjaan penjagaan kesihatan mereka. Ini bermakna bahawa dengan kesihatan setiap penjagaan mereka membuat keputusan, mereka perlu bersedia untuk kesan kewangan yang datang bersama-sama dengan ia.

Kesihatan balik urusan peningkatan pengguna kepentingan dalam penjagaan kesihatan

Perkiraan bayaran balik perbelanjaan kesihatan (HRA) merupakan sejenis didorong oleh pengguna akaun peribadi mana pekerja dibenarkan untuk membayar secara terus untuk penjagaan kesihatan. Majikan dibenarkan mengikut undang-undang untuk membayar pekerja mereka bagi perbelanjaan perubatan yang layak serta Tennessee premium insurans kesihatan. Hanya seperti individu persaraan akaun (IRA), dana HRA bergolek setiap tahun dan berkembang bebas menurut Jun 2002 cukai pemerintah hasil perkhidmatan hasil Dalaman (IRS). Ketetapan IRS ini tempat HRA membelanjakan satu Padang permainan walaupun dengan bayaran pihak ketiga.

Pekerja dengan akaun urusan balik kesihatan boleh membuat keputusan apabila mereka bercadang untuk menggunakan HRA dana bagi perbelanjaan perubatan yang layak yang tidak dilindungi oleh pelan insurans kesihatan mereka Tennessee seperti visi dan penjagaan gigi. Majikan boleh membayar balik perbelanjaan ini sebaik sahaja borang tuntutan dan penerimaan perbelanjaan perubatan yang telah diserahkan. Anda boleh membayar balik perbelanjaan dengan serta-merta atau pada masa lain.

Urusan pembayaran balik Kesihatan membolehkan lebih fleksibiliti

Sama ada anda mempunyai perniagaan yang besar atau kecil, anda akan dibenarkan untuk menubuhkan HRA program. Akaun-akaun yang tidak manfaat pekerja boleh dikenakan cukai. Walau bagaimanapun, sumbangan yang anda letakkan dalam akaun pekerja adalah cukai boleh ditolak. Dengan HRAs, majikan diberi lebih fleksibiliti dalam merekabentuk faedah yang terima pekerja. Contohnya, HRAs boleh menemani mana-mana jenis pelan insurans kesihatan TN atau tiada pada semua. Anda boleh menentukan berapa banyak anda seragam akan menyumbang kepada salah satu akaun HRA pekerja anda. Pekerja-pekerja anda akan diberi kuasa untuk menggunakan dana HRA ini bebas cukai untuk membayar perbelanjaan penjagaan kesihatan atau premium insurans kesihatan Tennessee.

Majikan juga akan diberi fleksibiliti untuk melaraskan manfaat yang diterima oleh pekerja-pekerja bergantung kepada keperluan perubatan. Sumbangan HRA boleh dilaraskan untuk disesuaikan dengan umur pekerja, risiko perubatan atau kekananan. Co-payments dan deduktibel bahkan boleh balik dan dipinda untuk menggalakkan pekerja-pekerja dengan penyakit kronik untuk membeli ubat-ubatan preskripsi.

Jika rancangan HRA membolehkan ia, pesara kakitangan Syarikat boleh terus menerima sumbangan daripada syarikat mereka boleh digunakan untuk membayar premium insurans kesihatan TN dan bil-bil perubatan yang terlibat semasa persaraan. Walau bagaimanapun, HRA dana hanya boleh digunakan untuk membayar perbelanjaan perubatan yang layak. Pengeluaran untuk tujuan bukan perubatan tidak dibenarkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *